Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mai 2008 - Anul XIII, nr. 108 (3789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olteanu: PDL să dea jos masca şi să recunoască faptul că este adversarul independenţei Justiţiei

Duminică, 11 Mai 2008 (18:46:26)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că amânarea discutării dosarelor lui Mitrea şi Năstase a fost cauzată de absentarea reprezentanţilor PDL din Biroul Permanent al Camerei, menţionând că PDL ar trebui să dea socoteală.
  "Cer PDL să nu-şi mai ascundă în spatele minciunilor acţiunile de obstrucţionare a justiţiei. PDL este cel care a amânat cu o săptămână decizia Parlamentului în ceea ce priveşte cazurile Mitrea şi Năstase, prin absenţa reprezentanţilor săi din Biroul Permanent, alături de reprezentanţii PSD şi PRM. Astfel Biroul Permanent a rămas fără cvorum şi nu a putut trimite dosarele la Comisia juridică şi PDL va trebui să dea socoteală pentru asta", a susţinut Bogdan Olteanu.

Liberalul le-a mai solicitat democrat-liberalilor să recunoască că sunt adversarii Justiţiei şi că apără interesele propriilor baroni.

"Tot PDL este cel care împiedică Justiţia să confişte averile nejustificate ale demnitarilor, prin tertipuri pe la Curtea Constituţională, şi cred că e vremea să dea jos masca şi să recunoască faptul că este un adversar al independenţei Justiţiei şi un partid care îşi apără interesele propriilor baroni", a spus Bogdan Olteanu.

PDL cere "majorităţii parlamentare PSD-PNL" să nu obstrucţioneze justiţia prin votul în Parlament în cazul anchetelor judiciare ce vizează miniştrii parlamentari.

"Partidul Democrat Liberal solicită majorităţii parlamentare deţinute de PSD şi PNL să nu încerce să obstrucţioneze justiţia printr-un vot în Parlament în cazul anchetelor judiciare ce-i vizează pe miniştrii sau foştii miniştri parlamentari", se arată într-un comunicat al PDL semnat de Emil Boc, remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

PDL aminteşte majorităţii parlamentare că, potrivit Constituţiei, pe de-o parte, nimeni nu e mai presus de lege, iar pe de altă parte, parlamentarii pot fi urmăriţi penal şi trimişi în judecată fără a se cere în niciun fel acordul Camerei Parlamentului ai căror membri sunt. Acordul se cere doar în cazul percheziţiei, reţinerii sau arestării unui parlamentar.

"Un vot al majorităţii parlamentare PSD-PNL împotriva continuării procesului judiciar în cazurile Miron Mitrea şi Adrian Năstase ar demonstra că ne întoarcem la justiţia controlată politic din perioada 2000 - 2004, România nereuşind să îndeplinească exigenţele europene în materie de justiţie şi stat de drept", mai precizează sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olteanu: PDL să dea jos masca şi să recunoască faptul că este adversarul independenţei Justiţiei.
 Vizualizări articol: 650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olteanu: PDL să dea jos masca şi să recunoască faptul că este adversarul independenţei Justiţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei