Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mai 2008 - Anul XIII, nr. 115 (3796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Manifestare

„Interculturalitate gastronomică”, ediţia a III-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul „Bucovina -  model de interculturalitate europeană”, prin care se evidenţiază calitatea municipiului Suceava de oraş multicultural, în anul interculturalităţii în Uniunea Europeană, a reliefat, printr-o nouă etapă, cunoaşterea reciprocă a valorilor tradiţionale culinare aparţinând etniilor ce convieţuiesc în această regiune.

Ruşi lipoveni, germani, evrei, poloni, ucraineni, italieni, maghiari, cu toţii s-au întâlnit pentru a savura preparatele specifice fiecărei etnii, invitaţi de onoare fiind reprezentanţi ai mai multor ONG-uri şi mass-media din Ucraina şi Suceava.

Bigosul polonez, gulyas maghiar, supa de bere germană, prăjiturile zicherleich şi honichleich evreieşti, pastele cu carne italieneşti, salata de ridichi ucraineană au fost doar câteva dintre delicioasele preparate, din care s-au înfruptat invitaţii.

 

Ansamblul „Kolomeika”, aplaudat la scenă deschisă

Evoluţia de excepţie a Ansamblului ucrainean „Kolomeika” din Siret, care a smuls aplauze din partea participanţilor, a fost ca cireaşa de pe tort. Participanţii la seara de „interculturalitate gastronomică” s-au prins într-o horă bucovineană, alături de artişti, definind, astfel, în cel mai original mod, conceptul de „unitate în diversitate”.

„Într-o perioadă plină de agitaţie la nivel naţional şi internaţional, Bucovina reprezintă o oază de bun simţ şi un model de înţelegere între locuitori, indiferent de apartenenţa etnică sau religioasă, constituind un motiv întemeiat de promovare a acesteia atât în ţară, cât şi peste hotare. Poate nu avem resursele materiale la nivelul altor ţări din Uniunea Europeană, dar bogăţia spirituală multietnică bucovineană este greu de egalat, fiind o adevărată carte de vizită pentru România”, a spus Cornel Grosar, preşedintele Asociaţiei „Juventus”.

Proiectul „Bucovina -  model de interculturalitate europeană” este realizat prin efortul comun al administraţiei şi societăţii civile (Consiliul Local, Primăria Suceava, Ministerul Culturii, Fundaţia „Ana”,  Asociaţia „Juventus” şi Clubul Interetnic Bucovina).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Interculturalitate gastronomică”, ediţia a III-a.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
„Interculturalitate gastronomică”, ediţia a III-a3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lipsa date trimis de
(19 mai 2008, 13:17:32
proasta stire. Nu respecta elementele de baza. Unde, cand,.....

Mai puneti mana pe manuale domnilor jurnalisti. degeaba va invitam peste tot.
2.   Subscriu trimis de
(19 mai 2008, 17:39:40
Iulian are dreptate. Stiu ca la Romups sau Rulmentul nu v-au invatat despre "cine, ce, de ce, cand, unde", intrebari fundamentale in jurnalism. Dar documentati-va domnilor, internetul e mare. Nu e asta singurul articol care nu respecta norme jurnalistice elementare.
3.   Informatia cu schepsis trimis de
(20 mai 2008, 12:21:24
Cand ..nu conteaza pt ca s-a petrecut, important e ca se intampla si evenimente frumoase in plina campanie fara sa aiba legatura cu politicul. Unde...e reclama si din nou nu e simplu , dar pot sa va zic ca era Commplexul Fire Balls - Zamca cu gazde de exceptie . E o publicitate pentru orasul nostru si pt o normalitate cu care ne putem mandri , cea de oameni interesati de intelegere si colaborare nu doar de infruntari.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei