Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iun 2008 - Anul XIII, nr. 148 (3829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Ion CRISTOIU

Ion CRISTOIU


Diversiunea Ludovic Orban

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică, 22 iunie 2008, Delegaţia Permanentă a PNL a decis câteva măsuri excepţionale după analizarea rezultatelor obţinute de liberali la scrutinul pentru locale.

Să trecem peste abordarea momentului de către presa de senzaţie. Concentrarea pe cazul Ludovic Orban răspunde întru totul nevoilor de tiraj şi rating. Sunt aici toate ingredientele unei perspective de telenovelă, dragă nespus consumatorului autohton de media, dar nu numai lui: conflict cu note de scandal între două vedete, Călin Popescu Tăriceanu şi Ludovic Orban, înfrângerea unei personalităţi carismatice – Ludovic Orban –, un aşa-zis complot regizat pentru ca adversarul lui Călin Popescu Tăriceanu să piardă.

Să ne oprim asupra abordării la care s-a dedat presa serioasă sau, mă rog, cu pretenţii de a fi serioasă, prin ceea ce televiziunile numesc analişti politici.

Cea mai semnificativă reacţie poate fi definită astfel:

 Bocirea lui Ludovic Orban drept victimă a Tiranului Călin Popescu Tăriceanu şi, evident, scăldarea lui Ludovic Orban în cerneală îndulcită cu miere până la greaţă.

Această reacţie nu merită mai mult decât o simplă consemnare.

Ea aparţine presei puse în slujba lui Traian Băsescu, întruchipate de Oficiosul Evenimentul Zilei şi componentele Trustului de presă al FNI. Desigur, am întâlnit o astfel de reacţie şi la Adevărul. Aici însă nu e vorba de o presă angajată drept cameristă la Cotroceni, ci de o presă fără har, tipică unor multimiliardari precum Dinu Patriciu care n-au ce face cu banii.

Bocirea lui Ludovic Orban ca victimă a lui Călin Popescu Tăriceanu e de două ori hazlie:

a) Pentru că aceeaşi autori, înscrişi în diversiunea Trustului media al profitorilor de la FNI, îi cereau premierului, în decembrie 2007, capul lui Ludovic Orban, schiţând în persoana ministrului o otreapă.

b) Pentru că Ludovic Orban n-a păţit nimic care să-l ducă în postura de a fi jelit ca o ţărăncuţă care şi-a pierdut, prin accident, podoaba fecioriei.

Ludovic Orban a fost scos din postul de preşedinte al organizaţiei de Bucureşti şi nu din cel, cu adevărat important, de ministru al Transporturilor.

Şi n-a fost  scos cu brutalitate, într-un gest de umilire naţională, prin demitere, ci cu delicateţe, prin măsura reorganizării şi, mai ales, a preluării de către însuşi preşedintele PNL a funcţiei temporare.

Altceva ar fi fost dacă Delegaţia Permanentă ar fi vorbit de o sancţiune şi, mai ales, de o înlocuire cu un coleg.

Şi chiar dacă ar fi fost aşa, Ludovic Orban e de presupus a fi bărbat politic şi nu elevă de pension, ca să merite jelirea de către candelăresele din presa lui Băsescu.

Cum se explică această reacţie?

Foarte simplu.

Diversioniştii cotrocenişti s-au gândit să adâncească imaginea unui conflict major în PNL avându-l drept victimă pe Ludovic Orban.

Şi în speranţa creării în PNL a unui nou caz Stolojan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diversiunea Ludovic Orban.
 Vizualizări articol: 2779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Diversiunea Ludovic Orban5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Tonomat"made in Felix trimis de
(26 iun 2008, 20:23:40
"Ziaristii de protocol",se deosebesc d-le Cristoiu de ceilalti colegi de breasla astfel:cei de protocol,ptr niscaiva euro scriu ce vor patronii sau stapanii,ceilalti colegi din presa sunt echidistanti de politica sau de orice altceva ce i-ar putea tenta,ceea ce inseamna cu alte cuvinte ca isi fac meseria.Nu "palavragesc",nu fac o analiza a evenimentelor,la comanda.Asadar d-le Cristoiu,cred ca ati inteles ce am vrut sa spun.Incercand sa spuneti ca ati criticat toti presedintii sau personajele din politica fara menajamente,mintiti cu nerusinare.Pe Iliescu si Ady Zambaccian,i-ati laudat si menajat ca pe niste dunmezei ai Romaniei.Oricine a urmarit activitatea dvs,stie asta.Ce functie vizati intr-o eventuala guvernare PSD-PNL?
2.   Ardei Umplut trimis de
(26 iun 2008, 20:57:04
Cristoiu, nu ai putea pleca dupa Paler, te asteapta cu drag ,pentru a depana amindoi momentele fericite din comunism ? . Fa bine si mai dispari pelticule de pe ecran , ne faci greata
3.   Iarta-i maestre, ca....stiu ce fac trimis de
(26 iun 2008, 21:39:40
Mananca si gura lor ceva( cum nu-i paine ?,ma rog).Si eu n-am avut prea multe cuvinte de lauda pentru Cristoiu,dar caracterul sau ,cu timpul m-a facut sa-i iert anumite luari de pozitie ,dar mai tirziu am vazut ca in majoritatea cazurilor,el a avut dreptate(este poate singurul analist politic pe a carui fler te poti baza).Pentru asta ai nevoie si de ceva curaj,dar si (de)un dram de nebunie. Inchipuiti-va ce ar insemna politica fara hulitii Antenelor(mi-am dat seama ca exista pe lume ,a noastra in special,lucruri mult mai rele decit comunismul ) si pentru aceasta ar trebui sa le multumim unor Cristoi ce au curajul de a spune lucrurilor pe nume.Sanatate maestre !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei