Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ecologizare

10 vagoane de gunoaie, adunate de elevi de pe marginea râurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O amplă campanie naţională de curăţenie şi conştientizare a populaţiei a demarat ieri în judeţul Suceava, unde sute de elevi ai şcolilor din Vatra Dornei s-au oferit voluntari pentru o acţiune de curăţenie, pe cursul râului Dorna.

Punctul de pornire a acţiunii ecologiste, care face parte din campania Verde003, a fost parcul municipal din Vatra Dornei, de unde cei peste 500 de voluntari au început să strângă deşeurile aruncate de-a lungul albiei râului.

Proiectul Verde003 a fost iniţiat de Asociaţia Tăşuleasa Social şi Asociaţia MaiMultVerde, cu sprijinul Coca-Cola Hellenic România şi în parteneriat cu KissFM şi SMURD. Ambiţia iniţială a campaniei Verde003 a fost să recruteze şi să formeze cel puţin 500 de voluntari, ajungând ca, până la final, să mobilizeze peste 1700 de tineri.

 

Un tren cu 10 vagoane, plin de gunoaie

Campania de curăţenie a malurilor râurilor se va desfăşura pe teritoriul a şase judeţe, în fiecare din acestea fiind deja pregătite ample echipe de voluntari, tot din rândul elevilor.

Astfel, următoarea etapă a acţiunii de ecologizare va fi pe 29 mai la Bicaz, pe 30 mai la Piatra-Neamţ, pe 2 iunie la Bacău, pe 3 iunie la Adjud, pe 4 iunie la Mărăşeşti, etapa finală fiind la Galaţi, pe 5 iunie, de Ziua Mediului.

“Estimăm că voluntarii vor strânge aproximativ 50 de tone de deşeuri, adică volumul unei garnituri de tren cu 10 vagoane, pe durata întregii campanii. Cei mai mulţi români sărbătoresc 1 Mai, ziua internaţională a muncii, ieşind la picnic. Prin contrast, noi ne-am propus să celebrăm 5 iunie, ziua internaţională a mediului, prin muncă. Viitorul României depinde de proporţia pe care vom şti s-o menţinem între picnicari şi voluntari”, a declarat Dragoş Bucurenci, director al organizaţiei MaiMultVerde.

Iniţiativa tinerilor ecologişti se bucură de spijin şi promovare din partea mai multor personalităţi ale vieţii politico-administrative, culturale, sportive şi din mass-media, printre aceştia numărându-se Excelenţa Sa Nicolae, nepotul Majestăţii Sale Regele Mihai I, care va sosi la Bacău pe 2 iunie şi va strânge gunoaie timp de 4 zile, împreună cu voluntarii, precum şi realizatorul TVR Cătălin Ştefănescu, care îi va însoţi pe voluntari pe întreaga durată a campaniei. La Piatra Neamţ va lucra ca voluntar vedeta ProTV Amalia Enache, iar la Galaţi vor veni să dea o mână de ajutor la curăţenie Radu Naum şi Ivan Patzaichin.

Campania se va încheia la Galaţi pe 5 iunie, în prezenţa Ministrului Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10 vagoane de gunoaie, adunate de elevi de pe marginea râurilor.
 Vizualizări articol: 1137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
10 vagoane de gunoaie, adunate de elevi de pe marginea râurilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aplicarea legii trimis de
(29 mai 2008, 11:44:35
S-au marit amenzile pentru iresponsabilii care arunca gunoiul unde nu trebuie si e foarte bine acest lucru,pentru ca vezi,pe marginea drumului,mormane intregi de mizerie aruncata din masini,pungi de plastic purtate de vant peste tot,sticle de plastic,sticla sparta si multe altele de ti-e groaza de tara in care traiesti!Exista locuri deja consacrate unde se arunca gunoi in mod frecvent,inspectorii de mediu si alte persoane imputernicite(politie comunitara,functionarii din primarii etc) ar trebui sa stea la panda,dotati cu aparate foto si sa-i arda cu amenda maxima pe toti prostovanii care arunca acolo,sa vedem daca le mai trebuie si a doua oara!
2.   Multumim copiilor trimis de
(29 mai 2008, 11:47:17
Pentru ca fac acest lucru,ar trebui rasplatiti cu sepci,tricouri,mingi si ar trebui sa primeasca o masa gratuita in ziua in care strang gunoiul!Daca va-ntrebati de unde bani,din amenzile date idiotilor care-si permit sa arunce gunoiul aiurea!
3.   Delatiune trimis de
(29 mai 2008, 11:51:23
Desi sunt impotriva turnatoriilor si a delatiunii,in acest caz,sunt total de acord si propun toleranta zero pentru toti grobienii ce-si varsa gunoiele unde nu trebuie;filmati-i,pozati-i,lua nr la masina,reclamati-i la mediu,ca altfel nu se mai poate!
4.   Politicieni trimis de
(29 mai 2008, 11:53:47
Bine ar fi fost daca in campania electorala fiecare candidat la primarie,consiliu local sau judetean ar fi strans macar cate un sac de gunoi,am fi avut un ludet si o tara mult mai curata!
5.   Felicitari trimis de
(29 mai 2008, 12:26:58
felicitari acestor elevi.rusine gunoaielor care arunca gunoaie pe strada!!!!ce amenzi?eu daca as avea dreptul,pe cel care il vad ca arunca pe jos l-ash pune sa faca munca in folosul comunitatii vreo luna e zile ca sa se invete minte.
5.1  RE: Felicitari trimis de
(30 mai 2008, 01:00:02
Buna ideea cu munca in folosul comunitatii ca sanctiune pentru acesti oameni.
6.   Bravo !!! trimis de
(29 mai 2008, 19:19:28
Excelenta actiune !!!
7.   Bravo! trimis de
(30 mai 2008, 20:25:30
Este o actiune demna de niste indivizi carora le pasa de cat de curat este acest oras.Pacat ca acest lucru nu-i sensibilizeaza si pe edilii nostri si in special pe locuitorii Sucevei.Ar trebui ca macar o data pe an,toti locuitorii Sucevei sa participe la o astfel de actiune.Cred ca am da un exemplu pozitiv intregii tari.O sa ne vedem si pe EuroNews,cu o astfel de actiune.Bravo celor care au participat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei