Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iun 2008 - Anul XIII, nr. 150 (3831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întârzieri

Coşmarul DN 17 continuă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dorinţa comună a sucevenilor şi a autorităţilor judeţene ca lucrările de modernizare a Drumului Naţional 17 pe tronsonul Suceava – Poiana Stampei să se finalizeze cât mai urgent este departe de a deveni realitate.

Aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma unei şedinţe care a avut loc la Prefectura Suceava, la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Băişanu, şefi de instituţii publice şi reprezentanţii celor trei firme care realizează lucrările de modernizare.

Dacă scopul iniţial al întâlnirii a fost găsirea soluţiilor pentru finalizarea investiţiei în cursul acestui an, în cele din urmă, concluzia a fost că sucevenii vor avea un drum modernizat complet abia în luna august a anului 2009.

 

Întârzieri de peste un an pe tronsonul Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc

Dacă pe tronsoanele Suceava – Păltinoasa, Sadova – Iacobeni şi Iacobeni – Poiana Stampei, constructorii au anunţat că lucrările se vor finaliza în proporţie de aproape 100% până la sfârşitul acestui an, cele mai mari întârzieri se înregistrează pe porţiunea de drum Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului.

Potrivit unui raport prezentat de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Drumuri, lucrările de modernizare pe acest tronson sunt finalizate în proporţie de doar 35%, în condiţiile în care termenul iniţial de realizare a fost 30 aprilie 2008.

Cu toate acestea, constructorul, SC CF Iaşi – Grup Colas, a obţinut o prelungire a termenului până în luna octombrie 2008, însă se pare că nici această dată nu va fi respectată.

În cadrul întâlnirii de la Prefectură, reprezentantul constructorului a anunţat că SC CF Iaşi a solicitat o nouă prelungire a termenului, până în luna august 2009. Motivele invocate au fost lipsa detaliilor de execuţie şi a proiectelor pentru lucrările de modernizare sau nerealizarea relocărilor reţelelor de utilităţi.

Anunţul reprezentantului firmei din Iaşi a stârnit nemulţumiri în rândul autorităţilor judeţene, prefectul Alexandru Băişanu aducând numeroase acuze la adresa constructorului şi firmei de consultanţă, „care în loc să facă ceva aruncă tot timpul vina de pe unul pe altul”.

La rândul său, Gheorghe Flutur a sesizat faptul că deşi acest tronson este mai „uşor” decât cel dintre Sadova şi Poiana Stampei, se înregistrează cele mai mari întârzieri.

 

Reprezentantul Companiei Naţionale de Drumuri recunoaşte că proiectul a fost incomplet

Prezentă la întâlnirea de ieri, reprezentanta Companiei Naţionale de Drumuri, Doina Tiron, a recunoscut că întârzierile sunt cauzate şi de modul în care a fost întocmit proiectul iniţial pentru modernizarea întregului tronson Suceava – Câmpulung Moldovenesc.

Tiron a precizat că „Drumurile Naţionale” au decis să organizeze licitaţia pentru modernizarea acestui tronson după ce s-a renunţat la investiţia pentru reabilitarea DN 2 între Roman şi Siret.

„Am organizat licitaţiile pentru tronsonul Câmpulung Moldovenesc Suceava tocmai pentru a nu lăsa acest drum nemodernizat complet. Asta în condiţiile în care erau deja în execuţie lucrările de modernizare de la Poiana Stampei la Sadova. Cu toate acestea se pare că proiectul pentru lucrările de la Câmpulung la Suceava nu a fost făcut cu o programare bună, nefiind terminate toate detaliile de execuţie. Iar atâta timp cât nu pregăteşti un proiect corespunzător, apar şi unele probleme care trebuie să fie rezolvate din mers”, a declarat Tiron.

 

Probleme pe Mestecăniş

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale a Drumurilor, lucrările pe tronsoanele Suceava – Păltinoasa, Sadova – Iacobeni şi Iacobeni – Poiana Stampei sunt finalizate în proporţie de peste 75%, cu şanse de a se finaliza până la sfârşitul acestui an. Astfel, reprezentanţii firmelor greceşti Aktor şi Mochlos, care realizează lucrări pe porţiunile de drum Poiana Stampei – Iacobeni, respectiv Iacobeni – Sadova, au dat asigurări că vor termina investiţiile până în toamna acestui an. Singura problemă semnalată de reprezentantul Mochlos este pe pasul Mestecăniş, unde o porţiune de drum de aproximativ 2 kilometri nu va putea fi reabilitată decât la începutul anului 2009. Reprezentantul Mochlos a precizat că înainte de reabilitarea drumului sunt necesare lucrări de consolidare a versantului, care vor fi gata abia la sfârşitul anului acesta.

În aceste condiţii, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a atras atenţia asupra pericolului pe care l-ar putea reprezenta această poţiune de drum pe perioada iernii, solicitând măsuri suplimentare de siguranţă pentru autoturisme.

 

Nemulţumiri din partea autorităţilor judeţene

Cel mai aprig critic al firmelor care realizează modernizarea drumului a fost prefectul Alexandru Băişanu, cel care a şi anunţat că dacă acestea nu vor fi urgentate există posibilitatea rezilierii contractelor de execuţie.

Băişanu a spus că deşi termenele iniţiale de finalizare a investiţiilor au fost cu mult depăşite, atât constructorii, cât şi firmele de consultanţă şi proiectare continuă să dea vina unii pe alţii pentru întârzierile apărute.

„Parcă suntem la grădiniţă, când un copil nu recunoaşte că a făcut ceva rău. Cea mai mare problemă este lipsa de comunicare între cei care ar putea să rezolve anumite blocaje care apar în derularea proiectelor. Cu tristeţe, dar neresemnat, aduc la cunoştinţa opiniei publice că noile termene, pentru care am primit garanţii, sunt în continuare nerealiste, ducând undeva la jumătatea anului 2009”, a spus Băişanu, care a precizat că în perioada imediat următoare instituţiile statului vor verifica dacă firmele care realizează lucrările de modernizare respectă toate normele legale în vigoare.

De asemenea, el a solicitat ca în cel mai scurt timp să se găsească şi soluţiile pentru rezolvarea problemelor ce ţin de exproprieri, relocări de reţele de utilităţi şi scoaterea unor suprafeţe de pădure din circuitul forestier.

La rândul său, Gheorghe Flutur a precizat că problemele semnalate în cadrul şedinţei de ieri trebuie rezolvate de urgenţă, în condiţiile în care lipsa unui drum modernizat care să asigure legătura cu Ardealul are repercursiuni negative pentru tot judeţului Suceava.

„Din păcate, nu poţi să-i convingi pe investitori să vină în judeţ dacă ai un astfel de drum. Iar atât constructorii, cât şi firmele de proiectare care se ocupă de acest drum nu ne dau voie să intrăm în Uniunea Europeană. Şi spun din nou, judeţul Suceava a avut destul de pierdut din cauza întârzierilor apărute în modernizarea acestui drum, atât din punct de vedere economic, social, cât şi al siguranţei celor care circulă pe acest traseu”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coşmarul DN 17 continuă.
 Vizualizări articol: 2965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
Coşmarul DN 17 continuă3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Treaba lunga facuta de mintuiala! trimis de
(28 iun 2008, 12:33:29
Discursuri pertinete dar prea multa vorba! Pacat ca nu avem si noi nemti!

Simt ca dupa terminare, politia, draga de ea, va fi pitita prin boscheti pe linaga rahati la cistig si ne va obliga sa mergem cu 60,70km la ora! Ce meserie urita cind nu este fler!....
2.   Drumul Nesimtirin 17 trimis de
(28 iun 2008, 16:32:10
O bataie de joc mai mare nici ca s-a vazut ...dupa ce s-au asfaltat tronsoane intregi de drum si-au adus aminte constructori ca nu au facut unele poduri de subtraversare...si ghici!....s-au apucat de spart asfaltul nou si prospat ca sa faca ei podurile ale....Rusine! Se pare ca nu mai aven nici un fel de indtitutie in statul asta care sa mai poata controla Mafia asta!
3.   Niste nesimtiti trimis de
(28 iun 2008, 17:52:24
Si ma refer nu numai la cei in sarcina carora cade proiectarea si executia ci si la cei pusi sa vegheze la respectarea termenelor si mai ales la aplicarea sanctiunilor pentru intirzierile nesimtite ce au ajuns acum in august 2009 si nici atunci nu exista certitudini de finalizare. Aceste intilniri au doar rolul de a-i sensibiliza pe patroni " sa sara la cap "(cu valizele de bani), cum se spune-n jargon mafiot ,pentru a obtine alte si alte prelungiri,fara ca nimeni din cei responsabili sa descopere cauzele si sa -i traga la raspundere pe cei vinovati.Ati vazut ce intelegator era Zarone ,prietenii (dar si ceilalti) stiu de ce......
4.   ASTIA HOTI AIA HOTI trimis de
(28 iun 2008, 17:59:30
Paroxismul ar fi cuvantul potrivit pentru podetele neterminate, locuri periculoase nesemnalizate, gropi neplombate cersetori la semafoare care te streseaza prin staruinta lor de a primi un ban, mai ales pe distanta Molid- Vama. D-nii politisti din Vama chiar nu vad nimic.In rest acelasi peisaj mizer ce te face sa pleci cat mai departe.
5.   Reclama trimis de
(28 iun 2008, 23:09:56
n-ai cu cine, niste tarani...

6.   Ce sa vada politistii din judetul Suceava trimis de
(28 iun 2008, 23:28:13
Voi nu stiti ca politistii nu vad nici hotii, nici tiganii care fura, nici prostituatele, nu vad nimic.Primesc salarii din bani publici, dar saracul om, contribuabil la salariul politistul poate fi omorat in strada, fara ca politistul sa intervina. Daca anunti politia din judetul Suceava sa vina la fata locului sa prinda infractorii, ei le dau telefon sa fuga, si apoi, dupa ce au plecat infractorii, se prezita la locul faptei. Sunt in legatura cu infractorii, hotii si prostituatele.Politistii stau in baruri si la curve.Nu pe strada, sa apere cetatenii. Cum intervina polistii, daca primesc mita.Trebuie facuta o curatenie sin in judetul Suceava.Ati vazut de se intampla cu permisele? La fel este si in judetul Suceava. Dar la caziere stiti cum este in judetul Suceava?Platesti taxa ca sa se elibereye la urgenta, si el ti-l aduce la o saptamana, banii de taxa pe care i-ai dat politistului, ii baga in buzunar, ca la o saptamana, nu se plateste cazierul, este fara taxa, si urgenta unde este?
7.   Sa se faca curatenie la Politia din Romania -SV trimis de
(28 iun 2008, 23:42:17
Sa se faca curatenie in politie, ca sunt angajati multi care nu au ce cauta acolo, sa fie persoane competente si cinstite, pentru ca salariu au suficient si tot nu le mai ajunge!Si sa nu mai vorbim de cei de la circulatie!Foarte multi politisti nici nu stiu ce este cu ei, nici macar nu stiu limba romana corect, au niste greseli gramaticale prin procese verbale si declaratii ca elevii repetenti la scoala, dar se sparg in niste figuri si aere de mari vede de nu ai mai vazut asa ceva! La orice compartiment ar lucra, ai impresia ca in Romania, in politie lucreaza cei mai slab pregatiti oameni, care cred ca totul li se cuvine! Foarte putini sunt competenti, cinstiti si corecti, majoritatea nu ce cauta in politie, nu asa se apara ordinea si linistea publica, iti este frica sa iesi din casa, nu vezi nici un politist pe strada, daca are loc o bataie nu intervine nici un politist, daca chemi politia la fata loculuui, ajunge cand nu iti mai trebuie, dupa ce i-a anuntat pe hoti sa fuga.Curatenie!
7.1  RE: Sa se faca curatenie la Politia din Romania -SV trimis de
(29 iun 2008, 12:56:44
Da asa este cu politia ROMANA,,salari mari si ciubucuri fel si fel de furtisaguri asa se intampla politia pazeste hotul nu invers,umbla noaptea beti la volan si cu fel de fel de femei si curve prostituate,,,eu daca am o femeie in cabina e in stare sa ma impuste asa am patit la FALTICENI cand afara ploua cu galeata si el sta in ploaie ,ma oprit si ma amendat ca nu aveam farurile aprinse ca de 5 min. am iesit din peco, dar nici nu a vrut sa stea la discuti.halal de [politia ce o avem nuti face nimeni dreptate,,,alt aspect ma prinde radarul din mers prin ONICENI,,CU 78 la h simi pune 150 lei ,,dar nu a vazut ca prin acceiasi localitate au trecut prin fata lui vreo 25 carute cu tigani (satrari) nu lea facut nimica si sa facut coloana de masini ei nu au lege nu le face nimeni nimica.rusine asta pina intro zi cand o sa schimbe macazul.
8.   Bataie de joc trimis de
(29 iun 2008, 00:02:54
Vorbe multe , fapte zero , varuitul vantului , udatul ploii si calitate de loc.DN17 este unul din cele mai periculoase din aceasta tara. Ministerul transporturilor , directiile de drumuri , prefect, presedinte CJ ,MAI LASATI SEDINTELE SI MUTATI-VA BIROURILE PE DN17! VA ROG FIINDCA ACOLO SUNT O MARE PARTE DIN BANII NOSTRII.MULTUMESC!
9.   Termen nerealist trimis de
(29 iun 2008, 10:41:15
De podul de la intrarea in Campulung dinspre Humor abia de s-au apucat...Oare cand va fi gata, avand in vedere ca un pod similar din vatra dornei, langa lukoil se afla in lucru de 3 ani si inca nu e gata??? Asa arata acum 2 luni: http://www.youtube.com/watch?v . Cam la fel arata si acuma
10.   Termen nerealist (continuare) trimis de
(29 iun 2008, 10:44:21
Continuarea linkului de pe youtube, de la comentariul anterior: =uGhufqhU2IU
11.   Cersetori de la Vama trimis de
(29 iun 2008, 12:18:05
Politia comunei Vama exista ? Aveti cersetori la semafoare de o luna nu luat nici o masura. Drumul nu il repara nimeni.
12.   Ce ai cu ei? trimis de
(29 iun 2008, 12:20:00
Lasati politisti in pace.
12.1  RE: Ce ai cu ei? trimis de
(29 iun 2008, 16:15:14
Lasati politistii sa vina la mine. Ca, adevar zic voua, cine nu va fi corupt si nesimtit nu va intra in imparatia vilelor si limuzinelor ci va ramane in lumea amarastenilor unde, mai ales dupa scumpirile care deja incep, va fi intunericul cel vesnic si scrasnirea dintilor. Amin!
13.   DN17 trimis de
(29 iun 2008, 18:18:50
Este �ngrozitor cum se lucreaza la acest drum, nesimtirea firmelor care reabiliteaza acest drum depaseste orice limite! Asfaltul nu este pus pana la bordura trotuarului (vedeti la Vatra Dornei - strada Podu Verde), primesc bani de pomana, lucreaza numai de mantuiala, sa nu spuna ca nu au lucrat, dar nimenei nu vede acest lucru si nu ia masuri! Si sa vedeti cate materiale se vand, de aceea tine reparatia drumului asa de mult? In Romania nimeni nu vede nimic!
14.   Masuri trimis de
(29 iun 2008, 18:34:38
Vrem curatirea de uscaturi a politiei din judetul Suceava.
15.   Re-DN17 trimis de
(29 iun 2008, 19:47:44
Pe srada Podu Verde nu s-a pus inca asfalt.Mai invata domn Mihai si apoi papa...Materialele se vand in imaginatia ta bolnava de cretin.Am mai citit odata comentariul tau si am dedus ca esti un mare dobitoc care nu prea ai facut ceva in viata ta ,ca atare nu pricepi prea multe .
16.   Politia n-are nici o treaba cu DN 17 trimis de
(29 iun 2008, 20:43:16
Subiectul discutiei este DN 17 si nu Politia.
17.   Tot timpul trimis de
(30 iun 2008, 10:20:46
presa ar trebui sa monitorizeze tot timpul aceste lucrari care se fac in interesul cetatenilor ,nu numai cand se gandeste vreun politician la ele...dar se pare ca si in presa interesele personale primeaza si nu cele ale cetatenilor
18.   Mintea de pe urma trimis de
(30 iun 2008, 10:56:55
pentru a nu exista "pasari de responsabilitati' intre proiectant si executant, in astfel de situatii obiectul contractului ar fi trebuit sa fie " proiectarea si executarea de lucrari de modernizare la drumul ...". Responsabilitatile ar fi fost in intregime in sarcina castigatorului licitatiei...Acum e prea tarziu si niciodata nu se va gasi un vinovat... Pacat...
19.   Banii vorbesc trimis de
(30 iun 2008, 19:00:08
un amic mi-a spus odata ca cele mai bune afaceri, in Romania, se fac cu... statul. statul face o licitatie... pe care o castiga cine trebuie. se incepe lucrarea... se iau bani...apoi se opreste lucrarea... se refac devizele.... se mai iau niste bani...se mai lucreaza un pic...se iau alti bani... si in final... banii s-au cheltuit iar lucrarea... facem alt proiect si... o luam de la capat. un alt amic, suedez mi-a spus ceva ce m-a lasat cu gura cascata " Romania este atat de bogata ca va mai fi de furat si peste 100 de ani" . Daca amicul meu are dreptate atunci chiar ca nu ne meritam tara. Mai bine o dadea Dumnezeu altora care poate ar fi stiut sa o aprecieze si sa profite in sensul bun, de ea

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei