Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La secret

Averile şefilor IŞJ, ascunse de ochii lumii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici unul dintre şefii Inspectoratului Şcolar Suceava nu şi-a postat declaraţia de avere pe site-ul instituţiei pe care o conduc, deşi inspectorul general adjunct Daniel Hrenciuc a declarat că legea îi obligă să îşi facă publică averea, iar timpul de afişare a declaraţiilor a expirat deja.

La începutul lunii decembrie 2007, Daniel Hrenciuc a declarat într-o conferinţă de presă că „atât inspectorii şcolari generali, cât şi directorii şcolilor trebuie să-i facă publică declaraţia de avere în cel mai scurt timp”. Tot atunci, Hrenciuc a mai spus că au fost trimise adrese în şcoli şi li s-a solicitat directorilor să-şi publice declaraţia fie pe site-ul instituţiei de învăţământ pe care o conduc, dacă şcoala deţine o pagină de Internet, fie să o trimită la IŞJ, pentru a fi postată pe site-ul oficial al instituţiei menţionate.

Până acum, nici inspectorii generali, dar nici directorii de şcoală nu s-au grăbit să-şi publice declaraţia de avere, iar Daniel Hrenciuc a spus că „nici un director nu a trimis declaraţia la IŞJ”.

Cât despre declaraţia sa de avere, inspectorul şcolar general adjunct Daniel Hrenciuc a spus că o va publica în scurt timp.

„Ştiu că a expirat termenul de depunere, o voi publica în scurt timp. Nu am avut timp să fac asta”. Nici celălalt adjunct de la IŞJ, Vasile Monacu, nu şi-a postat declaraţia de avere pe site-ul instituţiei, la fel şi inspectorul general Petru Carcalete.

Inspectorul şcolar general Carcalete a spus că şi-a postat declaraţia de avere pe site-ul administraţiei publice locale Rădăuţi, acesta fiind consilier local.

„Nu am considerat că este necesar să o public pe site-ul IŞJ din moment ce declaraţia este deja postată pe Internet”, a spus Carcalete. Acesta a mai precizat că declaraţia sa de avere nu a suferit modificări faţă de cea de anul trecut.

Potrivit legii, nu numai şefii IŞJ şi directorii de şcoli trebuie să-şi facă publică declaraţia de avere, ci şi directorii Caselor Corpului Didactic.

Directorul CCD Suceava, Traian Duminică, nu şi-a făcut publică declaraţia de avere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Averile şefilor IŞJ, ascunse de ochii lumii.
 Vizualizări articol: 2398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Averile şefilor IŞJ, ascunse de ochii lumii1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Declaratii de avere trimis de
(23 ian 2008, 11:39:15
Abia astept s-o vaz pe a lui Monacu si Hrenciuc. Cred ca nu le depun. Stiu ei de ce!
2.   Cortina de fier trimis de
(23 ian 2008, 12:04:06
Nimic nu duceti cu dvs. Agoniseala se poate transforma in paraduiala. Nu va este frica de nimic?
3.   PROTEST trimis de
(23 ian 2008, 13:45:17
Stiu ca acest comentariu nu e la subiect, dar pentru ca articolul va fi citit de foarte multi profesori, va aduc la cunostinta urmatoarele : stimatii nostri consilieri locali (cei din Suceava) nu au aprobat acele tichete cadou cu care ne-au pacalit anul trecut. La foarte multe scoli si licee acestea s-au dat deja, deci s-au gasit fonduri, iar cei din Suceava nu-si pot imparti ei primele de Craciun, Paste si de vacanta. Asa ca propun ca toate scolile din oras sa depuna la cabinetul domnului Primar liste cu semnaturi, prin care cerem ceea ce ni s-a promis. Atata timp cat celelalte consilii locale din tara au gasit fonduri, inseamnma ca noi cei din Suceava suntem DISCRIMINATI. Contactati-va liderii sindicali din scoli si depuneti aceste liste, poate isi dau seama domnii consilieri ca suntem o forta net superioara atat numeric, cat si din multe alte puncte de vedere. Si, stimati cetateni, nu toti profesorii sunt corupti!!!
4.   Numai ei vor? trimis de
(23 ian 2008, 14:06:30
Domnilor cadre didactice,de ce nu-l intrebati pe primar de ce salariatii primariei iau bonuri de masa si voi nu?Primaria nu face productie ca sa dea bonuri de masa din profit si totusi iau.Plus de asta scolile sunt platite de primarii. Atunci ,evident, ca ar trebui sa va dea si voua bonuri de masa .
4.1  RE: Numai ei vor? trimis de
(23 ian 2008, 15:40:05
De unde stii tu, kalinka, ca salariatii din primarie iau bonuri de masa ??????????
4.2  RE: Numai ei vor? trimis de
(23 ian 2008, 15:51:46
Kalika salariatii primariei iti dau tie toate bonurile de masa luate pana acum.
4.3  RE: Numai ei vor? trimis de
(23 ian 2008, 19:48:42
Chiar nu luati bonuri de masa? Mai sa fie !
5.   Mai cautati trimis de
(23 ian 2008, 14:09:29
Mai cautati si averile directorilor de scoli. Aveti ce vedea.Credeti ca degeba se vor directori?
6.   RUSINICA trimis de
(23 ian 2008, 14:57:01
Mai apucati-va de treaba dragi profesor si nu staTi numai cu mana intisa .Calitatea invatamantuluII este vraiste; oare de ce?< CRED CA NU VA FACETI TREBUSARA DOMNILOr profesri si aSteptati numai salari si fel de fel de atentie din partea parintilor, de parca salariile nu le-ati luA tot di buzunarele parintilor.
6.1  RE: RUSINICA trimis de
(23 ian 2008, 16:29:07
Domnule MOSU, calitatea invatamantului este "vraiste" pentru ca elevii sunt vraiste. Parintii nu se mai ocupa de educatia copiilor, bunul simt lipseste cu desavarsire, iar pretentiile sunt in mare discordanta cu posibilitatile elevilor. Daca dumneata ai un copil asa de bun, si ti-a cerut un profesor "atentii", de ce nu ai cerut la ISJ o comisie speciala pentru evaluarea lui? Sunt foarte multe posibilitati, ca adevaratele valori sa stea acolo unde le este locul. Dar daca odrasla nu stie nici sa citeasca, si vrei sa-l scoti scriitor...Domnia si prostia se plateste!
7.   Nu neaparat directori trimis de
(23 ian 2008, 15:10:56
Sunt foarte multe rude ale directorilor in scoli care fac legea au 2 dirigintii,orele toate posibile suplimentare,membrii in toate comisiile posibile ,gradatie si foarte multe facilitati.Acestea sunt" cumatrele".A se studia cazurile particulare.
8.   Inspectorul si ciubucul trimis de
(23 ian 2008, 17:31:35
de ce credeti ca se bat unii sa devina inspectori? de ce a tinut d-l carcalete sa ramana inspector general? Pai unde mai pune el termopane? Scolilie sucevene sunt mana cereasca pentru firmele lui. Vedeti,de asta tine el cu dintii de scaun.Si atunci,cum sa-si declare el veniturile? Si inspectorii care asteapta inspectiile pentru a-si umple portbagajele.Si direct6orii de scoli care fac reparatii la scoli dopar pentru a-si mai ridica un etaj la vila sau a-si zugravi casa. De ce toate scolile vireaza lunar sume de bani unei firme din Sf, Gheorghe prin d-l Intorsura,chipurile pentru activitati de depanare? Si ne miram ca nu sunt bani.Din calculul meu cca 70% din banii alocati intra in buzunarele acstor smecheri de la inspectorat(si altii) si ale directorilor. Unde este CFI-ul de alta data?
9.   De ce? trimis de
(23 ian 2008, 19:46:44
De ce se strange fondul clasei ,fondul scolii si cine mai stie cat s-au strans si ce s-a cumparat de acesti bani?
9.1  RE: De ce? trimis de
(24 ian 2008, 07:39:51
Fiindca s-a strans si se va mai strange si in continuare!
10.   Dragii nostri educatori trimis de
(24 ian 2008, 10:41:20
Monacu educator ?! Este elocvent ca pana a fi un adevarat exemplu , nu respecta legea si se preteaza la golanii .Asta- i omul ! Sa vedeti ca va gasi tot felul de motivatii invelite in cuvinte prefacute.... si daca poate se fereste , ascunde .E bine ca i a - ti facut de tot rasul ! De ce n-a depus declaratia ? Pentru a evita sa apara in fata adevaratilor EDUCATORI , carora le transmit respect si recunostinta ! Despre drepturile neonorate de Domnul Primar, am speranta ca se apropie clipa in care politicienii vor fi eliminati din invatamint , unde autoritatea trebuie sa apartina numai acelora care fac educatie !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte