Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2008 - Anul XIII, nr. 79 (3760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste jumătate din populaţia judeţului, asistată social

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mult de jumătate din populaţia judeţului Suceava este asistată social. Afirmaţia îi aparţine vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Stela Acatrinei, care a precizat că nu mai puţin de 421.972 de persoane din judeţ, din cele peste 700.000, beneficiază de una dintre formele de asistenţă socială.

Acatrinei a subliniat că numai în cursul anului trecut, aceste persoane au primit ajutoare sociale de la bugetul de stat în sumă totală de 269,5 milioane de lei (2.695 miliarde de lei vechi).

„Este o situaţie îngrijorătoare, pentru că sumele alocate pentru asistenţă socială sunt extrem de mari. Şi din acest motiv cred că cei din Guvern ar trebui să găsească soluţii pentru ca asistaţii social să câştige mai mult, să se înfiinţeze noi locuri de muncă, astfel încât numărul ajutoarelor sociale să scadă”, a declarat Acatrinei.

Ea a arătat că în judeţul Suceava există 42.397 de persoane care beneficiază de prevederile legale privind acordarea venitului minim garantat, suma anuală necesară pentru plata acestora fiind de 7,4 milioane de lei.

 

160.000 de beneficiari de ajutoare de încălzire

La aceştia se adaugă şi peste 44.100 de persoane care beneficiază de alocaţii familiale şi pentru susţinerea familiilor monoparentale, 101.272 de copii care primesc alocaţii de stat, 1.206 de copii cu alocaţii de plasament, 58.323 de elevi care beneficiază de proiectul „Laptele şi Cornul”, 7.194 de elevi incluşi în programul „Bani pentru liceu” etc..

Stela Acatrinei a mai spus că peste 160.000 de suceveni primesc de la stat ajutoare de încălzire, valoarea anuală a sumelor alocate pentru acest sprijin fiind de 6,7 milioane de lei.

Acatrinei a spus că pe lângă sumele alocate direct de la bugetul de stat, CJ Suceava plăteşte din bugetul propriu alte ajutoare sociale, prin Direcţia de Asistenţă Socială. Vicepreşedintele CJ Suceava a mai explicat că administraţia judeţeană a alocat în acest an 85,8 milioane de lei pentru asistenţă socială, însă această sumă va ajunge doar până în luna iulie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste jumătate din populaţia judeţului, asistată social.
 Vizualizări articol: 932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Peste jumătate din populaţia judeţului, asistată social3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei