Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2008 - Anul XIII, nr. 107 (3788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Anchetă socială

Protecţia Copilului ia măsuri în cazul femeii care şi-a aruncat nou-născutul în WC

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei dintre copiii Rodicăi Miroş, femeia în vârstă de 36 de ani care, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, şi-a aruncat nou-născutul în WC cu intenţia de a-l omorî, au fost daţi în grija unui asistent maternal. Alţi doi copii sunt în grija unei mătuşi, iar al şaselea, bebeluşul născut pe 22 aprilie a.c. şi aruncat în WC-ul din curtea casei, se află în continuare internat în Maternitatea Gura Humorului.

Deşi Rodica Miroş spune că vrea să-şi păstreze nou-născutul, şansele ca bebeluşul să-i fie încredinţat sunt foarte mici, cu atât mai mult cu cât reprezentanţii Protecţiei Copilului vor să propună instanţei decăderea din drepturile părinteşti a femeii cercetată în prezent de poliţie pentru tentativă de omor.

După apariţia în ziarul nostru a articolelor despre acest caz şi, ulterior, a unei sesizări scrise venite din partea Primăriei Dolhasca, specialiştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava au demarat o anchetă proprie.

Reprezentanţii Protecţiei Copilului au constatat că veniturile familiei provin din alocaţiile de stat, alocaţiile complementare şi din muncile ocazionale prestate de către tatăl copiilor.

 

Dormeau pe la rude sau vecini, de frica părinţilor beţi şi puşi pe harţă

Cât despre copiii familiei Miroş, autorităţile au constatat că aceştia au fost neglijaţi şi abuzaţi emoţional, lăsaţi nesupravegheaţi în mod repetat de către părinţi pe perioade lungi de timp, nu au avut parte de o alimentaţie şi o îmbrăcăminte corespunzătoare, condiţiile igienico-sanitare fiind extrem de precare.

„Din informaţiile furnizate de către Primăria Păltinoasa, părinţii minorilor sunt cunoscuţi ca fiind consumatori de băuturi alcoolice şi în mod frecvent apar situaţii conflictuale între cei doi soţi, care se finalizează cu violenţă în prezenţa copiilor. Acest lucru a fost confirmat şi de Poliţia Păltinoasa, în atenţia căruia se aflau cei doi soţi”, se arată într-un comunicat al DGASPC Suceava. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Nicoleta Lenţa, climatul familial în acest caz este caracterizat prin violenţă verbală şi fizică, consum de alcool şi nesupraveghere.

Din declaraţiile copiilor, susţin reprezentanţii Protecţiei Copilului, aceştia erau nevoiţi, din cauza certurilor între părinţi, să doarmă deseori pe la rude sau la vecini.

 

Îşi „supraveghea” copiii de la crâşmă

În momentul în care specialiştii DGASPC Suceava s-au deplasat la domiciliul familiei Miroş, în comuna Păltinoasa, acasă erau doar trei dintre cei şase copii, lăsaţi nesupravegheaţi de mai multe ore de tatăl lor, care, susţineau vecinii, era la băut la o crâşmă din sat.

Bărbatul şi-a făcut apariţia după aproximativ două ore, spunându-le fără remuşcări celor de la Protecţia Copilului că este de acord cu instituirea unei măsuri de protecţie pentru copiii săi, pe motiv că nu le poate asigura condiţiile necesare creşterii şi îngrijirii.

Cum nu au fost identificate alte rude care să dorească să se ocupe de creşterea şi educarea minorilor, trei dintre copiii familiei Miroş au fost luaţi în grija statului.

„Întrucât dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală şi socială a fost pusă în pericol de către părinţi, s-a propus instituirea plasamentului în regim de urgenţă a minorilor la asistent maternal profesionist”, a precizat Nicoleta Lenţa.

În ceea ce o priveşte pe Rodica Miroş, aceasta este cercetată în continuare de poliţie şi, dacă se va dovedi că a avut discernământ în momentul în care şi-a zvârlit copilul pe gaura de la WC-ul din curtea casei sale, riscă să fie trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protecţia Copilului ia măsuri în cazul femeii care şi-a aruncat nou-născutul în WC.
 Vizualizări articol: 1654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Protecţia Copilului ia măsuri în cazul femeii care şi-a aruncat nou-născutul în WC5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Copii trimis de
( 9 mai 2008, 12:55:56
doamne fereste de ce a facut aceasta femeie ca mama nu o poti denumii vai de aceii copii ce credeti ca acei copii vor avea o viata mai buna la protectie ca doamnele care ii ingrijesc iosi bat joc de ei doar in prezenata sefilor sa le spunem iau o atitudine mai omeneasca dar dupa aceea poate dumnezeu ii va ajuta pe bieti copii ca alcolisti de parinti nu leau avut grija ca doar sint din familia lui ....miros .... vai de capul lor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei