Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2008 - Anul XIII, nr. 49 (3730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ghinioniştii

Locatarii unui bloc au rămas de cinci zile fără căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lăsaţi fără căldură de mai bine de cinci zile. Locatarii blocului E2, sc. A, de pe strada Ştefan cel Mare, au rămas fără căldură de sâmbătă dimineaţă, după ce o echipă contractată de Termica a înlocuit ţevile de termoficare exterioare, ce făceau legătura cu instalaţia termică interioară.

Reprezentanţii Termica spun că problema a apărut din cauza vechimii de peste 40 de ani a instalaţiei interioare a blocului, în vreme ce oamenii ştiu una şi bună – că până atunci nu au avut probleme cu furnizarea căldurii.

“După ce au înlocuit cele două ţevi, au făcut probele de presiune. Atunci a ţâşnit apa de la baza blocului şi în scurt timp a umplut canalul săpat de ei. De atunci stăm fără căldură. Am pus în priză caloriferele electrice, sunt oameni bătrâni în bloc, nu pot sta în frig”, spune una din locatarele blocului, Melania Mihăilă.

 

Intervenţie posibilă doar prin apartamentele oamenilor

În vreme ce oamenii spun că aşteaptă ca cei care au lucrat acolo să vină să repare defecţiunile, reprezentanţii Termica spun că instalaţia interioară a blocului este proprietatea oamenilor şi nu pot interveni acolo decât cu acordul acestora şi al asociaţiei de proprietari.

“Instalaţia interioară se repară pe cheltuiala locatarilor, aşa prevede legea. Le vom da totuşi o mână de ajutor, în sensul de a le da oameni care să facă acea lucrare, precum şi o parte din materialele necesare. Mai grav e faptul că blocul nu are subsol tehnic, încât orice lucrare trebuie executată prin cele patru apartamente ale celor de la parter, iar asta nu se poate face decât făcând acolo o groapă de 2-3 metri adâncime. Nu putem interveni decât dacă se stabileşte clar cine va despăgubi proprietarii acelor apartamente şi dacă vom avea acordul proprietarilor”, a declarat şeful secţiei de termoficare, Neculai Frunzaru.

Pentru a evita această situaţie, neplăcută atât pentru cei 13 locatari rămaşi fără căldură, dar mai ales pentru proprietarii apartamentelor de la parter, o echipă contractată de Termica a încercat să repare avaria apărută la instalaţia interioară, pe la exterior, săpând la temelia blocului.

Încercarea lor nu a avut şanse de izbândă, încât, în prezent, locatarii celor 13 apartamente conectate la încălzirea centralizată nu vor putea beneficia de căldură decât după ce vor fi făcute reparaţiile la subsol.

Problema e cu atât mai complicată cu cât la parter apartamentele sunt închiriate unor societăţi comerciale, care îşi desfăşoară acolo activitatea, iar proprietarii apartamentelor nu şi-au dat încă acordul pentru efectuarea intervenţiei.

Dacă aceştia vor refuza să permită accesul echipelor de termoficare, locatarii blocului vor rămâne fără căldură pentru o lungă perioadă de timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locatarii unui bloc au rămas de cinci zile fără căldură.
 Vizualizări articol: 647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Locatarii unui bloc au rămas de cinci zile fără căldură3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ??? trimis de
(28 feb 2008, 15:27:54
Locatarii unui bloc sau doar ai scarii A au ramas fara caldura?
2.   E sau nu treba celor de la Termica? trimis de
(28 feb 2008, 18:28:26
Incerc sa inteleg ceva din articolul asta si nu prea reusesc sa deslusesc ce vrea sa spuna ziaristul.Pare a acuzatie la adresa celor de la Termica dar in acelasi timp stiu ca instalatiile din bloc sunt proprietatea locatarilor. Unde e sparta teava in bloc sau inafara ? Pt. ca si eu am avut o problema d genul asta iar cei de la Termica mi-au recomandat sa caut o firma privata sa-mi repare defectiunea de la subsol,iar acum vad ca la altii sunt dispusi sa le repare ei.Daca-i asa atunci demisia tovarase Frunzaru-PSD ca la mine ai tipat cand ti-am zis ca sa ma ajuti sa repar defectiunea.D-le PRIMAR stiati de culoarea politica a acestui individ Frunzaru,eu am aflat de curand si am ramas surprins ca e totusi Director Termoficare.Oare nu sunt altii mai capabili acolo?Si daca se poate fara implicatii politice.Intreb si eu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci 4 porţii - 40 minute 450g ciuperci 2 linguri ulei de măsline1 ceapă300ml lapte 850ml supă de legume8 felii de pâine de secară sau neagră50g unt topit2 căţei de usturoi75g caşcaval ras± sare, piper ... Citeşte