Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2008 - Anul XIII, nr. 104 (3785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De astăzi

Termica nu mai dă căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De astăzi, societatea de termoficare nu va mai furniza căldură în apartamentele sucevenilor. Decizia a fost luată de conducerea SC Termica SA în baza cererii majorităţii populaţiei care beneficiază de acest serviciu, care nu primeşte subvenţii pentru energia termică consumată în această perioadă.

În mare parte a locuinţelor din municipiul Suceava, Termica a mai furnizat căldură şi în timpul nopţii trecute, până la ora 6.00 dimineaţa, însă la parametri reduşi, ca urmare a creşterii temperaturilor exterioare.

Directorul SC Termica SA, Constantin Plăcintă, a precizat că, în continuare, va fi respectat programul de livrare a apei calde, între orele 6.00 – 22.00.

 

Asociaţii debranşate de la căldură, la cerere

Deşi oficial, în municipiul Suceava nu se mai furnizează căldură de astăzi, există mulţi consumatori care nu mai beneficiază de acest serviciu de săptămâna trecută, sau chiar şi mai devreme.

Acest lucru se datorează faptului că o parte dintre asociaţiile de proprietari au făcut cerere scrisă către Termica, să le fie oprită căldura de la branşament, încă de la finele lunii aprilie, deşi aveau posibilitatea de a opri căldura la fiecare scară în parte, în funcţie de preferinţele locatarilor, de la gigacalorimetrele montate la intrarea în bloc.

“Am primit cereri scrise de oprire a căldurii de la branşament din partea a două asociaţii din Zamca – 17 şi 59, precum şi din partea asociaţiilor 39, T46 şi 25. Le-am explicat că au posibilitatea de a opri ei căldura, acolo unde trebuie, de la gigacalorimetru, dar au refuzat acest lucru. Interesant e că la scurt timp au apărut oameni de la asociaţiile respective, care au reclamat faptul că au rămas fără căldură, semn că nu au fost consultaţi înainte de luarea acestor decizii”, a precizat directorul de termoficare, Neculai Frunzaru.

În alte asociaţii, furnizarea căldurii a fost oprită de locatari chiar de la jumătatea lunii trecute, acest lucru fiind constatat de reprezentanţii societăţii de termoficare prin scăderea consumului de energie termică.

 

Pericol de inundaţii, dacă se lucrează pe instalaţiile interioare de căldură

Conducerea societăţii de termoficare a făcut un apel către suceveni, să nu înceapă încă să facă lucrări la instalaţiile interioare de furnizare a căldurii, deoarece riscă să-şi inunde locuinţele.

“O perioadă, vom mai face o serie de verificări şi reparaţii pe instalaţiile de furnizare a căldurii, de aceea nu le golim încă. Dacă sunt unii care se grăbesc tare să execute lucrări pe aceste instalaţii, e bine să vină să ne anunţe, pentru că altfel tot ei vor avea de pierdut”, a explicat Neculai Frunzaru.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica nu mai dă căldură.
 Vizualizări articol: 1357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Termica nu mai dă căldură5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cu parerea//// trimis de
( 6 mai 2008, 14:22:16
Totusi era bine sa fi fost macar, saptamina asta, caldura pe timp de noapte....dar unii vad ca sunt ca hunii/////////
2.   Stati de mercuri...in caldura//// trimis de
( 6 mai 2008, 14:29:44
Saptamina asta pina ,duminica era bine, sa fi dat macar seara,...dar traim cu gloata la un loc[comun]
3.   Va rog! trimis de
( 6 mai 2008, 16:57:35
Dati-ne caldura si in iunie,iulie,august si ceva in septembrie."Va rog"!!!!Din octombrie,apucati-va sa reparati conductele de termoficare pana in decembrie.La fel ca anul trecut.Asa,sa va mai luati niste salarii frumusele.Apropo:ceva deturnari se mai fac la voi?
4.   Zzz trimis de
( 6 mai 2008, 17:11:49
sfixule daca vrei caldura pune-ti resou in priza!ce vrei caldura si vara,.poate esti bolnav de frguri,consulta un medic si nu mai vrea atata caldura,sau pune-ti pufoaica pe tine

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei