Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2008 - Anul XIII, nr. 144 (3825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Firmele de catering din judeţ, verificate de OJPC

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele de catering şi fast-food-urile din judeţ au intrat în atenţia inspectorilor pentru protecţia consumatorilor.

Săptămâna trecută, OJPC Suceava a verificat modul în care comercianţii îndeplinesc servicii la care tot mai mulţi suceveni recurg fie pentru masa de zi cu zi, fie pentru evenimente speciale, scopul fiind acela de a stabili dacă sunt respectate prevederile legale în aceste sectoare ale alimentaţiei publice.

Şeful OJPC Suceava, Elena Oanea, a declarat că „au fost controlaţi zeci de operatori economici din domeniu, constatându-se deficienţe în prestarea serviciului la cinci dintre aceştia”.

Abaterile au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale, în valoare totală de 21.000 de lei. Totodată, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 26 kg materii prime şi preparate culinare, care depăşiseră data limită de consum. Produsele fără elemente de identificare au fost oprite temporar de la comercializare.

Printre principalele deficienţe constatate, Elena Oanea a declarat că „agenţii economici nu respectă condiţiile termice impuse, lipsa termogramei pe frigidere şi congelatoare, utilizarea de cântare neomologate, nerespectarea reţetelor”. Elena Oanea a mai precizat că verificările se vor extinde în toate oraşele din judeţ.

„OJPC Suceava recomandă atenţie maximă la alegerea firmelor de catering, mai ales în următoarea perioadă, când temperaturile ridicate pot altera produsele alimentare într-un timp foarte scurt şi când sunt favorizate afecţiunile de tipul indigestiilor sau care ţin de alimentaţie, în general”, a mai adăugat Elena Oanea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele de catering din judeţ, verificate de OJPC.
 Vizualizări articol: 1304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Firmele de catering din judeţ, verificate de OJPC1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   OARE PANA CAND? trimis de
(21 iun 2008, 15:39:43
Asa cum la Gura Humorului zece oameni s-au infectat cu Sallmonela din hamburgheri facuti cu maioneza asa se va produce o toxinfectie alimentara in masa in curand in Suceava si imprejurimi. Foarte multi dintre noi apelam la serviciile firmelor de catering ,insa de multe ori nu stii ce te asteapta dupa ce ai consumat la un praznic un meniu complet. In Campulung sunt multe firme de acest fel a lui Pina pe Ion Cocinschi ,a lui Baciu etc care vai de capu lor cum prepara mancarea. Lucratoarele sunt exploatate,nu au grupuri sanitare,vesela de inox sau cele mai elementare norme de igiena in bucatarii. Totul in goana dupa profit,iar cand vine un control de la ASV le burduseste in plasa cate ceva din fiecare si se rezolva treaba.
2.   Ne va ajuta flutur trimis de
(21 iun 2008, 17:49:20
asa este ,uite ce vile au acesti bravi de la ojpc din salariul de bugetar.praf in ochii prostilor.
3.   Info trimis de
(21 iun 2008, 21:40:52
In atentia Directiei Sanitar Veterinara , a Directiei de Sanatate publica si OPC .

La "MARKET MAGURA" din Campulung Moldovenesc se vand mezeluri si alte preparate din carne , atentie , REPROCESATE !

Am fost martorii unei scene care e de natura penala , cand un cetatean a cumparat 2 kg de parizer cu miros de nesuportat iar cand acesta a solicitat sa-i fie scimbata marfa , asa zisa SEFA , ia reprosat ca asa este acest parizer , mirosul cica e natural intrucat e facut dupa , atentie , dupa RETETA ! A fost tare faza sa aud ca acest mezel stricat e facut dupa reteta . Defapt a avut dreptate , e o reteta buna sa reprocesezi toate stricaturile si sa nenorocesti lumea .

Eu zic ca trebuie frecat acest patron si inclusiv inchiderea acestui focar de toxialimentatie .

E inregitrata o reclamatie la OPC , asa am aflat chiar de la nenea care a patito .
4.   Un oras de fomisti si fraeri trimis de
(22 iun 2008, 18:58:59
Eu,dom redactor ,am facut firma SC Magura SRL din banii de la "iama nene" si fiica mea care e sefa la laborator ca-i inginera a facut cu mana ei parizerul. Ce ,nu le este oarecum la gospodari sa manince parizer cu miros. Daca nu le place sa le faca mancare ,nevestele sau le-au fugarit in Italia. Firma mea e o firma renumita . De atata concurenta a ramas singura ,si cea mai buna in muncipiu. Sa vedeti de fesivalpe Sant Ilie ce parizer si ce mici aducem. Sa moara de ciuda toti gospodariii. Nici Ionica Piticari la stana nu face asa niste preparate cu miros traditional de Magura.Market Magura firma cu miros specific. Asa oras asa firma in centrul orasului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei