Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iun 2008 - Anul XIII, nr. 148 (3829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examen pierdut

114 candidaţi au absentat de la prima probă a bacalaureatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul candidaţilor suceveni absenţi de la prima probă a examenului de bacalaureat este de peste 20 de ori mai mare decât al celor care nu au reuşit să treacă de testare. 114 dintre absolvenţii de liceu înscrişi la această sesiune a examenului de bacalaureat nu au venit să susţină prima testare, cea orală la limba şi literatura română. Aceştia, ca şi cei cinci concurenţi care nu au reuşit să obţină minim nota cinci şi să treacă de prima probă din bacalaureat, au pierdut examenul şi se pot prezenta într-o sesiune viitoare. Acestea sunt doar câteva excepţii la nivelul judeţului Suceava, ţinând cont de rezultatele obţinute de candidaţi la prima probă eliminatorie.

Din cei 6625 de concurenţi care au promovat examenul oral la limba şi literatura română, aproape jumătate au obţinut note de nouă şi de zece. 2149 de absolvenţi au obţinut note maxime, iar 1583 de candidaţi au luat note de la 9 la 9,99.

Alţi 1283 de concurenţi au fost notaţi de la 8 la 8,99, iar note de la 7 la 7,99 au fost obţinute de 953 de liceeni.

485 de candidaţi au obţinut note între 6 şi 6,99, iar  217  concurenţi, între 5 şi 5,99.  Promovabilitatea la nivelul judeţului Suceava, după prima probă eliminatorie a examenului de bacalaureat, este de 99%.

 

Nici un candidat eliminat din examen

Testarea orală la limba şi literatura română s-a derulat conform metodologiei, iar în centrele de examen din judeţ nu au fost înregistrate nici un fel de incidente. Nici unul dintre candidaţi nu a fost eliminat din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Ieri, o parte dintre candidaţii la bacalaureat au susţinut cea de-a doua probă orală şi eliminatorie, cea la o limbă modernă. Aceeaşi probă va continua şi astăzi. Candidaţii care vor promova şi a doua probă eliminatorie vor continua examenul de bacalaureat cu probele scrise.

Primul examen scris se va da pe 27 iunie, la limba şi literatura română, cel de-al doilea pe 1 iulie, la proba obligatorie a profilului şi următorul pe 2 iulie, la o probă la alegere din aria curriculară a profilului. Ultimul examen al acestei sesiuni de bacalaureat se va da pe 3 iulie, la o materie la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării candidatului.

Primele rezultate se vor afişa pe 5 iulie, zi în care, în intervalul orar 16:00-20:00 se vor putea depune şi contestaţii. Pe 7 şi 8 iulie se vor rezolva contestaţiile, iar pe 9 iulie se vor afişa rezultatele finale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 114 candidaţi au absentat de la prima probă a bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
114 candidaţi au absentat de la prima probă a bacalaureatului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un mesaj pt profesorii care iau mita trimis de
(26 iun 2008, 12:46:40
dragi domni profesori care ati luat mita de la elevi la examenul de bacaloreat la probele orale, aveti constiinta impacata?

va puteti bucura de acei bani castigati pe nedrept?

nu va mustra constiinta ca niste elevi foate slabi au luat note de 10 si 9, si niste elevi destul de buni la invatatura au luat 6,7 sau 8?
1.1  RE: Un mesaj pt profesorii care iau mita trimis de
(26 iun 2008, 14:31:38
Am vazut in stele cum membrii comisiilor iau masa zi de zi in cantinele liceelor impreuna cu directorii. Acolo sa mergeti mai ziaristilor sa vedeti chiolhanurile care se trag. Cred ca doar 10% din banii luati de aranjatorii de bac ajung efectiv la ccomisie. Acestia se multumesc cu o masa, habar neavind de ce bani se dau.
2.   Bani trimis de
(26 iun 2008, 12:49:18
BANI CASTIGATI PE NEDREPT SE DUC REPEDE!

nu se inteleg nimic de ei
3.   Mai Berbecilor trimis de
(26 iun 2008, 13:20:40
prost sa fie ala care nu ia bani !!!!!!

si mai prost e ala care crede ca nu mai exista spaga in romania !

si e chiar tampit ala ce crede ca se va eradica coruptia in romania !!!!! sunteti f..u...t..e...r...e oameni buni !

bagati la cap ca asa e neamul nostru asa e "traditia" si asa ne crestem copiii si ei la randul lor vor face la fel !asa ca sa ne obisnuim totusi ....cu spaga

si degeaba scrieti pe forum ca nu se intampla nimic ca si politia ia spaga si procuratura si guvernul si Base si femeia de serviciu!!!!! fuck you all
3.1  RE: Mai Berbecilor trimis de
(26 iun 2008, 22:46:26
PROSTIA SE PLATESTE NU E CU PACAT SA EI DE LA NEGHIOBI DACA VOR SA FIE SI STUDENTI DUPA CE CA NU STIU PE CE LUME TRAIESC

MACAR LA BUZUNAR SA SIMTA CA AU BACALAUREAT CA NU SI-AU IROSIT TIMPUL INVATAND

NU E PACAT SI NU ARE NIMENI CE SA AIBA PE CONSTIINTA IN VREMURILE ASTEA CAND PROFESORII NU AU BANI PENTRU NEVOILE ZILNICE IN TIMP CE LICHELELE STAU IN BARURI

DECI PLATITI FRATILOR DACA NU ATI ROS COATELE!!!!! si ciocul mic!!!!

4.   Pe bune trimis de
(26 iun 2008, 14:29:01
oare cine are o problema..cel caruia i se da? sau cel ce da?
5.   Alo adomnitei trimis de
(26 iun 2008, 16:59:54
La stefan deja se platesc spagile pentru probele scrise. 200 de euro de proba, deci pe la 1000 de euro de dobitoc pentru o nota peste 9,50
5.1  RE: Alo adomnitei trimis de
(26 iun 2008, 22:49:32
FOARTE BINE NIMIC NU ESTE IEFTIN

CARE E PROBLEMA? sTII CAT IA O ASISTENTA PENTRU O INJECTIE IN SPITAL? dAR UN DOCTOR?? AAAAAA I SE CUVINE dAR UN NOTAR PENTRU O STAMPILA? O DIPLOMA DE BAC O AI PE VIATA DECI COSTA

INTELEGI?
6.   N" fiecare an la fel trimis de
(26 iun 2008, 18:02:26
eu tot nu inteleg de ce se mai excita lumea cu bacul ca nu se ia nici o masura, pai cine sa o ia daca toti "iau" masuri cu multe zerouri . Si ne miram ca se duce la wc invatamantul ha ha ha funny cine are de facut treaba o ia usor in strainatate iar cei " aranjati " de tip "Stefan " ajung dupa faculta intr-un post caldut de director de banca sau ce mai aranjeaza mamica si taticu' (cunosc personal 2 cazuri in suceava ).

Deci concluzia e ca multa agitatie intr-un pahar cu apa de latrina.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei