Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2008 - Anul XIII, nr. 71 (3752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pensionari

Ieri s-au distribuit primele bilete de tratament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de pensionari au luat ieri cu asalt Casa de Pensii Suceava, pentru a-şi ridica biletele de tratament. După ce au aşteptat trei luni distribuirea primelor bilete de tratament balnear din acest an, pensionarii s-au lovit de o altă barieră: la Suceava au ajuns mult prea puţine bilete faţă de numărul de cereri.

Pensionarii din tot judeţul au depus 9.107 cereri pentru bilete de tratament în acest an. Din aceştia, 1.480 au solicitat un bilet de tratament în luna aprilie. Judeţului Suceava i-au revenit, pentru această primă serie, numai 350 de bilete, acest număr reprezentând un procent de 56,54% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Începând de ieri, pensionarii pot să-şi ridice biletele pentru sejururi cu plecarea în perioada 26-28 martie.

Pe panoul montat la intrarea în Casa de Pensii Suceava, dar şi la secretariatul instituţiei, au fost afişate listele cu numele pensionarilor cărora li s-a aprobat un bilet de tratament.

 

Staţiunea Vatra Dornei, cea mai căutată de pensionari

Directorul executiv adjunct al Casei Judeţene de Pensii Suceava, economistul Nicolai Popovici, ne-a spus că „cele mai multe cereri pentru această perioadă sunt pentru staţiunea Vatra Dornei (350 de cereri), unde sunt distribuite doar 20 de locuri pe repartiţia iniţială şi 20 de locuri în mod suplimentar”.

Pe locul imediat următor în ordinea preferinţelor solicitanţilor se situează staţiunea Băile Felix, unde pentru seria plecărilor de la sfârşitul lunii martie s-au înregistrat 110 cereri şi au fost repartizate doar 20 de bilete.

Pentru staţiunea Bălţăteşti - Neamţ, Casa de Pensii Suceava a înregistrat 90 de cereri şi au fost repartizate doar 30 de bilete. 102 suceveni au optat pentru staţiunea Herculane, deşi au fost repartizate doar 17 locuri.

 

Bilete mai puţine, de la an la an

Directorul adjunct Popovici ne-a spus că numărul biletelor de tratament destinat pensionarilor este din ce în ce mai mic de la an la an. Dacă în aceeaşi perioadă a anului trecut au fost repartizate 619 bilete, acum au fost alocate judeţului Suceava doar 350 de locuri la tratament balnear.

„Problema cea mai delicată cu care se confruntă Casa de Pensii Suceava este repartiţia mică de locuri pentru staţiunea Vatra Dornei, staţiune care este cea mai solicitată de pensionari. În aceeaşi perioadă a anului 2007, pentru Vatra Dornei s-au repartizat 90 de locuri, iar acum au fost alocate doar 40, şi acestea la vile şi hoteluri de o stea sau două. Pe de altă parte, la Băile Felix, anul trecut, în luna martie, au fost 50 de locuri repartizate, pe când acum sunt numai 20. De aceea dorim să transmitem pensionarilor că mizăm pe înţelegerea lor, mai precis pe disponibilitatea lor în tratarea afecţiunilor şi în alte staţiuni”, ne-a spus Nicolai Popovici.

 

Pensionarii, îndrumaţi şi spre alte staţiuni

Casa Naţională de Pensii şi alte Asigurări Sociale a încheiat, în acest an, contracte noi cu şase staţiuni balneare. Potenţialii beneficiari ai biletelor de tratament balnear cărora Casa Judeţeană de Pensii Suceava nu le poate oferi locuri la Vatra Dornei, Felix sau Bălţăteşti, pot opta acum pentru staţiunile Moneasa (judeţul Alba), Bala (Hehedinţi), Bizuşa (Sălaj), Geoagiu – Băi (Hunedoara), Pucioasa (Dâmboviţa) sau Sărata Monteoru (Buzău).

Afecţiunile care pot fi tratate în aceste staţiuni sunt afecţiuni reumatismale, ale sistemului periferic, neurologie şi alte afecţiuni asociate (boli metabolice şi de nutriţie). Pensionarii suceveni sunt îndrumaţi să opteze şi pentru aceste staţiuni, pentru că au mai multe şanse să obţină un bilet de tratament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ieri s-au distribuit primele bilete de tratament.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Ieri s-au distribuit primele bilete de tratament3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bilete trimis de
(25 mar 2008, 14:34:32
si pe ce criteriu s-au distribuit biletele?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei