Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2008 - Anul XIII, nr. 119 (3800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Sindicatul funcţionarilor publici, iritat de abuzurile controlorilor Curţii de Conturi Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Abuzurile săvârşite de controlorii financiari ai Curţii de Conturi Suceava au avut ecou la nivel naţional. Reprezentanţii structurilor sindicale s-au sesizat cu privire la încălcarea grosolană a drepturilor salariaţilor, motiv pentru care au cerut efectuarea unor cercetări pentru stoparea abuzurilor.

 

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a sesizat Curtea de Conturi a României şi îi cere preşedintelui acestei structuri, Dan Grosu Şaguna, să pună capăt acestor practici.

„Solicităm o anchetă internă asupra cazului sesizat, întrucât în timpul controlului nu s-a ţinut cont de corespondenţa oficială a Ministerului Economiei şi Finanţelor, ceea ce ridică suspiciunea folosirii instituţiei publice ca instrument de luptă politică în campania electorală locală”, se arată în adresa trimisă de structurile sindicatului funcţionarilor către Curtea de Conturi a României.

Abuzurile la care fac referire sindicaliştii se referă la controlul recent încheiat la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, acţiune derulată de controlorii financiari ai Curţii de Conturi Suceava.

 

 

Salariaţii din DGFP Suceava dezaprobă campania murdară dusă împotriva instituţiei

 

Şi sindicaliştii din DGFP Suceava şi-au exprimat indignarea vizavi de campania de denigrare a instituţiei şi a muncii lor. Principalele acuze sunt la adresa Curţii de Conturi Suceava, dar şi împotriva unei părţi a presei locale.

„Suntem nevoiţi să luăm poziţie şi să protestăm împotriva acestor acţiuni, care nu au la bază un fundament real şi prin care se încearcă în mod deliberat pătarea imaginii noastre, în scopul dezbinării şi pierderii credibilităţii noastre profesionale. Opinia majorităţii salariaţilor este că raportul Curţii de Conturi Suceava este vădit părtinitor, tendenţios, neprofesionist, întocmit pe baza unor directive clare, cu scopul de a arunca cu noroi în salariaţii şi conducerea instituţiei noastre”, au declarat Gheroghiţă Tudoscă şi Silviu Onuţu, liderii sidicali de la DGFP Suceava.

 

 

Sindicaliştii confirmă abuzurile semnalate de directorul DGFP Suceava

 

Temerile conducerii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici nu face decât să întărească declaraţiile directorului executiv al DGFP Suceava, Petrică Ropotă.

La începutul acestei săptămâni, Ropotă a spus că întreg controlul Curţii de Conturi a fost de fapt o acţiune de discreditare a sa şi a instituţiei pe care o conduce.

„Pot spune că este o acţiune concertată politic, iar Curtea de Conturi a devenit o instituţie aservită unui anumit partid şi unui anumit personaj din politica suceveană”, a spus directorul executiv al DGFP Suceava.

Acesta a adăugat că plângerile penale împotriva sa şi a angajaţilor de la Finanţe nu este decât un mijloc de presiune şi de intimidare.

„Prin aceste plângeri penale la DNA şi instanţe se subminează bugetul de stat, încasările din luna aprilie 2008 fiind cele mai mici din 2005 încoace”, a concluzionat Petrică Ropotă.

 

 

Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Suceava, codaşă la încasări

 

O altă nemulţumire a salariaţilor este reproşul că încasările la bugetul de stat au scăzut serios în luna aprilie a acestui an.

„Acest fapt se datorează hărţuirii salariaţilor de către controlorii financiari ai Curţii de Conturi Suceava, aceştia neavând timpul necesar îndeplinirii sarcinilor profesionale, fiind obligaţi să întocmească zeci de situaţii şi rapoarte. Acestea nici măcar nu au fost luate în considerare, raportul final fiind întocmit pe baza lecţiei bine învăţate, cu care aceştia au venit de la bun început în unitatea noastră. DGFP Suceava a fost victima unui control de tip "comando", faţă de care protestăm şi ne sprijinim colegii "vinovaţi fără vină”, au spus liderii sindicali Gheorghiţă Tudoscă şi Silviu Onuţu.

În ceea ce priveşte încasările la bugetul de stat, procentul total al DGFP Suceava este de 82,75%.

Piatra de moară este Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Suceava, condusă de Dan Fârţescu, unitate care în luna aprilie a reuşit contraperformanţa de a încasa la buget doar 66,90% din planul propus, în timp ce toate celelalte unităţi şi-au îndeplinit planul în proporţie de peste 90%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatul funcţionarilor publici, iritat de abuzurile controlorilor Curţii de Conturi Suceava.
 Vizualizări articol: 808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Sindicatul funcţionarilor publici, iritat de abuzurile controlorilor Curţii de Conturi Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai lasati-o! trimis de
(23 mai 2008, 13:53:01
Liderii sindicali ar trebui sa pretinda si un comportament adecvat functionarilor publici pe care-i reprezinta, nu numai sa sara de posterior in sus! Acesti functionari publici nu sunt chiar niste mielusei pe care vrea sa-i manance lupul cel rau!
2.   Toti o apa si-un pamant trimis de
(23 mai 2008, 14:38:04
Pentru noi care va tinem cu salarii imense din contributiile noastre, toti de la DGFP si dela Camera de Conturi sunteti la fel: ineficienti, (de aceea ticalosia e generalizata in Romania) lacomi, obraznici, neprofesionisti, prefacuti. (afisati doar ca faceti treaba) Ati numarat, voi sindicalistii, cati provin din fosta nomenklatura ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei