Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicare

Mîrza bombardează cu scrisori Ministerul Dezvoltării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gavril Mîrza, a anunţat ieri că va trimite o nouă adresă Ministerului Dezvoltării, în care-şi va exprima nemulţumirea vizavi de modul în care firma austriacă STRABAG se preocupă de executarea lucrărilor de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă din şase localităţi sucevene, lucrări finanţate prin programul SAMTID.

Mîrza a declarat că lucrările care trebuiau finalizate în octombrie 2007 sunt blocate şi că termenul de execuţie a fost prelungit fără ştiinţa autorităţilor sucevene.

„Suntem nemulţumiţi de modul cum s-au desfăşurat lucrările până la această dată şi pentru că s-au dat termene de prelungire fără să ne întrebe nimeni nimic şi fără să vedem ce motive a invocat constructorul, pentru că amplasamentele au fost puse la dispoziţie la timpul potrivit, şi când s-au solicitat, le-am stat la dispoziţie cu ce au dorit, mă refere la baza materială, la teren pentru organizarea de şantier, la orice. Numai că nu s-au organizat corespunzător, iar preţurile pe care le practică cu subantreprenorii sunt mici şi creează nemulţumiri. Ei nu au venit cu forţa necesară de la firma din Austria şi au crezut că vin aici şi cineva lucrează şi ei să câştige. Or nu putem fi de acord cu asemenea mod de a trata lucrurile”, a declarat Mîrza.

Localităţile beneficiare ale programului SAMTID sunt: Fălticeni, Siret, Gura Humorului, Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc şi Solca.

Costul total eligibil al proiectului este de 10,527 de milioane de euro, la care se adaugă TVA de un milion de euro. 

Aproape 4 milioane de euro, echivalentul a 37,5% din costurile totale, sunt asigurate din fonduri PHARE, 1,315 milioane de euro, însemnând 12,5% din costuri, de la bugetul de stat, iar diferenţa de 5,263 de milioane de euro, adică 50% din costurile totale dintr-un împrumut pe care fostul Minister al Integrării Europene actualmente Ministerul Dezvoltării l-a angajat de la Banca Europeană de Investiţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza bombardează cu scrisori Ministerul Dezvoltării.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Mîrza bombardează cu scrisori Ministerul Dezvoltării2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine raspunde ? trimis de
(24 ian 2008, 11:17:49
Multa vorbarie pe acest subiect ,iar ""boala "" SE LUNGESTE ! Cine e operatorul acestui program si cine administreaza fondul ? D- l Marza nu - i stie ? Nu are nimeni datoria sa sesizeze autoritatile competente cu privire la neglijente ,abuzuri, falsuri ,deturnari de fonduri ,gestiuni frauduloase ? Media de ce nu preia subiectul si nu- l dezvolta in cadrul unei investigatii proprii ? Parchetul - se poate deja autosesiza ! Vinovatii !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte