Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2008 - Anul XIII, nr. 71 (3752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Nasul de afacerist al Înaltului Pimen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În timpul regimului comunist, Vasile Zainea a bătut lumea în lung şi-n lat pentru a-şi duce la îndeplinire misiunile trasate de Cel de Sus şi de cei de sus.

Pentru Cel de Sus ostenea preotul Pimen Zainea, iar pentru cei de sus lucrau cu sârg şi spor Petru şi Sidorovici.

Aşa spun documentele vremii lăsate moştenire CNSAS de Grigore Ureche, unul dintre cronicarii de seamă ai Cooperativei Ochiul şi Timpanul.

Cine crede că pe vremea comunismului o importantă faţă bisericească era lăsată să zburde prin Statele Unite ale Americii, Republica Federală Germania şi Israel fără să fie obligată să spună ce-a văzut şi ce-a auzit de la românii aflaţi în exil sau de la cetăţenii aflaţi la ei acasă se înşeală.

Dovada există la CNSAS. Traşi pe sfoara de care se trag clopotele la Biserică au fost şi cei care nu s-au mirat şi nu şi-au pus întrebări în anul 1991 când, de Paşte, Regele Mihai I a fost la Putna la invitaţia arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt PreaSfinţia Sa Pimen.

La vremea respectivă Regele era ţinut departe de graniţele ţării de autorităţi şi de propaganda fesenistă care învăţase poporul că fostul suveran se pregăteşte să vină cu o gaşcă de boieri pentru a pune stăpânire pe pământuri şi pentru a le pune botniţă ţăranilor puşi să culeagă struguri.

Pimen Suceveanul n-ar fi putut să „rupă” graniţele şi gura ţării prin aducerea Regelui Mihai I dacă în demersul său nu ar fi fost ajutat de colegii de serviciu ai lui Petru şi Sidorovici.

De o vreme, Înaltul Pimen şi cei împreună cu dânsul aleargă cu drujba scoasă de un cot jumate după jumătate din suprafaţa împădurită a judeţului Suceava.

Fundaţia particulară Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei încearcă să se substituie fundaţiei de interes public Fondul Bisericesc Român Orotodox Român al Bucovinei, care a fost desfiinţată de regimul comunist, în încercarea de a pune topoarele pe 192.000 de hectare de pădure. Fundaţia este condusă de un nucleu dur format din Vasile Zainea, Pimen Zainea, Pimen Suceveanul, Petru şi Sidorovici.

Dacă prin aducerea Regelui Mihai I în ţară, într-o vreme tulbure rău de tot, Înaltul Pimen a câştigat la capitolul imagine, acum acesta vrea să câştige şi la capitolul bani.

Nici nu trebuie să ne mire acest lucru, fiindcă Înalt PreaSfinţia Sa Pimen are nas de afacerist încă de când era tânăr. Nu Pimen Suceveanul l-a pârât la Securitate pe arhiepiscopul misionar al BOR pentru America şi Canada că nu se implică în jocul de noroc Bingo pentru a face rost de bani pentru Biserică?
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nasul de afacerist al Înaltului Pimen.
 Vizualizări articol: 2459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Nasul de afacerist al Înaltului Pimen4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Previziune trimis de
(25 mar 2008, 15:04:42
Bine scris, cu spirit critic, competenta si analiza obiectiva. Numai ca indata vor apare alde Terente, falsul rabin antisemit si alti corupti, vinduti si cumparati care vor improsca cu venin si cu teoria celor 33 de arginti (de parca padurile Bucovinei nu ar valora ceva mai mult pentru acest popor amarat).
1.1  RE: Previziune trimis de
(25 mar 2008, 16:44:42
ai mare dreptate!Cine nu stie ca padurile sant mai scumpe decat aurul pt Bucovina si nu numai pt Bucovina si pt tara..Poate un slab pregatit ca ala care se auto iintituleaza TERENTE sau RABIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.2  RE: Previziune trimis de
(25 mar 2008, 17:18:37
Atata a mai ramas din marea avere a Bucovinei ,,padurile'' si ar trebui administrate de niste oameni capabili nu de oameni care se gandesc numai la ei si la buzunarul lor!
2.   Bravo Sorin Avram, bravo Sartre, bravo Cristian! trimis de
(25 mar 2008, 16:55:18
Un articol in dulcele stil Sorin Avram, taios pana la oase si scris cu hazul tipic. Si de-asemenea doi comentatori carora nu le place talibanismul de pe forum, si pe care ii respect.

Abia astept sa apara Terente si grupul lui de paranoici sa ne injure pe toti 4, ca tare m-am mai distrat sambata si duminica citind scandalul care a izbucnit pe forum din cauza lorhappy
3.   De neoprit? trimis de
(25 mar 2008, 17:09:18
Se vorbeste in targ ca Gigi Becali a batut palma, deja, cu Pimen si actioneaza cu butoanele.
4.   Padurile trimis de
(25 mar 2008, 18:29:15
salve!!!!!!!!!! Cristian nu te-am vaz de mult pe forum.Salut forumisti!!cu padurile bucovinei nu este de glumit probabil ca an doi trei ani n-o sa mai avem paduri.Stau sima-ntreb ce o vre sa faca batranelul acela cu cateva ha amarate de padure?
4.1  RE: Padurile trimis de
(25 mar 2008, 18:36:13
Salve maximus!!!Anteaba-te,poate vei afla!
5.   Felicitari pentru articol si..... l-a mai multe:)) trimis de
(25 mar 2008, 21:21:43
pana nu va disparea si ultimul pin de pe coasta.....BUCOVINEI...... nu se vor lasa cred ca e timpul sa iesim in strada copi ai bucovinei ..... vreau ca si copii mei sa vada un crang verde nui lasa-ti sa-si faca de cap
6.   Caragea@yahoo.com trimis de
(25 mar 2008, 21:40:13
frumoasa Bucovina cu vestitele sale paduri sa incapa pe mainile unor afaceristi , ca Pimen ? Mai Vasile Zainea alias Pimen , Petru, Sidorovici , n-ai pic de rusine ? Blestemat sa fii in vecii vecilor , ca ai tradat oameni nevinovati la securitate , acum vrei sa furi si paminturile tarii cu padurile ei cu tot. Misiunea ta e sa propavaduiesti religia , nu sa faci afaceri , ticalosule
7.   Pimen, adica ciobanul trimis de
(25 mar 2008, 22:29:44
Eternul si fascinantul Pimen. Apropo, stiti de ce e etern? La cate lucruri "fascinante" a facut, nici Cel de Sus, nici Talpa iadului nu-l doreste. Asa ca ni-l lasa noua pe cap. Sa ne mantuiasca. De tot si de toate ce pot fi acaparate, lunad pacatul avaritiei si altele asemenea de pe umerii nostri nevrednici si sacrificandu-se pe sine pentru noi, oile ratacite. La urma urmei, pimen in greceste inseamna pastor. De unde si prietenia cu ciobanul Becali, care stie sa faca bani, nu ca�arhiepiscopul misionar al BOR in America. Iar noi il iubim. In sondaje ii acordam neconditionat cea mai mare incredere lui si altora ca el, fara a sti ca, poate, pentru multi dintre ei Isus e doar un brend ce trebuie valorificat pentru propriile interese.
8.   Intrebare trimis de
(25 mar 2008, 22:57:51
ce tare in cerbice si taiat sau netaiat impejur esti "Avrame"...te tzii ca un buldog cu dintzii de poala episcopului...se vede ca pazesti bine pe cei ce taie ca-n varza padurile..si te pun pe tine sa strigi...hotzul.... cum stai cu deshtele alea in barba parca ai avea o pusca cu doua tzevi...si esti gata sa-tzi zbori creierii..gandind ce sa mai scrii despre cel ce zici ca-i incincit in persoana..esti din neamul lui Avram?
8.1  RE: Intrebare trimis de
(26 mar 2008, 08:39:48
nu mai apar pe forum cei doi destepti terente si rabinu?probabi ca si-au dat seama ca sant niste linge blide prin ograda lui pimen..
8.2  RE: Intrebare trimis de
(26 mar 2008, 09:50:20
Toflea, preacucernicule. Stii cine era din neamul lui Avraham? Iisus... Si mai stii cine era din neamul asta? Einstein, Freud, 40 la suta din laureatii Nobel ...Nu e nici o rusine . Si, apropo, Avraham nu vinde padurile Bucovinei nimanui, nici macar lui Gigi Becali... Iar Sorin Avram ridica o problema care ar trebui sa te doara. El apara religia mai bine decit Pimen pentru ca o vrea curata si necompromisa...In timp ce prea sfintul a colaborat si cu dracul si cu urmasii lui.
9.   Surprinzator trimis de
(25 mar 2008, 22:58:49
In mod cu totul surprinzator pentru un articol din Monitorul pe tema Pimen (sau orice alta tema legata de BOR), vad aici comentarii civilizate, la obiect, realiste, scrise de oameni care intra pe forumuri ca sa-si spuna parerea, nu ca sa dovedeasca ce imbecili sunt. Ma bucura faptul ca este ora 11 PM si inca nu au aparut Terente si ai lui. Sper sa se fi bagat intr-un colt intunecos si sa nu mai iasa de-acolo. Tot respectul pentru cei care au comentat deasupra mea.
10.   IARTA-I DOAMNE trimis de
(26 mar 2008, 00:21:25
Oameni buni e Postul Mare si nu e bine sa ne legam de" unsul domnului". DUMNEZEU iarta pe pacatosi daca se caiesc si se pocaiesc de pacatele care le-a facut. Pimenul vrea padurile pentru a merge in ele sa se roage, pentru SECURISTI COMUNISTI
11.   Pimen frate de hotie cu Flutur trimis de
(26 mar 2008, 08:46:34
Pimen nu este singurul factor destabilizator din Bucovina. Este in stransa cardasie politica si de afaceri necurate cu Flutur si gasca lui de ciumeti loviti de aviara. Cine are curajul sa faca un audit la SC Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor ? Traim in sclavagism sau in Romania anilor 2008 ? Problema padurilor din Bucovina nu poate fi tema unui referendum la nivel de judet ? Cred ca si noi avem un cuvant de spus si nu trebuie lasati niste aventurieri politici si religiosi de tipul lui Flutur, Pimen si compania sa dispuna in mod discretionar de ceea ce-i al nostru. Cum putem stopa acest fenomen, oameni de bine ai judetului Suceava ? Vin cumva alegerile, promisiunile ? Fariseilor.
12.   Articol de nota 10. trimis de
(26 mar 2008, 09:57:28
mi a placut ce ai scris ,i mi place ca esti vertical si nu te pleci dupa cum bate vantul asa cum fac multi .opinia publica trebuie informata corect si la timp si cine sa o faca daca nu voi presa .Bine ca mai sunt si gazetari care- si fac treaba corect si fara frica de a fi injurati cate odata .Bravo.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei