Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2008 - Anul XIII, nr. 119 (3800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Workshop

“Resurse informatice în proiecte de cercetare”, un seminar naţional organizat la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, catedra de Informatică, din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează săptămâna viitoare un seminar naţional cu tema „Resurse informatice în proiecte de cercetare”.

Evenimentul va avea loc pe 26 mai şi are ca obiectiv strângerea legăturilor dintre cercetarea universitară şi cea extra-universitară, cunoaşterea preocupărilor şi rezultatelor obţinute în cadrul proiectelor naţionale de cercetare de diversele echipe implicate.

La simpozion vor participa atât cadre didactice din Universitatea „Ştefan cel Mare" cât şi cercetători din instituţii de cercetare şi societăţi comerciale cu activităţi de cercetare-dezvoltare din ţară.

Lucrările înscrise în seminar vor avea ca obiect prezentarea atât a unor aplicaţii software dezvoltate în cadrul unor proiecte de cercetare naţionale, cât şi instrumente software pentru managementul proiectelor.

 

Finanţarea evenimentului, suportată de membrii Catedrei de Informatică

Profesorul universitar doctor inginer Doru Tiliute, şeful Catedrei de Informatică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, a declarat că „spre deosebire de workshopul pe care l-am organizat în septembrie 2006, care a avut dimensiune internaţională şi pentru care s-a obţinut finanţare de la NATO şi co-finanţări de la sponsori locali, acest
workshop are o dimensiune naţională. El nu a beneficiat de nici un fel de finanţare din partea Universităţii sau Facultăţii, deşi a fost inclus în programul aprobat al manifestărilor ştiinţifice pe anul 2008. Prin urmare, organizarea propriu-zisă este suportată de membrii Catedrei de Informatică”.

Doru Tiliute a mai spus că seminarul doreşte să pună bazele unei colaborări pe termen lung şi stabilirea de parteneriate între Universitatea „Ştefan cel Mare" şi societăţile comerciale cu activităţi de cercetare-dezvoltare. Aceste parteneriate dau mai multă forţă echipelor de cercetare şi sporesc şansele de obţinere a finanţării în cadrul competiţiilor naţionale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Resurse informatice în proiecte de cercetare”, un seminar naţional organizat la Suceava.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“Resurse informatice în proiecte de cercetare”, un seminar naţional organizat la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei