Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mai 2008 - Anul XIII, nr. 115 (3796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

APIA: Importurile de second-hand şi prima de casare mică vor face ca piaţa auto să urce cu maxim 5%

Luni, 19 Mai 2008 (19:15:59)

Importurile auto de maşini second-hand, mai facile după intrarea în vigoare a noii taxe auto, la 1 iulie, şi prima de casare de 3.000 de lei, aflată la acelaşi nivel ca în anii trecuţi, vor face ca vânzările de autovehicule noi să înregistreze în acest an o creştere de maxim de 5%, potrivit APIA.
  "Având în vedere evoluţia de până acum a pieţei precum şi din cauza elementelor menţionate este de aşteptat ca în acest an piaţa autoturismelor noi să înregistreze o creştere de maxim 5%, fiind chiar posibilă o stagnare, iar o creştere procentuală de două cifre fiind posibilă numai pe segmentul vehiculelor comerciale", arată Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

În aceste condiţii, Asociaţia precizează că evoluţia vânzărilor de autovehicule noi va fi mai greu de prevăzut.

Un alt motiv pentru care APIA spune că evoluţia pieţei autovehiculelor noi va fi mai greu de intuit este creşterea disponibilităţii de autovehicule de ocazie în ţările Europei vestice, în special în Germania.

APIA susţine că introducerea unor măsuri severe de protecţie a mediului în anumite ţări va stimula ieşirea autoturismelor mai vechi din parcurile naţionale ale statelor respective şi direcţionarea lor spre ţări cu reguli mai permisive ori unde puterea de cumpărare este mai mică.

"Anunţarea derularii şi în 2008 a Programului de Înnoire a parcului auto, cu o primă de casare care a rămas totuşi la nivelul anilor precedenti, 3.000 de lei", este un alt argument care, în opinia APIA, face ca previziunile despre piaţa auto să fie mai greu de realizat.

Ţinând cont de factorii amintiţi, producătorii şi importatorii spun că avansul 13,9% al pieţei totale, la 110.839 unităţi, în primele patru luni, este sub ritmul de anul trecut, de 18,6%.

"În cadrul acestei creşteri, autoturismele au înregistrat o creştere de 9,1% (90.594 unităţi, locul 12 în UE), aproape jumătate faţă de cea de anul trecut (17,8%). Această creştere mai mică la autoturisme din 2008, este însă compensată de creşterea vânzărilor de vehicule comerciale (37,8%), care au atins un nivel record de 18.714 unităţi", arată APIA.

Pe de altă parte, Asociaţia afirmă că importul de autovehicule a înregistrat o creştere de 23,5%, aceasta datorându-se în special segmentului de vehicule comerciale, a cărui creştere a fost de 41,7%, autoturismele având a creştere mai redusă (18,3%), "mult sub ritmul înregistrat anul trecut (50%)".

Importul autorismelor de ocazie a crescut cu "un semnificativ 184,7%, în condiţiile funcţionării taxei de primă înmatriculare", spune APIA.

Potrivit instituţiei, o altă cifră importantă legată de importul autoturismelor de ocazie este cota de piaţă a acestora, care, la randul ei, s-a dublat faţă de anul trecut, de la 19,8% anul trecut la 37,5% în acest an, mărcile germane înregistrând volume de 2-3 ori mai mari pe segmentul autoturismelor de ocazie în comparaţie cu cele noi.

Pe de altă parte, creşterea pieţei totale a vehiculelor comerciale noi cu 37,8%, şi creşterea de 227% - cuprinsă în media menţionată - a livrărilor pentru camioanele între 3,5 tone şi 6 tone, reflectă creşterea activităţii economice.

În ceea ce priveşte segementul autoturismelor, cele mai mari creşteri le-au înregistrat mărcile noneuropene, topul fiind condus de Mazda (+632%), urmată de Dodge (+556%), Kia (+479%), Jaguar (+165%) şi Maserati (+150%). Cele mai importante pierderi de viteză sunt deocamdată înregistrate de Daewoo (-52%), urmat de către Chrysler (-44%), SsangYong (-41%) şi Citroen (-30%), reiese din documentul APIA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului APIA: Importurile de second-hand şi prima de casare mică vor face ca piaţa auto să urce cu maxim 5%.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APIA: Importurile de second-hand şi prima de casare mică vor face ca piaţa auto să urce cu maxim 5%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei