Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mai 2008 - Anul XIII, nr. 114 (3795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


De cinci ori mai buni?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mă dau în vânt după ruşi, nici când şutează în minge, nici când trimit navete în spaţiu ori tancuri în Cehoslovacia anului 1968. Nu-mi sunt, în general, dragi decât când îi cheamă Mussorgski ori Dostoevski şi „joacă” altceva decât fotbal. Cu toate acestea, există şi excepţia (care, nu-i aşa?, doar confirmă regula) numită Zenit Sankt Petersburg. Pe care, de fapt, ar trebui să cam fiu supărat, din moment ce am pierdut destui bani la pariuri din cauza lor: mai întâi au bătut niscai francezi prin Franţa, eu jucând 1, apoi i-au desfigurat pe mutălăii (ei, aici s-au scos, fiindcă dacă în fotbal eu urăsc ceva mai mult decât pe ruşi, atunci ăştia sunt nemţii!) de la Leverkusen – parcă le-au dat tot o căruţă în deplasare, eu jucând, desigur, tot 1-, iar în semifinală, deşi inima îmi zicea să joc cu ei, ceva m-a furnicat şi am jucat X pe meciul de la Sankt Petersburg, supărarea pricinuită de pierderea banilor fiind însă pe deplin compensată de satisfacţia de a-l vedea pe Moş’ Kahn (că ca Kahn portar pe lume nu-i!) scoţând obiectul de 4 ori din aţe. Şi uite-aşa am ajuns la finala în care, deşi am mers pe mâna lor, iar am pierdut banii! Cum? Simplu: am jucat pauză / final 1/1, şi a ieşit x/1! Cu toate astea, nu mă pot împiedica să-i iubesc cum n-am iubit de multă vreme o echipă de fotbal (exceptând, desigur, Real Madrid) pentru că au dat o nouă pildă de fotbal adevărat, curat, rapid şi plin de imaginaţie pe care niciodată, absolut niciodată, nu o s-o aibă vreo echipă scoţiană. Cu acest prilej însă, m-am mai apucat o dată pandaliile în legătură cu fotbalul nostru, şi iată de ce: dacă acum un an ni s-ar fi arătat la vreo tragere la sorţi Zenit Sankt Petersburg, am fi fost cu toţii de acord că a dat norocul peste noi. A fost suficient doar anul scurs pentru ca aceeaşi eventualitate să devină un posibil coşmar. Ce s-a petrecut în acest interval? Mai nimic: au schimbat antrenorul. Dacă am da-o pe glumă, am zice că Dinamo Bucureşti ar trebui să fie de 5 ori mai bună, că doar a schimbat 5 antrenori în acelaşi an! Numai că nu ne arde de glumă: au adus un olandez. Desigur, unul mai slab, din moment ce nu antrenează naţionala ţării sale… cu care cam peste o lună, urmează să ne întâlnim la Euro!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De cinci ori mai buni?.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De cinci ori mai buni?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei