Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mai 2008 - Anul XIII, nr. 108 (3789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fraude

Ieri s-a încercat un atac asupra cardurilor BRD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

BRD - Groupe Société Générale a oprit, vineri, 9 mai a.c., o tentativă de fraudare a clienţilor săi prin intermediul Internetului. Avertizările cu privire la un eventual atac asupra conturilor clienţilor acestei bănci au fost transmise prin mesaje e-mail încă de la primele ore ale dimineţii zilei de ieri, atenţionările făcând referire la existenţa unui „atac phishing masiv împotriva clienţilor BRD”.

Potrivit avertizărilor, atât clienţii BRD, cât şi alte persoane, primeau un masaj e-mail în care erau îndemnaţi să completeze un sondaj de opinie, care ar fi fost realizat de această bancă.

„Mesajul e-mail, transmis în mod aparent din partea băncii şi destinat atât clienţilor, cât şi non-clienţilor, era realizat în aşa fel încât să poată trece drept o solicitare legitimă a băncii. El era intitulat „Felicitări! Aţi fost ales pentru a lua parte la primul nostru sondaj online” şi încerca, sub forma unui chestionar, să îi convingă pe clienţi să furnizeze informaţii precum numărul cardului şi codul PIN. Aceste informaţii erau solicitate sub motivul plăţii unei sume de bani drept recompensă pentru completarea aşa-zisului sondaj”, se arată într-un comunicat oficial al BRD - Groupe Société Générale.

În comunicat se mai precizează că departamentul de securitate al acestei bănci a detectat tentativa de atac de tip phishing, iar site-ul fals a fost dezactivat încă de ieri, în jurul orei 13:00.

BRD şi-a informat clienţii că nu desfăşoară nici un sondaj, reamintind că această bancă nu solicită, în nici o împrejurare, informaţii confidenţiale prin e-mail, cum ar fi user/parolă, număr de card, data expirării acestuia, codul PIN.

„Aceste solicitări reprezintă tentative de furt de date personale/bancare şi nu trebuie să li se dea curs în nici o situaţie”, se mai spune în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ieri s-a încercat un atac asupra cardurilor BRD.
 Vizualizări articol: 1164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ieri s-a încercat un atac asupra cardurilor BRD5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei