Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iun 2008 - Anul XIII, nr. 148 (3829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cumplit

Tânăr nenorocit pe viaţă de vărul său

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dramă cumplită pentru un tânăr în vârstă de 37 de ani din satul Lisaura, comuna Ipoteşti. În luna ianuarie a acestui an, Cristi Hladi a fost lovit în cap cu o lopată chiar de vărul său, în gospodăria căruia lucra. Lovitura, aplicată cu lama lopeţii, a fost una extrem de violentă, lui Cristi fiindu-i sfărâmată cutia craniană.

Astăzi, la mai bine de cinci luni, tânărul continuă să fie grav afectat de lovitură, iar speranţele revenirii la o viaţă normală sunt nule.

 

Deficit neuro-motor care se poate cel mult ameliora

Mama băiatului, Guţa Hladi, este disperată de situaţia în care a ajuns. Fiul care rămăsese cu ea în casa bătrânească să îi fie sprijin la bătrâneţe nu se mai poate îngriji nici pe el. Lovitura criminală primită în cap l-a lăsat cu handicapuri multiple: nu îşi mai poate mişca decât foarte greu mâinile şi picioarele, are mari dureri de cap şi momente când îşi pierde cunoştinţa, şi vorbeşte cu mare greutate, fără ca cei din jur să înţeleagă mare lucru.

„Era la cărat gunoiul cu vărul său de-al doilea, Puiu Scolobiuc, şi încă un paznic din sat. Lucrau în curte la Scolobiuc, care i-a tocmit să-i ajute.  În una din seri vărul său l-a adus în faţa porţii mele în căruţă şi l-a aruncat în şanţ. Avea capul distrus, era plin de sânge”, rememorează femeia clipele de coşmar prin care a trecut. Din ce a aflat aceasta, cei doi s-au luat la ceartă după ce fiul ei a cerut o recompensă mai mare pentru munca depusă, moment în care, pe fondul consumului de alcool, agresorul l-a lovit cu lopata pe care o avea în mână. 

Din acea seară, pentru femeie şi fiul ei a început coşmarul. După o săptămână de comă, Cristi a rămas internat la spital la Iaşi o lună de zile.

Au urmat apoi două luni de spitalizare la Suceava şi revenirea acasă, în scaunul cu rotile. Doctorii i-au spus femeii că deficitul neuro-motor de care suferă nu se poate vindeca complet, ci doar ameliora.

„Am cheltuit zeci de milioane şi am stat prin spitale cu el, totul din pensia mea şi ajutorul de la fraţii lui. Acum umblu cu hârtii să-i scot grad de handicap, că e nenorocit pe viaţă săracul. Un patron trebuia să îl angajeze în ianuarie, dar de-acum totul s-a terminat”, îşi plânge în pumni femeia, întrebându-se care va fi soarta fiului său după ce ea nu va mai fi.

 

Agresorul, încă liber

Individul care l-a nenorocit pe Cristi, Puiu Petrişor Scolobiuc, un om problemă în sat, implicat în mai multe rânduri în acte de violenţă, este încă în libertate, dând adesea nas în nas pe uliţele satului cu familia celui pe care l-a nenorocit.

Dosarul său este încă în lucru, fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

„În acest caz s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală gravă, dosarul fiind încă în faza de cercetare”, a declarat inspectorul Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Conform codului penal, această infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, însă în cazurile în care vătămarea provoacă „pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoanei”, pedeapsa poate ajunge până la zece ani.

Familia tânărului nenorocit pe viaţă aşteaptă resemnată pedepsirea agresorului, fiind conştientă însă că asta nu îl mai poate aduce pe Cristi la viaţa normală dinaintea zilei când a fost lovit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr nenorocit pe viaţă de vărul său.
 Vizualizări articol: 938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tânăr nenorocit pe viaţă de vărul său5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
(26 iun 2008, 11:08:53
Pana la cei zece ani posibili de pedeapsa, un animal sta liber! Asta este justitia! Un act de nedreptate! Pacat de batrana si de fiul ei! Dumnezeu sa-i ajute sa treaca peste acest mare necaz!
2.   !!! trimis de
(26 iun 2008, 11:19:36
De ce este posibil ca un asemenea animal sa fie inca liber ????
3.   Interesant trimis de
(26 iun 2008, 11:28:10
tanar in varsta de 37 ani ?!?!

..la 37 ani e tanar ? ...interesant....
3.1  RE: Interesant trimis de
(26 iun 2008, 12:18:36
la 37 de ani cum consideri un om..tanar sau batran???
3.2  RE: Interesant trimis de
(26 iun 2008, 12:36:22
depinde de cati ani ai tu in momentul de fatahappy)

3.3  RE: Interesant trimis de
(26 iun 2008, 13:10:22
ce prost poti fi, bubuila! ce te-a bubuit asa tare de te-a adus la atata scurtime a mintii???
3.4  RE: Interesant trimis de
(26 iun 2008, 15:36:53
bah fraiere proasta poula a fost la curul lui mata
4.   Hmm trimis de
(26 iun 2008, 11:35:47
De parca ar fi singurul dezaxat care umbla printre noi manifestandu-si setea de sange...

Oricum, Paiule, cred ca scoti articolele astea dupa ce bagi un mar si-un chil de lapte, fraticule, ca nici la c*r nu m-as sterge cu ele...
5.   "PE FONDUL CONSUMULUI DE ALCOOL"... trimis de
(26 iun 2008, 12:23:20
Nici bine n-am terminat de scris despre cat de nociv este alcoolul penru om ( sanatate,relatie inter-umana,familie,societate, ) ca ni se serveste un nou caz daca se mai impunea acest lucru,sa constatam cat de "benefic" este acest drog ticalos,care-l transforma pe "homo sapiens" ori intr-o epava ori intr-o fiara ,ori si-n una si-n cealalta ipostaza impreuna...Pacat ca omul nu intelege pe deplin acest lucru si uite ce urmari dezastruase apar drept consecinta...Regretele nu pot fi decat tardive !
6.   VINUL TEMIDEI... trimis de
(26 iun 2008, 12:48:27
Asa cum i-am promis TEMIDEI,voi incerca in cateva cuvinte sa-i demonstrez prin intermediul Bibliei ca subst. "VINUL " care apare destul de des in Cartea Sfanta nu inseamna totdeauna cunoscuta bautura alcoolica...Prima minune cae a facut-o Mantuitorul la inceputul lucrarii Sale mesianice a constat in inmultirea vinului la nunta din Cana Galileii. Daca ne vom duce la izvoarele primelor si autenticelor scrieri biblie ( a Vechiului Testament - limba ebraica ) vom gasi ca "acel vin" inmultit de Iisus NU REPREZINTA NICI DE CUM VINUL ALCOOLIZAT CI EL ESTE TRADUCEREA CUVANTULUI EBRAIC " TIROSH "( CU "S " DE LA ...SICANA ) CARE INSEAMNA "VIN DULCE " SAU MUST PROASPAT ! Care crede ca Dumnezeu ,in speta Domnul Iisus, care este SINGURUL FAR' DE PACAT, a facut vin alcoolizat si s-a apucat de baut pana au cazut cu totii cu capul sub masa nu poate fi intreg la minte si este paralel cu tot ceea ce inseamna Dumnezeirea !
7.   Cata indiferenta! trimis de
(26 iun 2008, 13:08:43
"dosarul lui este inca in lucru"........ ce stupiditate!!!!!!!! ce justitie mai are si romania asta. ala e nenorocit pe viata, iar asta e inca liber!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cata prostie ! e nebuna lumea..... si ce face bautura din om. sa-l aduci nenorocit si sa-l lasi in sant! asta merita ars pe rug.
8.   VINUL TEMIDEI 2 trimis de
(26 iun 2008, 13:10:19
La fel stau lucrurile si cu "vinul" de la Cina cea de Taina cu care s-au impartasit ucenicii,el fiind tot "TIRORH".Din pacate,prin zecile de traduceri care s-au facut pe parcursul a 2000 de ani , a ajuns la noi DOAR IN VARIANTA DE "VIN" (ALCOOLIC) PIERZANDU-SE EADEVARATA ESENTA A CUVANTULUI !DECI,DACA VETI CAUTA VARIANTA ORIGINALA A BIBLIEI ( SI CEA GREACA PT. TESTAMENTUL NOU ) VA VETI EDIFICA PE DEPLIN CU PRIVIRE LA ACEST ASPECT DELOC DE NEGLIJAT ! Dar sa vedem ce ne spune Biblia cu privire la folosirea vinului ALCOOLIZAT... "Vai de cei ce disdedimineata alearga dupa bauturi ametitoare, si sed mana tarziu noaptea si se infierbanta cu VIN " ! ( Isaia,c.5,v.11 ) ... "Vai de cei tari cand este vorba DE BAUT VIN si mesteri la facut bauturi inbatatoare" (v.22)...Nu te uita la VIN candcurge ros si face margaritare in pahar,el luneca usor,dar pe urma CA UN SARPE musca si inteapa ca un basilic " (Proverbe,c.20,v.3 ) DECI , BIBLIA SPUNE : " VAI " NU BRAVO ! ! !
9.   VINUL TEMIDEI 3 trimis de
(26 iun 2008, 13:28:11
Sfantul Apostol Pavel ne indeamna la randu-i : " BINE ESTE SA NU MANANCI CARNE SI SA BEI VIN" (Romani,14 cu 21 ) si tot el spune : "... CALCATI PE URMELE MELE CA INTRUCAT SI EU CALC PE URMELE LUI HRISTOS"...(1CORINTENI,11CU 1 ) DE AICI DEDUCEM ORICAT DE INCUIATI LA MINTE AM FI CA ADEVARATII CREDINCIOSI SI URMASI AI DOMNULUI N-AU FOST SI NU TREBUIE SA FIE BAUTORI DE BAUTURI ALCOOLICE ! SI EXEMPLELE POT CONTINUA...ASA CA TANTI TEMIDA DACA PE MINE NU MA CREZI ,CREDE-L MACAR PE APOSTOLUL PAVEL SI PE DUMNEZEU ( PE DOMNUL IISUS ) CARE NICAIERI NU VEI GASI CA A BAUT O SINGURA DATA MACAR O PICATURA DE ALCOOL ! PE VIITOR TE ROG SA TE INFORMEZI MAI BINE,SA CITESTI CUM TREBUIE SI BIBLIA SI ISTORIA RELIGIILOR SI ISTORIA POPORULUI EVREU SI ISTORIA CRESTINISMULUI CA SA NU MAI GRESESTI SI SA TE POTI INCUMETA SA SPUI NISTE MINCIUNI DESPRE DUMNEZEU ! AI GRIJA,NU VEI RAMANE NEPEDEPSITA ! ! ! TOATE CELE BUNE ITI DORESC !
9.1  RE: VINUL TEMIDEI 3 trimis de
(27 iun 2008, 21:59:37
ma , la tine...."bine este sa nu mananci carne si sa nu bei vin" inseamna ca e....INTERZIS de Biblie ??

la fel in Biblie e scris ca...BINE E SA NU FII CASATORIT !!!

deci e ...interzis sa te...casatoresti ??

una e sa...."fie bine" si alta e sa...."NU AI VOIE " !!

esti.....FANATIC !!!

ti-am mai...spus si-ti mai ...spun : ce-ai inteles tu din Biblia pe care ai citito pe....intelesul tau ?

tu confunzi....indemnurile...apos cu...LEGILE BIBLIEI !!

Domnul sa te ....LUMINEZE !!
9.2  RE: VINUL TEMIDEI 3 trimis de
(27 iun 2008, 22:00:56
am vrut : tu confunzi ...indemnurile apostolilor cu....LEGILE BIBLIEI !!
10.   AM INVATAT CEVA trimis de
(26 iun 2008, 13:41:50
...am pasaportul la zi .O gramada de cash si daca doamne fereste vre-un natarau din asta avorton neterminat ...face ceva la familia mea... IL OMOR si o iau prin lume.Ca numai asa faci DREPTATE in Romania asta imputita .
10.1  RE: AM INVATAT CEVA trimis de
(26 iun 2008, 15:19:02
Inclin sa cred ca ai dreptate!!!
11.   RUSINE !!! trimis de
(26 iun 2008, 15:16:38
Rusine justitiei din Romania,rusine acestei institutii in care activeaza o gramada de imbecili,ignoranti si ipocriti! Ma intreb ce elemente le mai lipsesc bravilor nostri justitiari,ca sa-l arunce pe ala in puscarie???! Dar daca vreo batrana fura o inghetata,pun pariu ca deja era incarcerata,mai intai in beciurile politiei,si mai apoi in vre-un penitenciar.Halal sistem,oare ce popor suntem noi,cum de reusim sa inghitim toate astea,ajungi la concluzia ca trebuie sa-ti faci dreptate de unul singur!
12.   ADEVARUL! trimis de
(26 iun 2008, 15:40:10
AI MARE DREPTATE STAPLER ASA ESTE RUSINE JUSTITIEI CRIMINALII,VIOLATORII SI OAMENII CEI MAI PERICULOSI II TINE IN LIBERTATE IAR ALTII PENTRU O CONSERVA,O CARUTA DE LEMNE,O PENSIE ALIMENTARA NEPLATITA LA TIMP SINT INCHISI IMEDIAT UNDE ESTE DREPTATEA,CE FACE JUSTITIA PE UN AMARITA IL STORC AVOCATII DE BANI SI FARA O JUSTIFICARE A BANILOR LUATI PENTRU CA DOMNII AVOCATI NU ELIBEREAZA CHITANTA ,PREFERA SA PUNA BANII IN BUZUNAR SI SA SPUNA SE REZOLVA,SE REZOLVA ,TRAG DE TIMP PENTRU CA SINT IN LEGATURA CU DOMNII PROCURORI IAR CIND TE ASTEPTI MAI PUTIN DOMNUL AVOCAT VINE FOARTE SENIN SI SPUNE AM FACUT TOT CE SA PUTUT SI INTR-UN FINAL CE CREDETI CA FAC DAU VINA PE PROCURORI CA NU ADMIT CONTESTATIA LA ASA UN CAZ IAR DOMNII PROCURORI DAU VINA PE AVOCATI .CONCLUZIA MAFIA DIN ROMANIA NU O SA DISPARA NICIODATA TE TRIMIT DE LA UN AVOCAT LA ALTUL SUGERIND CA UN ALT AVOCAT AR FI MAI BUN OMUL DA DIN NOU ALTA SUMA DE BANI ASTA INSEMNIND SALARUL MINIM PE ECONOMIE SI CHEAR PUTIN MAI MULT .
13.   ADEVARUL trimis de
(26 iun 2008, 15:51:42
UNDE ESTE JUSTIFICAREA ACESTOR BANI DOMNILOR AVOCATI,CHERA PE VOI NU VA VERIFICA NIMENI!UNDE SUNT CHITANTIERELE?ATUNCI CIND VINE OMUL SI INTREABA DACA SE POATE REZOLVA CAZUL II SPUNETI CA DA EVENTUAL CA DATI BANII INAPOI DAR IN MOMENTUL CIND PIERDETI CAZUL CA NU SINTETI IN STARE SA FACETI NIMIC DE CE NU DATI BANII INAPOI ,VENITI FOARTE SENINI SI SPUNETI CA MAI SINT CITEVA LUNI SI O SA VINA ACASA DETINUTUL DE CE NU GINDIT INAINTE DE A VORBI VA ESTE USOR SA SPUNETI DAR PUNETIVA IN LOCUL FAMILIEI ,OARE LA DUMNEZEU VA MAI GINDITI?VALABIL PENTRU UNII DOMNI AVOCATI PENTRU CA SUNT SI AVOCATI BUNI DAR PACAT CA NU SE COMPLICA CU CAZURILE MINORE DIN ACESTA CAUZA AVOCATII COMPETENTI TIN CRIMINALII IN LIBERTATE PENTRU CA STIU CIND SA DESCHIDA GURA SI SA VORBEASCA IAR CEI INCOPETENTI LA CAZURILE MINORE UITA SA VORBEASCA CIND VEDE CA NU A FACUT NIMIC PENTRU A JUSTIFICA CIT DE CIT BANUL LUAT DESCHID GURA SI SPUN 3-4 CUVINTE DAR FARA DE FOLOS.VOI FACE PUBLIC CAZUL MEU PE PRIMA PAGINA A ZIARULUI.RUSINE
14.   Pt....DIA trimis de
(26 iun 2008, 17:14:49
iti aduc la cunostinta ca se organizeaza un concurs pentru ocuparea unui post in noua conducere a......s.c.KLU KLUX KLAN..S.R.L...pt mai multe informatii ..............

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei