Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iun 2008 - Anul XIII, nr. 148 (3829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studii superioare

Universitatea Suceava organizează examen de licenţă pentru 19 specializări autorizate provizoriu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenţii suceveni care studiază la specializări autorizate provizoriu de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului îşi vor da examenul de absolvire din acest an la Suceava.

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, profesorul universitar Adrian Graur, a declarat că „din cele 23 de programe de studiu de licenţă autorizate provizoriu, doar în cazul a patru specializări absolvenţii vor susţine examenul de licenţă în alte universităţi. Pentru toate celelalte specializări acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, absolvenţii îşi vor susţine examenul de licenţă la Universitatea „Ştefan cel Mare”.

Cele patru specializări la care a făcut referire rectorul Adrian Graur sunt Educaţie Fizică şi Sportivă, Kinetoterapie şi motricitate specială, Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.

Adrian Graur a mai spus că sistemul de autorizare provizorie a specializărilor funcţionează prin lege din anul 1989 şi în toate marile universităţi româneşti de stat se derulează programe de studiu de licenţă autorizate provizoriu.

„Potrivit legislaţiei în vigoare, specializarea de licenţă nou înfiinţată, care întruneşte condiţiile şi respectă criteriile stabilite de MEdCT, obţine statutul de specializare autorizată provizoriu, indiferent de instituţia de învăţământ în cadrul căreia se derulează programul de studii respectiv”.

 

După două promoţii de absolvenţi se poate obţine acreditarea specializării

Obţinerea autorizaţiei provizorii pentru o anumită specializare este o dovadă că facultatea/universitatea dispune de potenţialul uman şi material necesar şcolarizării în domeniul respectiv.

Pentru a verifica încadrarea în parametrii de calitate a procesului didactic şi de instruire, evaluarea finală trebuie realizată de o comisie de la altă universitate.

După absolvirea primelor două promoţii, instituţia de învăţământ superior poate solicita, în baza unui dosar de autoevaluare, acreditarea specializării autorizate provizoriu.

„Prezenţa în oferta educaţională a unei instituţii de învăţământ superior a specializărilor de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sunt o dovadă de flexibilitate şi de orientare spre nevoile de formare ale unei societăţi”, a mai adăugat rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, Adrian Graur.  

La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava funcţionează în acest moment 48 de specializări la cursurile de licenţă. 25 dintre ele sunt acreditate, iar 23 sunt autorizate provizoriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea Suceava organizează examen de licenţă pentru 19 specializări autorizate provizoriu.
 Vizualizări articol: 1498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universitatea Suceava organizează examen de licenţă pentru 19 specializări autorizate provizoriu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ! trimis de
(26 iun 2008, 13:22:20
uni. stefan cel mare sv este de tot rasul!!!!!!!!!!!!!!!
2.   Kineto trimis de
(26 iun 2008, 14:42:46
daca chestia asta care se invata la suceava e kineto eu imi dau foc...intri bou si iesi vaca...pe ce cazuistica invata si lucreaza onoratii studenti?..kinetoterapia ar trebui invatata prin practica,practica si iar practica.vai de voi...ca si cum ati invata medicina doar teoretic..eu unul nu m-as da pe mana unuia ca voi, ca deja am vazut vreo 4 dintre voi,veniti la angajare,ce pot...RUSINE
3.   ASA E trimis de
(26 iun 2008, 14:46:27
INTR-ADEVAR, BACAUL SI IASIUL SUNT CENTRE MULT MAI MARI, IN CARE CHIAR SE INVATA MESERIE, SI TEORETIC SI PRACTIC,DAR TOTUSI SA NU JIGNIM PE NIMENI..APROPO...UNDE DAU STUDENTII DE LA KINETOTERAPIE LICENTA?..POATE SA-MI RASPUNDA CINEVA?
4.   RE ASA E trimis de
(26 iun 2008, 15:29:36
Pe camp, co oile la pascut, unde altfel?; ca doar toti sunt tarani care trec cu bani.
5.   Mdea... trimis de
(26 iun 2008, 18:05:53
la universitatea stefan cel mare banul conteaza..... sunt studenta in anul II la RISE... si am auzit ca cei din anul 3 trebuie sa plece la bucuresti..Ce mai trebuie mentionat este faptul ca cei de anul III au fost anuntati cu o saptamana inainte de a pleca la bucuresti... pai noua daca ne fac la fel le dam foc la universitate.
6.   Niste hoti trimis de
(26 iun 2008, 18:49:49
Astia de la Univ. Stefan cel Mare sunt niste hoti. Mi-au mancat zilele in studentie si m-au stors si de bani (taxe peste taxe, plus ca-ti mai spuneau si-n fata ce sa le dai). Mi s-a acrit de ei!
7.   Alo! Domnule Rector, se aude? trimis de
(27 iun 2008, 00:17:01
Domnule Graur, sunteti o persoana respectata in Suceava si lasati impresia ca sunteti cinstit si demn.

Chiar nu puteti face nimic cu spagarii aia de la profilul economic? E posibil sa se umble cu liste, domnule! Asta trece ca-i al meu, ala trece ca-i al lui Hlaciuc, alalaltul e al lui Hapenciuc etc! Pentru ca asta fac profesorii! Si mai au si "liste speciale" (?) -astea de unde sunt? De la Guvern, de la Prefectura? De unde?

E posibil ca studentii sa faca cheta si sa mearga cu lista la profesor? Asta e mediu academic? Nu va dati seama ca va faceti partas la toata aceasta mizerie?

Vreti exemple de studenti care spun in gura mare cat a costat examenul la contabilitate, cat a costat la sisteme expert, cat a costat la mai stiu eu ce?

Sincer, nu simt decat dezgust si rusine ca sunt sucevean!

In tara aveti aceeasi trecere ca si medicii de la Spitalul Judetean!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei