Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2008 - Anul XIII, nr. 144 (3825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Licitaţie

Trei firme îşi dispută cei 300.000 lei alocaţi pentru studiul de trafic al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţie de miliarde de lei vechi, pentru îmbunătăţirea traficului rutier în municipiul Suceava.

Trei firme din Bucureşti şi Timişoara îşi dispută cei 300.000 de lei (trei miliarde de lei vechi) alocaţi de municipalitatea suceveană pentru realizarea unui amplu studiu de trafic, care să cuprindă toate străzile oraşului şi să vină cu soluţii concrete de îmbunătăţire a condiţiilor de trafic rutier.

Iniţial, la licitaţie intenţiona să participe şi o firmă suceveană, Fretta SRL, care, deşi a cumpărat caietul de sarcini, nu s-a mai prezentat şi cu o ofertă, la licitaţia de joi după-amiază.

Drept urmare, în cursă au rămas firmele Search Corporation SRL Bucureşti, Incer Trans SRL Bucureşti şi Arcadis Eurometudes SA Timişoara, asociată cu Universitatea Timişoara şi Veltona SRL.

Ofertele financiare ale acestora, precum şi soluţiile tehnice propuse de fiecare firmă în parte vor mai fi analizate de comisia de licitaţii şi pe parcursul săptămânii viitoare, abia apoi urmând să fie desemnată oferta câştigătoare.

 

Măsuri imediate de descongestionare a traficului rutier

În paralel cu realizarea acestui studiu de amploare, în municipiul Suceava vor fi puse curând în aplicare interdicţii la parcarea autovehiculelor de mare tonaj.

“Am avut discuţii cu şeful Poliţiei Rutiere, Laurenţiu Hermeniuc şi cu şeful IPJ, Nicuşor Todiruţ, pentru stabilirea unor măsuri concrete de scoatere a traficului greu din municipiu. Vom interzice să mai parcheze pe străzile Sucevei maşinile agabaritice. Mai ales la sfârşit de săptămână, foarte multe Tir-uri, maşini încărcate cu lemne, cisterne cu combustibil, parchează pe străzile principale, ocupând câte o bandă de circulaţie, fiind periculoase pentru vizibilitatea celor aflaţi în trafic, poate chiar şi prin conţinutul transportat.

De aceea intenţionăm să găsim şi să amenajăm cât mai rapid trei locaţii de parcare, la intrarea în Suceava dinspre Botoşani, dinspre Fălticeni şi dinspre Rădăuţi, să dăm posibilitatea acestor maşini agabaritice să aibă unde parca.

Nu intenţionăm să amendăm un şofer pentru parcare neregulamentară, atâta vreme cât nu îi oferim o alternativă. Vom crea întâi aceste parcări provizorii, apoi vom interveni cu toată fermitatea pentru a scoate maşinile mari din municipiul Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu.

De asemenea, primarul Sucevei a anunţat că din luna august va fi funcţional în Suceava un sistem de supraveghere video a principalelor intersecţii, măsură care va duce la responsabilizarea şoferilor aflaţi în trafic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei firme îşi dispută cei 300.000 lei alocaţi pentru studiul de trafic al Sucevei.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei firme îşi dispută cei 300.000 lei alocaţi pentru studiul de trafic al Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Defluidizare trimis de
(21 iun 2008, 14:23:48
degeaba se fac parcari ptr. tir ,ca astia incurca doar centurile din sv. sa vedem ce o sa fie cind vin toate scolile de soferi din tot judetul sa dea examen in orasul suceava

1.1  RE: Defluidizare trimis de
(22 iun 2008, 13:04:55
iata si o masura buna.Sunt curios care au fost conditiile din caietul de sarcini care au determinat o asa mica participare a firmelor sucevene, cunoscandu-se faptul ca in ultimul timp se prefera ,,colaborari'' cu firme din alte zone(nu este cazul doar in Suceava) ,pierzandu-se mai usor firul unor interese.
2.   Defluidizare trimis de
(21 iun 2008, 14:40:31
ah,va rog sa ma scuzati dar s a inceput de pe data de 15 iunie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei