Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2008 - Anul XIII, nr. 71 (3752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Date îngrijorătoare

Bătăile şi elevii problemă, la ordinea zilei în şcolile din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incidentele destul de grave petrecute în ultima vreme în şcolile din municipiul Suceava, multe prezentate în paginile cotidianului nostru, nu reprezintă cazuri izolate.

Dintr-o statistică a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava rezultă că, de la începutul anului, poliţiştii au efectuat cercetări în 20 de cazuri de violenţă fizică sau verbală iscate între elevi ai şcolilor din municipiul reşedinţă de judeţ.

În urma unor sesizări venite de la profesori, elevi sau din partea presei locale, oamenii legii au constatat 14 cazuri de violenţă fizică şi şase cazuri de violenţă verbală, toate petrecute între elevi.

Nu au lipsit nici infracţiunile, una de furt şi una de tâlhărie, În cazul furtului, un elev a sustras câteva componente de calculator dintr-o sală de clasă, în timp ce tâlhăria s-a produs în apropierea unui liceu. Un elev a fost descălţat de pantofi prin violenţă de un individ din afara unităţii de învăţământ, cazul fiind rezolvat de jandarmii aflaţi în zonă.

 

Părinţii nu depun plângeri la poliţie

„Ca o regulă generală, părinţii tinerilor implicaţi în bătăi refuză să depună plângeri la poliţie ori să le scoată acestora certificate medico-legale, condiţii în care noi nu putem demara cercetări sub aspect penal în privinţa agresorilor”, a explicat inspectorul principal Alin Botezatu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Exceptând cazurile de furt şi tâlhărie, elevii implicaţi în bătăi şi scandaluri au scăpat cu o amendă de câteva sute de lei şi cu sancţiuni pe plan şcolar.

Tot numai de la începutul anului, poliţiştii de proximitate au trimis 19 informări către directorii de şcoli şi licee din municipiu, prin care îi avertizau pe aceştia că au găsit elevi ai şcolii prin baruri, mulţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, poliţiştii de proximitate au mai înaintat către directori şi avertizări cu privire la necesitatea stringentă de montare a unor sisteme de alarmă în unităţile de învăţământ, multe expuse hoţilor.

 

Bătăile se pot transforma în tragedii

Chiar dacă la unele colegii tehnice (fostele licee industriale), s-au înregistrat mai multe incidente decât în alte unităţi de învăţământ, poliţiştii spun că nu se poate vorbi de licee cap de afiş din punct de vedere al problemelor cu violenţa.

Din incidentele din ultima vreme amintim de cazul unui elev care a pătruns cu un cuţit pe terenul de sport de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, ameninţând o tânără, dar şi de mai multe incidente de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. Aici, numai în ultima lună, poliţiştii au amendat elevi şi eleve care şi-au împărţit pumni, ori care au refuzat să se legitimeze şi au adus străini în şcoală.

Aşa cum s-a demonstrat anul trecut, bătăile iscate între elevi se pot transforma în adevărate tragedii. În mai 2007, Florin Costel Anton, elev la Liceul din Dumbrăveni, a murit la câteva zile după o bătaie încasată în clasă, de la doi colegi mai mari. Tot incidentul a plecat de la o fată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătăile şi elevii problemă, la ordinea zilei în şcolile din Suceava.
 Vizualizări articol: 2261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Bătăile şi elevii problemă, la ordinea zilei în şcolile din Suceava3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prim. trimis de
(25 mar 2008, 12:39:04
LUNGU LUNGU LUNGU LUNGU LUNGU ..............................
1.1  RE: Prim. trimis de
(25 mar 2008, 16:02:21
CE VREI NELULE, SA STEA DACUM SI PRIMARU LA SCOALA SA VA PAZEASCA/////
2.   Paiule trimis de
(25 mar 2008, 12:48:05
bai Paiule tu ce faceai cand erai elev?Altceva mai interesant nu stii sa scrii ?De exemplu:despre voi ziaristi ce viata duceti,vrei sa-ti dau exemple?Daca esti asa tare mergi pe teren ,fa investigatii nu lua stirea ca atare descoperita de altii ,o mai eronezi si tu cat poti si scrii numai aberatii.Cum sa faca parintii plangeri daca stiu ce fel de copiii au?Mergi in AFGANISTAN daca esti asa tare.
2.1  RE: Paiule trimis de
(25 mar 2008, 15:42:01
nu poate pleca pana nu termina gimnaziu ! e regula !
3.   Prestari trimis de
(25 mar 2008, 15:45:07
prosti mai sunte-ti
4.   PROF trimis de
(25 mar 2008, 15:46:58
prost tare mai esti..........................
5.   ELEVU//// trimis de
(25 mar 2008, 16:06:10
Nu au ce-i 7 ani, d-ea casa , imi pare rau ca spun acest lucru.
5.1  RE: ELEVU//// trimis de
(25 mar 2008, 18:33:24
sfinxule..plange gramatica limbii romane cand citeste ce scrii tu......mana pe carte nu pe bata!!!
5.2  RE: ELEVU//// trimis de
(25 mar 2008, 19:44:08
ba da ce prost esti.pe langa ca esti prost esti si analfabet
6.   Exmatricularea trimis de
(25 mar 2008, 17:56:06
Nu-mi amintesc sa fi citit sau auzit despre un caz de exmatricularea vreunui elev violent. De ce nu se recurge la exmatriculare? In Canada, unde traiesc eu, nivelul de toleranta la violenta din scoli este 0, astfel ca un elev poate fi exmatriculat fara prea multe discutii daca se ia la bataie in incinta scolii. Exmatricularea este definitiva, elevul are dosar care ii atarna si ii va fi foarte greu sa se inscrie la alt liceu. Ia sa se procedeze asa si in Romania, sa vezi cum se potolesc.
7.   Da trimis de
(25 mar 2008, 19:46:09
SUNT ELEVI CE AR TREBUI BATUTI LA CURU GOL CU CUREAUA SANATOS , SIGURUL REMEDIU
8.   Se foloseste trimis de
(26 mar 2008, 01:18:41
se foloseste si aceasta metoda ...elevul este exmatriculat timp de 3 sau 6 zile...timp in care este pus sa mature in curtea scolii...sa spele vasele de la cantina scolii sau alte lucruri in folosul scolii dar degeaba...in ziua de azi..mai multe fete se bat decat baieti...j asta pentru ca nu au cei 7 ani de acasa ... sunt si eu eleva si nu pot sa mi dau seama ce inteleg acele "domnishoare" prin bataie ..probabil se cred mai interesante,,,de la baietsi nici nu stim la ce sa ne mai asteptam ..daca fetele sunt in frunte acum cu bataile
9.   Tara nimanui... trimis de
(26 mar 2008, 03:14:58
Toate violentele astea au loc datorita faptului ca acesti copii ai viitorului nu au fost educati asa cum trebuie.Sunt doua tipuri de smecheri in orasul asta:aia saraci care bat si furaa de foame si cei carora parintii le dau ce doresc, si daca au vreo problema suna pe nuj care comisar sau pe nuj care judecator si rezolva cu cei agresati.concluzia ca banu' conduce, sari cu banu' si esti protejat si la toaleta...Asta este...tara asta mai are mult de invatat.suntem sincer cu 40-50 de ani in urma fata de vestul Europei.Abia cand o sa scapam de comunismul de la conducere o vom putea lua de la capat si sa incepem noua era...aceea a tineretului si prosperitatii.m-am abatut de la subiect dar cred ca s-a inteles de ce parintii copiilor agresati nu mai depun plangeri.pentru ca stiu ca o fac degeaba,politistii sunt mult sub nivelul acceptabil, iar cei care sunt f buni sunt bagati in umbra...RUSINE !
10.   SI LA SC> GEN 1 trimis de
(26 mar 2008, 08:51:07
SUNT UN PARINTE SI IMI PARE FF RAU CA NU AM SPUS LA TIMP ADEVARUL CE S-A INTIMPLAT LA CLASA II C , CIND UN COPIL A FOST BATUT DE UN COLEG DE CLASA,STRINS DE GIT, AMENINTAT CU MOARTEA, TRINTIT JOS, URCAT PESTE EL , BATUT CU PICIOARELE IN BURTICA, DAT CU CAPUL INTRE OCHI, CU PUMNII IN CAP,. TOATE ASTEA LE-A STIUT INV. CLASEI, DAR IN LOC SA IA MASURILE NECESARE A PERSECUTAT DRASTIC, DE NEIMAGINAT , ELEVUL CE A FOST BATUT, NUMAI PRIN FAPTUL CA A SPUS CA E BATUT ( LUCRUL INTERZIS DE INV, CLASEI) DECI DUPA CONCEPTIA INV, CLASEI , COPII NU AU VOIE SA SE PLINGA , CA SUNT AGRESATI VIOLENT- FOARTE VIOLENT , DE UNII COLEGI .CEI CARE SE PLING CA AU FOST BATUTI, SUNT MARGINALIZATI DE INV, CLASEI,IZOLATI DE CEILALTI COPII, IAR COPII BATAUSI SUNT LASATI SA-SI DESFASOARE ,,,,ACTIVITATE ALOR DE BATAUSI.....MIINE , CE VOR FACE ACESTI COPII BATAUSI, DACA IN CL. II , SUNT ATIT DE VIOLENTI? SA RASPUNDA INV. CL. II C . DE LA GEN 1
11.   Dar cand parintii depun plangere ? trimis de
(26 mar 2008, 11:04:34
stiu pe cineva care a depus plangere si cu certificat medico-legal in decurs de cateva ore si politaiul asteapta sa se subscrie fapta, pe motiv ca victima nu a dat mai multe detalii. iar cei doi politai care au vazut victima la urgenta, in loc sa mearga la locul faptei, caci agresorul mai era acolo, asteptau plangere scrisa. cel care se ocupa de caz aproape ca a acuzat victima, iar batausii desi sunt sub nasul politiei, se plimba linistiti. oare ce spune comandantul politiei de subalternii lui? asa se face? sau se asteapta ca victima, sa uite si ce a reusit sa tina minte, ca sa fie acuzata mai departe ca nu da suficiente detalii? e copilul unei prietene, care a luat bataie chiar langa politie. unde erau potiaii? se simteau bine in sediul nou? sau trebuie si aici pile? pai are destule, dar a zis ca politia e corecta. daca nu se misca nimic, ma duc eu in locul ei si-atunci sa vedem ce face cel care de o luna se face ca munceste, dar acuza victima. dar nu merg la suceava.
12.   Batrini la atletism trimis de
(26 mar 2008, 11:12:52
pai asa crede politia rutiera, ca batranii sau cei ce au un copil de mana,pot trece strazi importante in 14-15-16 secunde. am un prieten preot, trecut de 70 ani, operat la genunchi, care a fost accidentat pe trecere, de un sofer nemultumit ca nu a trecut mei repede si nu s-a incadrat in timp. iar de autobuzele care trec peste tine pe trecere, ce sa mai vb?daca suni la 112 ti se spune iar sa faci plangere scrisa. dar cu autosesizarea politiei, cum ramane? na, ca am facut scris... se va modifica ceva?

13.   Continuare trimis de
(26 mar 2008, 11:23:12
daca nu se rezolva cazul cu agresiunea, va scriu eu un articol cu date si nume concrete. sa vedem atunci politia romana de suceava!
14.   Interesant trimis de
(26 mar 2008, 11:29:44
pai de ce nu-i dai in gat acum pe cei care nu-si fac treaba? eu asa as face. crezi ca daca era copilul unuia dintre ei ar fi fost la fel de nepasatori, domnii de la politie? si la mine la bloc se bat mereu si poiltia trece si nu le zice nimic. cand cineva odata le-a zis de la obraz sa intervina, au zis sa intervenim noi, ca ei nu pot. de ce nu pot? am un filmulet pe tel cu o politista comunitara care desi era cosul langa ea a aruncat gunoiul din mina pe jos. asta e spiritul lor civicsi asa exemplu ne dau, mai ales la tineri?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei