Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mai 2008 - Anul XIII, nr. 114 (3795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Indolenţă

Termica toacă nervii sucevenilor cu apă rece pe post de apă caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duşul de dimineaţă a devenit un factor de stres pentru majoritatea locatarilor din cele 26.600 de locuinţe racordate la sistemul centralizat de termoficare, şi asta deoarece sunt nevoiţi să aştepte de la 10 minute până la jumătate de oră până când apa care curge de la robinetul de apă caldă se încălzeşte.

Practic, nu au motive de nemulţumire doar cei puţini care locuiesc în arealul celor 13 puncte termice modernizate, cei care nu simt nevoia să facă un duş după ce se trezesc şi, paradoxal, locatarii din zona reţelelor ciur, pentru că prin spărturi curge apă caldă non stop.

„De ceva vreme, stau câte jumătate de oră în fiecare dimineaţă ca apa caldă să fie într-adevăr caldă. Dau drumul la robinetul de apă caldă şi e rece. Aştept... şi aştept.... Uneori, întârzii şi la serviciu din cauza asta. Apa aia care se pierde cine o plăteşte? Tot eu. Nervii ai cui sunt? Tot ai mei! Cui îi pasă?”, ne-a reclamat un locatar de la etajul 1 din blocul T38 de pe Bulevardul George Enescu.

Un alt locatar din cartierul Zamca, de pe strada Grigore Ureche, spune că, din cei 5 metri cubi de apă caldă pe care îi declară lunar la asociaţie,  un sfert din cantitate este de fapt apă rece.

„Asta nu se întâmplă doar dimineaţa. Şi seara, trebuie să aştept 10-30 de minute până se încălzeşte apa. Pe lângă disconfort şi timpul pierdut, e vorba şi de bani. Plătesc un serviciu de care nu beneficiez”, a arătat tânărul. 

 

Criterii de satisfacţii ale Termica –lenea şi conductele sparte

Directorul SC Termica SA, Constantin Plăcintă, recunoaşte situaţia şi dă o explicaţie halucinantă: acest fenomen se întâmplă doar în zona punctelor termice în care reţelele vechi sunt în stare bună şi în cazul locatarilor... harnici!

„Acolo unde reţelele sunt ciur sau dacă sunt conducte cu pori, apa caldă curge toată noaptea şi nu apare această problemă. Cu cât reparăm mai bine, cu atât apa caldă ajunge mai greu, în ţevi stagnează apa rece. Cât despre plângeri, se plâng cei mai harnici, care se scoală devreme să plece la muncă. Dacă s-ar trezi mai târziu, n-ar mai avea probleme, că le-ar aduce altcineva apa caldă pe nivel”, a declarat Constantin Plăcintă.

În ceea ce priveşte costurile, el spune că actualele contoare „integrează debitul” şi oamenii plătesc apa pe care sunt obligaţi s-o lase să curgă  aiurea, „dar la preţ de apă rece, nu caldă” şi că oricum o pot folosi, „chiar la gătit, că e apă bună, potabilă”.

Nu avem informaţii asupra numărului sucevenilor care fac mâncare sau beau apă din cada de baie, dar cu siguranţă nu pot fi foarte mulţi, chiar dacă apa neutilizată se duce la canal pe banii lor.

„Nu pot să nu plătească această apă, pentru că o consumă şi ce se consumă se plăteşte. Modernizarea punctelor termice este un pas în bine şi ceea ce se întâmplă arată că trebuie să găsim bani pentru a continua modernizarea”, a fost concluzia lui Constantin Plăcintă.

Până atunci, sucevenii au două soluţii: fie renunţă la serviciile societăţii Termica, fie se înarmează cu răbdare şi strâng din dinţi de fiecare dată când dau drumul la robinet şi la sfârşitul lunii, când plătesc factura la întreţinere.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica toacă nervii sucevenilor cu apă rece pe post de apă caldă.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Termica toacă nervii sucevenilor cu apă rece pe post de apă caldă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mod. trimis de
(17 mai 2008, 11:36:32
Pe marasesti s-a modernizat si tot trebuie sa asteptam 20 de minute pana se incalzeste apa.
1.1  RE: Mod. trimis de
(18 mai 2008, 14:04:21
nici in obcine nu e mai bine trebuie sa stai o jumatate de zi ca sa se incalzeasca apa si seara nici nu se face ora 10 si nu mai este ,asta e democratia pe la noi dar banii vor cat nu face
1.2  RE: Mod. trimis de
(18 mai 2008, 19:50:28
Are dreptate X, astepti sa curga apa calda o gramada, mai ales ca eu stau la et.IV, iar cei de la etajele inferioare, amarati de pensionari, nu folosesc tot timpul apa calda. Innebunesti asteptand si mai ales stiind ca apa care curge tot tu o platesti!!!
2.   Nesimtire trimis de
(17 mai 2008, 13:24:06
isi bat joc de oameni.....da lasa ca romanul tace si indura...doar a fost obisnuit atatia ani
3.   Apa calda trimis de
(17 mai 2008, 13:48:35
niste inputiti toata natia asta ,se freaca unii de altii si nu fac nimic
4.   Adevarat trimis de
(17 mai 2008, 14:04:34
si la blocurile din zamca care sunt racordate la punctele termice modernizate care se spune ca livreaza apa calda non stop situatia nu este asa buna.

Apa calda MAI DELOC
5.   Inselaciune? trimis de
(17 mai 2008, 14:14:37
Asta nu poate fi sesizata la OJPC ca inselaciune? De ce platim incalzitul apei cand noi o platim rece?Sa se monteze la fiecare scara un gigacalorimetru ,iar in urma citirii sa se plateasca doar cea calda consumata,iar cea rece sa o plateasca Placinta,tu-i gatu mamii lui!
5.1  RE: Inselaciune? trimis de
(18 mai 2008, 19:53:09
Sa o plateasca !!! ca are de unde, ati vazut ce salarii au ?!
6.   ..dusul de dimineata trimis de
(17 mai 2008, 14:17:15
Ai lasa-ma moshule, care dus de dimineata? Ai vazut prea multe filme americane, sau ai nasul infundat? Ai incercat sa te plimbi dimineata cu maxiul sau cu autobuzele buhaiului din Prelipca? Incearca! Si te vei calma cu dusul de dimineata... Pentru ceilalti amarasteni sincere compasiuni, rabdare si tutun pana va luati centrala. Sibiul a desfiintat termica , toata lumea are centrala si nu a murit nimeni de foame cum incearca Placinta si Pinalti de la Prelipca sa ne convinga.
7.   Placinta trimis de
(17 mai 2008, 15:58:35
dl placinta la ce explicatii da cred ca are atata scoala ca si Vanchelie , adik cu 2 mai multe decat trenu'.cred ca a castigat prea multi bani din salariu ,sporuri si prime ca-l doare in cot de populatie.putina decenta si respect pentru cei care te plates:sucevenii!
8.   La placinte inainte trimis de
(17 mai 2008, 16:45:58
Schimbatil oricare a-ti fi primar fiindca asta ori a muls ori nu.cu toata sleatha aia a lui de la Termica si pe ce salarii fratilor? are omul pensiune la Malini facuta din premii si salarii luate de la noi,ca cica a muncit mult. RUSINE.
8.1  RE: La placinte inainte trimis de
(18 mai 2008, 14:16:25
Mai "tampitel",cu cine ai facut gramatica in clasele primare?Daca esti salariat la Termica si consideri ca ai fost platit prost,de ce nu spui numele real.Pofticosule,numele vine de la mancat rahat,mai sunt multi ca tine care nu se satura cu acest "aliment",la Termica.Oricine poate sa-si faca pensiune "Tampitel",daca munceste cinstit.La Termica se munceste si in conditii foarte grele,uite mai "Tampitel",vino la Termica in vacanta vreo 10 zile si munceste cot la cot cu cei care spui tu ca au salarii mari,sa vezi ce "frumos" este.
9.   Aceeasi situatie si in Burdujeni trimis de
(17 mai 2008, 20:03:45
Astazi am incercat in repetate randuri sa fac un dus. De fiecare data insa apa era mult prea rece. Mi-aduc aminte ca am sesizat aceasta prolema si cu ani in urma celor de la punctul termic din Cuza II. Mi s-a spus ca blocul in care stau este la capatul coloanei si ca pana ajunge apa calda la noi.... Din scara in care locuiesc , fara exagerare am cel mai mare consum de apa calda . De ce ? Pentru ca, pentru a face o baie, un dus sau pentru a spala vasele, trebuie sa las multa apa sa curga la robinet.

Cum puteti rezolva problema asta domnilor candidati la Primaria Sucevei?
10.   Pentru sanda trimis de
(17 mai 2008, 21:24:17
punei aceasta intrebare la angela pentru ca ea le stie pe toate.
10.1  RE: Pentru sanda trimis de
(18 mai 2008, 11:39:20
Asta(Angela) le stie pe toate,sa vezi daca nu rezolva!Ce mai,este un geniu aceasta femeie.Pune-i intrebarea si o sa vezi ce raspuns primesti.Ca daca se chinuie un pic (sa vorbeasca),rezolva situatia pe loc,exact ca la Dan Diaconescu,cu fantomele.Are solutii doamna ptr toate problemele sucevenilor si ptr cele care vor fi.Este nemaipomenita,o votez-pun doua stampile pe pagina unde vad numele ei.Sau trei!Se numara 3 voturi acolo unde pun stampila de trei ori,sa recomand si altora sa faca acelasi lucru,poate iese Angela din primul tur!Ha,ha,ha,ha!!!
10.2  RE: Pentru sanda trimis de
(18 mai 2008, 14:03:11
Este o mare "specialista".De ce o contestati?Eu inca mai astept sa creeze acel cordon de verdeata in parcul de langa hotelul Bucovina.O votez cand creste gazonul din parc si cand sequoia ajunge la maturitate.Cel care v-a fi plantat in parc.
11.   Hotii de la Termica trimis de
(17 mai 2008, 21:50:56
Gigacalorimetrele de apa calda au fost reglate la intrare pe o temperatura de 8 grade C , in loc de 24-26 grade C cat are apa rece in acest oras astfel existand permanent o diferenta de temperatura pe care o plateste fiecare sucevean chiar daca ii curge apa rece la chiuveta.

OJPC trebuia sa se sesizeze demult.

RUSINE!
11.1  RE: Hotii de la Termica trimis de
(18 mai 2008, 11:00:38
Daca tu esti specialist,atunci eu sunt un geniu.Mai specialistule,unde ai vazut tu apa rece la 26 grade C in acest oras?Sa bei tu "apa rece" la 26 grade C.Pune-ti centrala(bomba) in apartament,sa vedem cine aproba sa te debransezi.
11.2  RE: Hotii de la Termica trimis de
(18 mai 2008, 12:59:04
DACA APA CALDA DUPA TINE ARE 26 DE GRADE INSEAMNA CA ESTI UN MARE ,,,SPECIALIST""".ALO dle GROZA DE LA A.C.E.T SE AUDE? LUATI-L CA-I BUN.VA TREBUIE DE ASTIA
12.   Boii de la termica trimis de
(17 mai 2008, 22:33:11
am semnalat chestia asta inca dinainte de paste (ortodox), eram hotarat sa merg si la protectia consumatorului. la mine situatia s/a reglementat acum, insa apa rece in loc de calda era la orice ora din zi indiferent cat asteptai sa curga
12.1  RE: Boii de la termica trimis de
(18 mai 2008, 11:07:19
Bou este cel cu numele Camil,dar cred ca stiai asta.Daca nu-ti convine situatia,incalzeste-ti apa in cada cu fierbatorul.Pai,tu crezi ca la Termica se produce apa calda asa(de flori de mar)?

Apropo:nu se spune reglementat,reglementarile se fac de obicei prin HG,OUG sau legi.Ai fi putut spune ca "s-a rezolvat".
12.2  RE: Boii de la termica trimis de
(18 mai 2008, 12:30:27
Ba bou esti tu intelegi.Nu au nici o vina cei de la Termica, ei dau apa calda la temperaturi de peste 50 de grade dar daca acum apa sta pe coloana fiindca vecinii se asteapta unul pe altul s-o consume,se intampla lucruri de genul asta intelegi?

13.   Solutia trimis de
(18 mai 2008, 09:39:57
Centrala de apartament!Credeti ca grohacii astia din primarie sau de la Termica sunt conectati la Termica?Merita efortul pentru comfort si satisfactia de a le arata degetul mijlociu hotilor care sug de-acolo!!!
14.   H2O rece trimis de
(18 mai 2008, 10:55:10
Apa ar trebui sa recircule prin punctele termice ale soc. Termica.Dar cum acolo sunt niste betivi ordinari care se plimba cu o statie de emisie-receptie si stau mai mult pe acasa,este "normal" sa fie doar apa rece pe circuitele de apa calda.Oare acest directoras Placinta,nu vede ce "bine" lucreaza ai sai "copii de suflet"?Daca toate conductele vechi sunt "ciuruite" cum spune cel cu pensiunea de la Malini,atunci toata Suceava ar trebui sa pluteasca pe un lac."Nurusinatul",vrea alte fonduri unde se "ciupesc" eur,stim noi cum,nu-i asa d-le din Malini?
14.1  RE: H2O rece trimis de
(18 mai 2008, 12:52:39
Esti pe dinafara total tovarase,betiv esti tu cu tactu ,cei de la Punctele Termice lucreaza la cel putin 2 din acestea de aia se ,,plimba" desi asta nu le face placere,cat despre recircularea apei calde ea functioneaza automat la Punctele Termice modernizate iar la cele vechi ele nu functioneaza pentru ca retelele sunt vechi si pentru ca nimeni din cei care au administrat acest oras nu au considerat de cuviinta sa inlocuiasca retelele astea f.vechi. Apropo tu nu ai schimbat instalatiile in casa de vreo 30-40 de ani ? ei cam asta e vechimea retelelor de asta trebuie schimbate in totalitate si nu carpite ca pana acum.Cat despre pensiunea lu Placinta am auzit si eu nu stiu ce sa zic o fi bine o fi rau exista organe abilitate sa verifice asta.
14.2  RE: H2O rece trimis de
(18 mai 2008, 13:56:04
Cand eu lucram la Iasi in domeniu,tu acopereai conductele cu pamant la ACET.Trantori ca tine sunt multi la punctele termice.Oare nu se gandeste conducerea voastra sa mai trieze personalul?Cred ca ai fi printre cei care se pot debarasa cei de la Termica.Sunt pct termice ca cele din Arini,Obcini,spital si in G Enescu unde "salariati"ca tine stau la terase cu o bere in fata.Apropo:A mai gasit statia de emisie-receptie cel care a pierdut-o acum 2 luni?Cat despre lucratul la 2 pct termice,lasa-ma,la tine asta inseamna ca in plimbarea de la un pct la altul stationezi pe acasa si la o bere.Saptamana aceasta promit ca o sa urmaresc "harnicuti"de acestia,ii filmez si ii pozez,apoi ii postez pe net sa vada si conducerea voastra ce fel de munca aveti voi.Ca tot a venit caldura si trebuie sa va mai racoriti cu o bere!Trantorilor.
15.   Termica afurisita trimis de
(18 mai 2008, 12:59:56
lasati-ma cu termica asta; numa apa calda nu am eu. platesc degeaba.cand vrei sa faci o baie adevarata, curge apa de ploaie. de ce in alte orase se poate sa fie apa calda non stop,si in suceava asta de rahat nu se poate? in ce secol tre sa ajungem ca sa avem si noi apa calda laorice oar?
16.   Pentru placinta trimis de
(18 mai 2008, 16:11:54
Ai gandit mult pana ai scos fraza asta ba Placinta:"acolo unde retelele sunt ciur sau daca sunt conducte cu pori, apa calda curge toata noaptea si nu apare aceasta problema. Cu c�t reparam mai bine, cu at�t apa calda ajunge mai greu, �n tevi stagneaza apa rece. C�t despre pl�ngeri, se pl�ng cei mai harnici, care se scoala devreme sa plece la munca. Daca s-ar trezi mai t�rziu, n-ar mai avea probleme, ca le-ar aduce altcineva apa calda pe nivel".Iesi la pensie sau mai bine spinzura-te!
17.   Placinta trimis de
(18 mai 2008, 17:01:24
cred ca acest domn placinta ar trebui schimbat din functie,este platit degeaba si ocupa un loc pe care nu-l merita.cred ca s-a prostit de atata bine
18.   Nemultumit trimis de
(19 mai 2008, 09:53:19
eu vineri am asteptat 2 ORE!!! De la 6.30 la 8. Si nu am reusit sa fac un dus... Sa le fie rusine!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei