Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iun 2008 - Anul XIII, nr. 148 (3829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertizare

Ţăranii care vor subvenţii, obligaţi să respecte condiţiile de mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cultivatorii de teren agricol care au solicitat subvenţiile oferite de Uniunea Europeană sunt obligaţi să respecte o serie de condiţii agricole şi de mediu, fără de care riscă diminuarea sau chiar pierderea ajutorului oferit.

Oficiul Judeţean pentru Consultanţă Agricolă Suceava avertizează că respectarea celor 11 condiţii este obligatorie pentru primirea banilor, iar îndeplinirea acestora va fi verificată în teren de angajaţii serviciului control din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.

Conform standardelor impuse de UE, pe timpul iernii, terenul arabil trebuie să fie acoperit de culturi de toamnă, lucrările solului pe terenul arabil cu panta mai mare de 12%, cultivat cu plante prăşitoare, se efectuează de-a lungul curbelor de nivel, iar terasele existente pe teren se menţin şi se întreţin şi în sezonul rece.

Cu referire la standardele necesare pentru menţinerea conţinutului optim de materii organice în sol, se interzice arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil fără permisul autorităţilor competente pe linie de mediu, iar cultivarea culturii de floarea soarelui trebuie obligatoriu sistată după doi ani de producţie pe aceeaşi suprafaţă.

De asemenea, nu este permisă păşunarea permanentă şi tăierea arborilor ori a grupurilor de arbori de pe terenul agricol.

Alte două condiţii vizează prevenirea instalării vegetaţiei nedorite pe terenurile arabile şi menţinerea suprafeţei de pajişti permanente existente la 1 ianuarie 2007.

 

Fermierii pierd subvenţia dacă refuză controlul

„Un fermier care a solicitat sprijin prin plăţi directe este obligat să permită efectuarea tuturor controalelor asupra declaraţiilor sale din cererea de plată directă pe suprafaţă şi accesul inspectorilor care efectuează controlul pe teren. Cererea de sprijin este respinsă dacă fermierul sau reprezentantul acestuia împiedică desfăşurarea controlului pe teren. În cazul în care inspectorul constată  că bunele condiţii agricole şi de mediu nu au fost respectate, inspectorul va fotografia zonele cu nereguli şi va consemna în raportul de control neregulile constatate”, explică Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă Suceava într-un comunicat de presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţăranii care vor subvenţii, obligaţi să respecte condiţiile de mediu.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ţăranii care vor subvenţii, obligaţi să respecte condiţiile de mediu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mediu trimis de
(26 iun 2008, 11:41:23
si terenurile care sunt pirloaga ce se intimpla cu ele, la amenzi statul este primul dar la sustinerea fermierului il doare in cot...
2.   Minciuni trimis de
(26 iun 2008, 12:53:05
li sa parut ca au dat prea multi bani taranilor si se tem sa nu se inbogateasca prea tare .CEAU facut cu bani pana acuma????????iau tinut blocati prin conturi .le da 2 lei si deja trimit controalele.Cunosc bisnitar de masini care a concesionatmai multe terenuri,,pasuni ,terenuri fara valoare doar pentru a primii banii pe subventii ,,,,sa vedem pe astia ai controleaza cineva .....NU CRED PENTRUCA SI CEI DE SUS VOR PRIMII COTA PARTE..MAI UITATIVA SI LA ALTE STATE CE AGRICULTURA FAC SI CE SUBVENTII PRIMESC FERMIERII.............HOOTILOR

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei