Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mai 2008 - Anul XIII, nr. 115 (3796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transportatorii rutieri se întâlnesc din nou cu premierul după alegerile locale din iunie

Luni, 19 Mai 2008 (19:18:57)

Transportatorii rutieri au anunţat, luni, la finalul întâlnirii cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, că unele din revendicările lor vor fi soluţionate, urmând ca pentru celelalte să reia discuţiile cu şeful Executivului după alegerile locale, în prima săptămână din luna iunie.
  "Astăzi (luni - n.r.) am pus pe masa prim-ministrului cererile noastre. Domnia sa s-a arătat interesat şi preocupat de cererile noastre. Domnia sa, cu ministerele de resort, vor verifica tot ceea ce este de verificat şi ne vedem în prima săptămâna din iunie pentru a vedea rezultatele pentru cererile noastre", a declarat, luni, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, Ion Lixandru, după discuţiile cu premierul, de la Palatul Victoria.

"Cererea de a elimina rovinieta rămâne în picioare, dar trebuie analizat şi ceea ce apare de la Ministerul de Finanţe, respectiv premier", a adăugat Lixandru.

Din cele 20 de revendicări ale transportatorilor, o mare parte sunt deja rezolvate, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, dând câteva exemple concrete în acest sens.

"Prezenţa noastră în Consiliul Naţional Rutier (CNR) - avem cinci membri care vor fi acolo, cinci membri desemnaţi de CNR vor fi în Consiliul drumurilor, un consiliu care funcţionează pe lângă Ministerul Transporturilor de ani de zile şi acum va funcţiona cu adevărat, pentru că el a fost pus în penumbră. Prin Consiliul drumurilor trece orice decizie cu referire la infrastructură. Un alt exemplu ar fi un proiect de HG pe care noi l-am înaintat Ministerului, în urmă cu trei ani, cu privire la obligativitatea furnizorilor de mărfuri de a nu încărca transportatorul cu mase mai mari decât maximul admis şi care este deja pe traiect către Monitorul Oficial", a explicat Hagiu.

Liderul FORT a mai spus că modificarea Ordonanţei 43 privind regimul juridic al drumurilor este în discuţii, "în pregătire". "Controlul unic, şi anume elaborarea unei construcţii, a unei instituţii unice de control, nu ca în momentul de faţă, cum se întâmplă, cu trei, patru entităţi de control, ci una singură, este în faza premergătoare apariţiei în legislaţie", a adăugat Hagiu.

Liderul FORT a mai spus că există puncte "cu sensibilitate" în discuţie, cum este cel legat de rovinietă.

"Astăzi am prezentat argumente solide şi sperăm ca în două săptămâni şi rezultatele să fie pe măsură, şi mai sunt puncte legate de infrastructură, de dezvoltarea parcărilor, chestiuni unde părerile sunt pe aceeaşi traiectorie, dar trebuie un pic cizelate şi aduse la comun", a precizat Hagiu.

Transportatorii au prezentat premierului Tăriceanu argumente care ţin de comunitatea europeană pentru eliminarea rovinietei. "Faptul că suntem concuraţi neloial privind aspectul taxelor şi impozitelor. Cu cât sunt mai multe taxe şi impozite în România, cu atât transportatorii români resimt presiunea transportatorilor din afara României, şi mai sunt argumente de natură practică - modalitatea în care se plăteşte rovinieta, partea de operaţiuni pentru încasarea ei, bugetul care nu e atât de consistent", a explicat Hagiu.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit, luni, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Consiliului Naţional Rutier, care îi reprezintă pe transportatorii rutieri, pentru a discuta despre revendicările acestora legate în special de eliminarea rovinietei şi modernizarea drumurilor.

Peste 300 de transportatori au protestat, săptămâna trecută, cu camioanele pe şoseaua de centură a Capitalei, solicitând o întâlnire cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, în care să discute despre revendicările lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatorii rutieri se întâlnesc din nou cu premierul după alegerile locale din iunie.
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transportatorii rutieri se întâlnesc din nou cu premierul după alegerile locale din iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei