Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iun 2008 - Anul XIII, nr. 150 (3831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bacalaureat

Opt candidaţi au absentat de la prima probă scrisă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, cea la limba şi literatura română, a fost susţinută la Suceava de 6631 de absolvenţi de liceu. Cea mai mare parte a candidaţilor, peste 5800 de absolvenţi, provine din învăţământul liceal de zi, 142 dintre concurenţi sunt de la învăţământul seral şi 617 candidaţi sunt de la clasele cu frecvenţă redusă din liceele sucevene.

Prima probă scrisă a examenului s-a derulat fără probleme, şi potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman,  „nici un concurent nu a fost eliminat din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă”. În ceea ce priveşte prezenţa la examen, 6631 de absolvenţi de liceu din judeţ au susţinut proba de ieri, iar opt au absentat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar a mai precizat că „nici în ceea ce priveşte descărcarea variantei de subiect extrasă şi multiplicarea acesteia nu s-au înregistrat disfuncţii”. Durata medie a timpului necesar multiplicării subiectelor a fost de 27 de minute.

Ieri dimineaţă, în cadrul unei şedinţe publice, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a extras variantele de subiecte pentru proba scrisă la limba şi literatura română. Candidaţii au avut un subiect de examen format din trei cerinţe, pentru fiecare cerinţă extrăgându-se câte o variantă, din cele 100 posibile. Din urnă au fost extrase variantele de subiecte cu numerele 88, 95 şi 1.

Candidaţii au avut de rezolvat o serie de cerinţe aplicate pe marginea unei poezii de Nichita Stănescu, au trebuit să elaboreze un eseu pornind de la un citat aparţinând lui Eugen Lovinescu, iar în ultima parte a subiectului au avut de prezentat caracteristicile unui basm cult studiat în liceu. Timpul acordat rezolvării subiectelor a fost de trei ore.

 

Următoarea probă, pe 1 iulie

Bacalaureatul va continua pe 1 iulie, când va avea loc proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru elevii care termină un liceu industrial, şi istorie sau geografie, respectiv istoria sau geografia României şi a statelor membre UE, pentru cei care termină liceele teoretice. Pe 2 şi 3 iulie, sunt programate examenele din aria curiculară corespunzătoare specializării şi cel din discipdin afara specializării, acestea fiind probe scrise sau practice. Rezultatele vor fi anunţate pe 5 iulie. Eventualele contestaţii se depun tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care iau în calcul şi contestaţiile, vor fi afişate pe 9 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt candidaţi au absentat de la prima probă scrisă.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opt candidaţi au absentat de la prima probă scrisă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bacalaureat SRL trimis de
(29 iun 2008, 18:07:38
Bacalaureatul de anul acesta a culminat, in intreaga istorie a invatamantului romanesc, cu practica mitei si a fraudei. Este practic imposibil ca un absolvent din cinci sa obtina note de peste 9 la proba orala de la limba romana. Hai sa vedem ce medii au avut la limba romana, in patru ani de liceu, cei 1200! Sunt convins ca robabil cateva sute, cel mult, au avut medii peste 9. Nici la proba scrisa nu a fost altfel, s-a spus si la TV ca, la nu stiu care centru de notare, au fost gasite 14 teze identice. La acel post TV, un director stafidit incerca sa ia partea profesorilor corectori motivand ca se intampla ca elevilor sa li se ceara, in liceu, sa invete lectiile pe de rost. Hai, dom' director! Sunt curios daca matale ai putea reda, chiar si dupa un sfert de ora, un text de o pagina pe care ai putea sa-l retii cuvant cu cuvant. Eu cred ca nu, daramite, 14 cazuri de acest gen. Nu mai continui, te apca greata cand auzi de profesorii zilelor noastre... bani, bani si iar bani!
1.1  RE: Bacalaureat SRL trimis de
(29 iun 2008, 22:44:27
Pacat ca faci umbra pe pamant si nu pot creste plntele din cauza ta. Greata o provoaca nu profesorii ci SR-istii ca tine. Daca tu nu ai fost in stare sa scrii cateva cuvinte fara greseala, asta nu inseamna ca ca toti sunt analfabeti. Si trebuie sa mai stii un lucru: bani, bani si iar bani nu cere nici un profesor. Tu daca ai platit insamna ca nu ai fost in stare sa iei bacul decat la bazar.In cazul asta CIOCUL MIC. CUM AI FI DORIT????? CHIAR DEGEABA? PARDON!!!! SUNT CONVINS CA NU TI-A CERUT NIMENI VREUN BAN.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei