Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2008 - Anul XIII, nr. 144 (3825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Verificări CAS

Control la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă a Casei de Asigurări de Sănătate Suceava verifică în aceste zile activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Verificările se înscriu în cadrul unei evaluări anuale, organizate de această instituţie, conform Legii privind reforma în domeniul Sănătăţii, potrivit căreia pot intra în relaţie contractuală cu CAS numai furnizorii de servicii medicale care îndeplinesc criteriile de evaluare stabilite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii Publice.

Anda Sălăgean, purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, a explicat că, în conformitate cu normele în vigoare, la sfârşitul anului 2006, o comisie de evaluare formată din reprezentanţi ai ASP şi CAS a efectuat evaluarea provizorie a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi a emis o decizie provizorie de evaluare, valabilă până la definitivarea procesului de evaluare.

Ea a arătat că termenul pentru definitivarea procesului de evaluare a furnizorilor de servicii medicale spitaliceşti este data de 30 noiembrie 2008, iar în acest context, începând cu data de 13 iunie a.c., prin decizia conducerii CAS, s-a demarat procesul de evaluare a Spitalului Suceava.

 

Alte trei spitale din judeţ, supuse analizei

În acest sens, trei evaluatori s-au deplasat la sediul spitalului pentru a constata în ce măsură acesta corespunde standardelor şi criteriilor de evaluare, conform unui chestionar de evaluare stabilit prin lege. Rezultatul vizitei de evaluare urmează a fi consemnat într-un proces verbal de evaluare, pe baza chestionarului completat de evaluatori, în procesul verbal fiind consemnat totalul punctajului obţinut de spital. Toate actele se depun la comisia de evaluare a spitalelor formată din reprezentanţi ASP şi CAS, care va emite decizia de evaluare, cu valabilitate 2 ani.

În acest an au mai fost evaluate şi s-au emis deciziile de evaluare pentru spitalele Municipal Vatra Dornei, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc şi Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Control la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Control la Spitalul Suceava3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Este foarte corect trimis de
(21 iun 2008, 14:27:04
Este foarte corect sa fie facuta aceasta evaluare, cu obiectivitate si exigenta, dar sa fie in interesul asiguratilor, nu numai in interesul conducerii Spitalului Judetean si a seniorilor din acest spital!
1.1  RE: Este foarte corect trimis de
(22 iun 2008, 13:18:30
Frectie la un picior de lemn.Trebuie reconsiderat tot sistemul care se vede ca nu da rezultate.Spitale private cu contracte ferme cu CAS si veti vedea ca la usa spitalelor de azi personalul va astepta viitorii pacienti cu fanfara.
2.   Spor la treaba! trimis de
(21 iun 2008, 19:09:38
Poate se verifica dispensarul din Falticeni, de pe strada Maior Ioan. Este o rusine pentru oras, pacienti si toti cei care trec pragul. Daca tot cotizam lunar cu sume considerabile la CJAS, ar fi normal sa avem conditii civilizate pentru asigurarea serviciului medical; nu este corect ca din banii nostri medicii de familie sa aiba salarii de mii de lei noi(18000) lunar si noi pacientii, in acelasi timp si cotizanti, sa suportam conditii si servicii medicale de proasta calitate.
3.   Mita,bat-o vina! trimis de
(21 iun 2008, 19:39:25
Poate cei de la politia economica,vor face un control neanuntat la Spitalul Judetean,secolul acesta!!!Poate prind o mita in direct!Poate prind cate un "doftoras",o asistenta,cum vand medicamente pacientilor,medicamente ce trebuiau sa le primeasca gratuit."NU AVEM IN SPITAL,E SARAC BUGETUL,DAR VA FAC EU ROST DE MEDICAMENTELE DVS,LA 1/2 DIN PRET " ,acestea sunt textele medicilor si ale asistentelor."Imbuibati nenorociti",cand va vine randul sa va imbolnaviti,o sa chinuiti la fel ca cei care nu-si permit sa va umple buzunarele cu euro!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei