Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul bolnavilor cu trichineloză din cauza consumului cârnaţilor de vânat a ajuns la 26

Numărul bolnavilor de trichineloză din focarul înregistrat în zona Vatra Dornei în urma consumului de cârnaţi din carne de vânat a ajuns la 26, cei mai mulţi pacienţi fiind internaţi cu forme medii şi uşoare la Secţia de Boli Infecţioase din staţiune.

Directorul executiv al Autorităţii de Sănătate Publică Suceava, Odette Nicolae, a declarat, miercuri, că, în prezent, focarul de trichineloză de la Vatra Dornei însumează 26 de cazuri, majoritatea cu forme uşoare şi medii ale bolii.

Potrivit distribuţiei cazurilor pe grupe de vârstă, în focarul de trichineloză de la Vatra Dornei s-au înregistrat câte un caz la grupele de vârstă 0 - 2 ani, 10-14 ani şi 15-19 ani, două cazuri la grupa de vârstă 20-24 ani, alte 11 la grupa de vârstă 25-34 ani, şapte la grupa de vârstă 35-44 ani, două la grupa de vârstă 45-54 ani şi un caz grupa de vârstă la 75-84 ani.

Nicolae a spus că o pacientă s-a internat în Secţia de Boli Infecţioase a SJU Suceava, în data de 18 mai, alţi patru pacienţi se află în Secţia de Boli Infecţioase din Câmpulung Moldovenesc din data de 19 mai şi 21 de persoane s-au internat în Secţia de Boli Infecţioase Vatra Dornei în perioada 12-26 mai , din care doi pacienţi au fost transferaţi la Clinica de Boli Infecţioase Iaşi.

Directorul executiv al ASP Suceava a mai spus că pentru 12 din cele 26 de cazuri suspecte a fost confirmat diagnosticul iniţial de trichineloză, în urma analizelor efectuate la Laboratorul INCDMI "Cantacuzino".

Directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, Dănuţ Botezan, a declarat, miercuri, că în cazul focarului de trichineloză de la Vatra Dornei sunt continuate cercetările pentru a se vedea dacă au fost respectate prevederile legale sanitare veterinare vizând organizarea vânătorii, anunţarea medicului veterinar concesionar şi recoltarea de probe pentru efectuarea examenului trichinoscopic.

Botezan a spus că în cazul cărnii de vânat examenul trichinoscopic se realizează doar la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava prin metoda digestiei artificiale.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal de poliţie Alin Botezatu, a declarat că vânătorului Marcel H. i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat pentru braconaj şi punerea în consum de carne fără a fi examinată sanitar veterinar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul bolnavilor cu trichineloză din cauza consumului cârnaţilor de vânat a ajuns la 26.
 Vizualizări articol: 838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul bolnavilor cu trichineloză din cauza consumului cârnaţilor de vânat a ajuns la 260.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei