Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2008 - Anul XIII, nr. 104 (3785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inundaţii

ASP vaccinează populaţia din două localităţi calamitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Suceava monitorizează populaţia din Milişăuţi şi Iaslovăţ, localităţi inundate după ploile torenţiale care au căzut joi, 1 mai, şi a luat o serie de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Ieri, directorul executiv al instituţiei, dr. Odette Nicolae, a anunţat că în aceste zone au fost afectate 80 de gospodării, 16 case, 32 anexe gospodăreşti, 30 latrine şi au fost inundate 80 de fântâni.

Medicul a arătat că nu s-au consemnat persoane evacuate, sinistrate sau care să aibă nevoie de asistenţă medicală, dar 39 de locuitori, dintre care 10 copii, sunt supravegheaţi din punct de vedere epidemiologic.

De asemenea, au fost luaţi în evidenţe, în vederea vaccinării împotriva unor boli transmisibile, 20 de adulţi şi 10 copii. În acelaşi timp, au fost dezinfectate toate cele 80 de fântâni inundate din cele două localităţi.

 

Populaţia, sfătuită să bea apă îmbuteliată sau fiartă şi răcită

Dr. Odette Nicolae a precizat că o echipă de intervenţie a ASP Suceava a fost mobilizată în teritoriul afectat de inundaţii şi a plecat pe teren încă de la primele ore ale dimineţii de 2 mai, pentru a evalua efectele inundaţiilor asupra sănătăţii populaţiei şi a institui primele măsuri preventive.

Potrivit medicului, au fost contactaţi imediat medicii de familie, precum şi primarii celor două localităţi afectate de ploile torenţiale, iar pentru prevenirea apariţiei îmbolnăvirilor în rândul populaţiei au fost demarate o serie de acţiuni de supraveghere epidemiologică a populaţiei.

Este vorba de raportarea imediată a unor afecţiuni, respectiv boli diareice nespecifice, holeră, febră tifoidă, tetanos, hepatită acută virală de tip A, dizenterie, boli cu transmitere aerogenă (tuberculoză, rujeolă, rubeolă, oreion, varicelă etc.) şi de vaccinarea anti-hepatită A a copiilor între 1 şi 14 ani şi anti-tetanos a adulţilor în vârstă de peste 24 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ASP vaccinează populaţia din două localităţi calamitate.
 Vizualizări articol: 1048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ASP vaccinează populaţia din două localităţi calamitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei