Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2008 - Anul XIII, nr. 104 (3785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ Poliţie

Peste 2500 de infracţiuni constatate în judeţ, în primele trei luni ale lui 2008

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 2596 de infracţiuni au fost constatate de cadrele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în primele trei luni ale acestui an, se arată în bilanţul pe primul trimestru din 2008 al instituţiei.

Din totalul acestor infracţiuni, care sunt în scădere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă de referinţă a anului trecut, cele mai multe sunt judiciare (1028) şi economico-financiare (672).

Potrivit datelor statistice postate pe site-ul IPJ Suceava, la mai toate categoriile de infracţiuni s-au înregistrat scăderi.

Infracţiunile contra vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii, de exemplu, care cumulează faptele de mare violenţă, s-au redus cu 3%, toate aceste fapte fiind soluţionate prin identificarea autorilor.

Reduceri semnificative se regăsesc şi la infracţiunile de furt, care totalizează nu mai puţin de 471 de fapte (furturi din locuinţe, societăţi comerciale, din auto, din buzunare, din biserici).

Au cunoscut însă un trend ascendent furturile de auto (13), din care opt sunt furturi de folosinţă (maşinile fiind găsite abandonate), şi a celor de şi din case de bani.

Infracţiunile de tâlhărie continuă să le dea bătăi de cap poliţiştilor suceveni, în perioada ianuarie-martie a.c. fiind constatate 33 de fapte, majoritatea fiind comise în mod spontan, pe timpul nopţii (nouă cazuri pe stradă, şapte în locuinţe, două în scara blocurilor etc.)

„Autorii acestor infracţiuni vizează victimele vulnerabile, de la care prin smulgere sustrag telefoane mobile, lănţişoare, poşete sau le deposedează de bani, în altercaţii provocate pe alt fond”, a precizat, ieri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Alin Botezatu.

 

A crescut infracţionalitatea în şcoli

Un alt capitol din bilanţul IPJ Suceava pe primul trimestru al acestui an a fost infracţionalitatea în şcoli, unde s-a înregistrat o creştere de aproximativ 50% (30 de infracţiuni), implicit fiind în creştere şi numărul persoanelor cercetate (34).

Din totalul persoanelor cercetate, 29 de participanţi sunt elevi, implicaţi în comiterea a 24 de infracţiuni.

În bilanţul IPJ Suceava pe trimestrul I al acestui an a fost inclusă şi dinamica dosarelor rămase cu autori necunoscuţi.

Din totalul celor 4872 de dosare adunate de-a lungul anilor, în primele trei luni ale lui 2008 au fost rezolvate 544.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2500 de infracţiuni constatate în judeţ, în primele trei luni ale lui 2008.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 2500 de infracţiuni constatate în judeţ, în primele trei luni ale lui 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei