Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mai 2008 - Anul XIII, nr. 115 (3796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezinteres total

Autopsie în centrala termică a spitalului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bătaie de joc generalizată. Cadavrul unei femei, depus sâmbătă la morga Spitalului din Câmpulung Moldovenesc, a fost aproape de a pluti în apele mizerabile care au refulat din canalizarea oraşului. Indignate şi revoltate de această situaţie, rudele decedatei au cerut insistent conducerii unităţii spitaliceşti să găsească o soluţie. În cele din urmă, autopsia s-a efectuat în centrala termică a spitalului.

 

Lipsă totală de respect faţă de morţi şi rudele acestora. Se întâmplă la Câmpulung Moldovenesc, iar scenele înregistrate ieri la spitalul din această localitate duc România cu 100 de ani în urmă.

Morga acestui spital, aflată la un demisol, s-a umplut cu apa murdară din canalizarea oraşului. Mai grav este că în momentul când canalizarea a refulat, în morgă se afla corpul neînsufleţit al unei persoane. Femeia, în vârstă de 49 de ani, decedase sâmbătă, cel mai probabil din cauza unui stop cardiac. Poliţiştii au decis să transporte corpul femeii la morga Spitalului Câmpulung Moldovenesc, unde ieri trebuia să se efectueze necropsia.

Spre revolta rudelor, apa din interiorul morgii avea mai mult de jumătate de metru şi ameninţa să ajungă la nivelul tărgii pe care era aşezat corpul decedatei.

În final, corpul femeii a fost luat şi dus în centrala termică a spitalului, acolo unde s-a efectuat, în final, şi autopsia.

 

Soluţii de rezolvare a situaţiei nu se întrevăd

Situaţia de ieri nu este singulară, aceleaşi probleme consemnându-se de câţiva ani buni. Directorul Spitalului Câmpulung Moldovenesc, medicul Eugen Ciosnar, a declarat că apa nu a putut fi evacuată ieri deoarece canalizarea oraşului era înfundată.

„Este o situaţie anormală cu care ne confruntăm de mai multă vreme. Deşi am făcut demersuri pe la toate instituţiile locale şi judeţene, până acum nu am reuşit să rezolvăm nimic”, a precizat directorul Spitalului din Câmpulung Moldovenesc.

De altfel, în urmă cu aproximativ o lună, Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc a adoptat o hotărâre pentru alocarea sumei de 20.000 de lei în vederea reabilitării morgii. Primăria nu a virat banii nici până acum, aşa încât renovarea nu s-a mai realizat.

Totuşi, nici aceşti bani nu ar rezolva problema şi aceasta pentru că morga se află la acelaşi nivel cu canalizarea oraşului.

„O soluţie pentru viitorul apropiat nu există. De fiecare dată când canalizarea oraşului se va înfunda, apa murdară va refula în morgă. Practic, ar trebui să construim o altă morgă pentru a evita apariţia unor probleme similare. O a doua variantă, puţin probabilă, este înlocuirea întregii reţele de canalizare a oraşului”, a conchis medicul Eugen Ciosnar.

Aşa încât, situaţia de ieri se poate repeta oricând la morga Spitalului Câmpulung Moldovenesc, punându-i pe membrii familiilor decedaţilor în situaţii jenante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autopsie în centrala termică a spitalului.
 Vizualizări articol: 3364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 6 voturi
Autopsie în centrala termică a spitalului3.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E ceva normal in romania trimis de
(19 mai 2008, 12:25:11
Dupa 18 ani de la rev. situatia este din ce in ce mai grava. Nepasare, indolenta, lipsa de respect a personalului sanitar fata de pacienti, lipsa de umanitate a acestora face ca lucrurile sa devina tot mai grave. Decese pe banda rulanta care ramin nepedepsite ,operatii facute in bataie de joc, mortalitate infantila foarte ridicata datorata personalului medical indolent,nepregatit, care este numai cu gindul la spaga de zi cu zi fara nici o treaba cu actul medical. Este foarte trist si lucrurile nu se vor schimba chiar daca vor primi "salarii occidentale" spaga ramine spaga e dreptul lor din nastere.
2.   Amintiri de la revolutie trimis de
(19 mai 2008, 13:00:24
In Romania nu exista un cult pentru morti.

Ei sunt cei care au fost si atat!

La revolutie stateau cadavrele la gramada pe holuri azvarilite care-ncotro.

Acu dupa 18 ani de la revolutie nu exista un serviciu specializat pt transportat ****. Daca moare unul pe strada vine politistul, opreste o duba si-i porunceste sa duca mortul la spital.

Cam asa stau lucrururile!

Am inteles ca este o masina speciala dar nu ia decat **** "suspecti" !
2.1  RE: Amintiri de la revolutie trimis de
(19 mai 2008, 13:01:31
Tocmai ce vorbeam de respect. Pana si pe acest forum m o r t i i sunt cenzurati! Ce sa mai ceri de la altii . . .
2.2  RE: Amintiri de la revolutie trimis de
(19 mai 2008, 18:55:16
Cititi ultima ora rezultatele anchetei in cazul pacientei moarte la spitalul din Sv si tinuta in salon 12 ore......pe ****, medicul nu a constatat decesul
2.3  RE: Amintiri de la revolutie trimis de
(19 mai 2008, 23:05:44
Cititi ultima ora rezultatele anchetei in cazul pacientei moarte la spitalul din Sv si tinuta in salon 12 ore pe ****, medicul nu a constatat decesul

3.   ... trimis de
(19 mai 2008, 15:13:35
la campulung de 18 ani tot ce se intampla este imbogatirea celor ce se perinda pe la primarie. atat. tot ce se face in oras (soseaua ce strabate orasul, borduri, schimbare retele, gaz metan) nu sunt proiecte ale primariei, ci ale consiliului judetean suceava sau proiecte la nivel national. alesii de aici doar s-au imbogatit prin furt si nepasare. ma mir cum de mai au curaj sa candideze. bine ca isi expun mutrele prin oras ca am in ce sa arunc cu oua.
3.1  RE: ... trimis de
(20 mai 2008, 06:52:00
Da asa este nu sa facut nimica in acest oras ,totul sa furat si sa mers pe interese acuma asteapta votati derbedei si berbeci ,drumuri rele strazi murdare se vede ca nu este gospodar pt oameni si societate,,,mincinosii
4.   RUSINE trimis de
(19 mai 2008, 15:48:01
Nici **** nu se mai pot odihni in pace!
5.   Se poatesi mai bine daca se vrea trimis de
(19 mai 2008, 16:14:26
Orasul Clung Mold a ajuns o relicva atat dpdv social cat si economic
6.   Rusine bucovinenilor trimis de
(19 mai 2008, 17:12:59
toate partidele politice care au afisat fel de fel de benere si afise cu mutrele celor ce tind la os, cu bani dati pe acestea puteau sa faca o morga europeana la Campulung, si sa nu uitam caci mai devreme sau mai tirziu vom trece prin morga spre cele vesnice
7.   BANCURI FUNEBRE trimis de
(19 mai 2008, 19:04:40
In acest orasel de munte cea mai buna afacere este o societate de pompe funebre. Cum vechii militieni precum firma lu Baciu si Moldovan s-a realizat in acesta afacere foarte banaoasa este de laudat implicarea altor trei militieni la cursa pentru ciolanul primariei;Vargan,Afloarei si Bujoreanu. Cum orasul tinde sa se transforme intr-o localitate unde doar acestia mai au loc ,trageti o concluzie.
8.   Asta ne reprezinta trimis de
(19 mai 2008, 19:55:12
Astia suntem noi,campulungenii,nu stim sa ne alegem reprezentantii...si de aceea ne conduc cine stie ce ciobani din satele vecine;la banci directorii sunt rusi,la primarie...rusi(si cate unul de la Dorhoi pe ici pe colo)cat de spital...ce sa mai vorbim??cum este directorul asa sunt si meseriasii...niste incompetenti care vor sa parvina cu orice pret...K daca era si Ciosnar asta mai acatarii ,facea cariera in satul lui!!!Rusine noua ,nu lor!
9.   Nici osansa pentru spital trimis de
(19 mai 2008, 20:27:23
doctorul cauta sa arunce pasarea in alta curte
10.   SOLUTIE trimis de
(19 mai 2008, 20:36:45
MONTATI FRATILOR UN CLAPET ANTIRETUR PE CANALIZARE.PENTRU 1000 RON IL MONTEZ CHIAR EU
11.   Totul se rezuma la profit trimis de
(19 mai 2008, 23:36:26
Afacerile domnului director si a sotiei sale,au ca obiectiv principal extinderea parcului auto al familiei,de unde bani pentru o minima renovare a morgii??Lor nu le pasa de suferinta celor bolnavi atata vreme cat nu le incarca conturile.

Nu stiu ca **** isi vor plati datoriile de pe lumea cealalta.Si atunci....
12.   Fii destept trimis de
(20 mai 2008, 07:58:39
Fii destept ,voteaza Serban Gabriel.!....
13.   Satul nostru trimis de
(20 mai 2008, 08:54:29
Campulungul e un sat cu blocuri,plin de prosti ce stiu numai sa stringa banii ptr.praznice si inmormintari,si sa de-a toata agoniseala la preafericiti.Patroni sint cei din Breaza si Vama si prostii gospodari slugi.De la Hreciuc incoace nu am mai avut primar,numai hoti am ales.Cum era Humorul si cum e azi.Despre spital ce sa zicem?Mai bine mori acasa decit in feuda umflatilor de Ciosnari.Sint 3 sectii:jos la interne sint prostii,la chirurgie betivi si la gineco sus curveturi si proaste.Cred ca si un medic merge la servici si isi spune in fiecare zi:''Cit o sa jupesc azi de pe oameni?''E rusinos,am ajuns cu tirgul asta sa ne plece copiii,nu au nici un viitor aici.
14.   Droguri trimis de
(20 mai 2008, 10:35:05
Acum citiva ani fata dr.Ciosnari a fost implicata penal in traficul de droguri.A scapat datorita plocoanelor data magistratilor.Referitor la parcul auto,macar toate sint urite si arata lipsa de gust.Asae cind nu mai stii ce sa faci cu banii de pe bietii bolnavi si fondurile spitalului care au alte destinatii.Hipocrate nu mai exista demult si juramintul a fost uitat repede.
15.   Nimic nou trimis de
(21 mai 2008, 17:26:19


Bine ca s-a gasit un tap ispasitor,ca solutia data in zeflemea de catre ciosnar,cum ca ar trebui schimbata canalizarea intregului oras nu prea tine...sunt o groaza de cluburi si baruri la subsoluri si nu se inunda asa des(poate acolo sunt managerii competenti!!!}
16.   Family affair trimis de
(21 mai 2008, 19:44:47
Daca directorul spitalului,dr.Ciosnar incrimineaza "institutiile locale si judetene"ma intreb de ce l-a sanctionat pe cumnatu-su' si nu pe cei de la primarie?sau direct pe primar??sau de ce nu pe prefect??nu sta in puterea lui?sau e mai simplu sa arunce vina pe un subaltern fara putere de decizie....Daca nu face fata unei situatii critice si nu-si poate asuma responsabilitatea unui esec,DE CE NU RENUNTA ??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei