Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2008 - Anul XIII, nr. 2 (3683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vacanţă prelungită

Două zile libere pentru elevii ortodocşi de rit vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru câteva sute de elevi suceveni vacanţa de iarnă va fi prelungită, iar aceştia vor începe cursurile cu două zile mai târziu decât colegii lor.

Este vorba despre aproximativ 400 de elevi creştini ortodocşi de rit vechi, care pe data de 7 ianuarie 2008 vor sărbători Crăciunul.

Potrivit inspectorului şcolar pentru minorităţi Lucia Mihoc, pe data de 7 şi 8 ianuarie 2008 vor avea liber de la şcoală elevii din Izvoarele Sucevei, Brodina de Sus, Ulma, Mitocul Dragomirnei şi o serie de elevi ortodocşi de rit vechi din Fălticeni.

Lucia Mihoc a mai precizat că „Ministerul Educaţiei a transmis Inspectoratului Şcolar o notă prin care solicită inspectorilor să aibă înţelegere faţă de minorităţile care sărbătoresc Crăciunul săptămâna viitoare şi să le permită absentarea de la ore. În adresa Ministerului Educaţiei nu se precizează însă dacă aceste ore vor fi sau nu recuperate, însă inspectorul Lucia Mihoc a precizat că există şcoli în judeţ care au transmis deja Inspectoratului Şcolar că vor recupera în două sâmbete toate cursurile pe care ar fi trebuit să le efectueze pe 7 şi pe 8 ianuarie.

Şi elevii din Republica Moldova şi Ucraina care studiază în Suceava şi care, de asemenea, sărbătoresc Crăciunul după Calendarul Iulian, adică cu 13 zile mai târziu decât restul creştinilor, vor avea liber în zilele de 7 şi 8 ianuarie.

În judeţul Suceava studiază 202 elevi bursieri de clasele IX-XII din Republica Moldova şi Ucraina. 36 dintre aceştia sunt în clasa a IX-a.

Alţi 15 elevi din Republica Moldova şi Ucraina studiază în judeţul Suceava pe cont propriu şi-şi plătesc singuri studiile şi cheltuielile de cazare şi masă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două zile libere pentru elevii ortodocşi de rit vechi.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Două zile libere pentru elevii ortodocşi de rit vechi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stilistii trimis de
( 4 ian 2008, 20:39:17
Tov. Oana Alphonso! Rit vechi e altceva decat stil vechi! Asadar tu te referi de fapt la ortodocsii de stil vechi! Ei exista si in afara sferei tale de constiinta si in afara multiplelor sfere de constiinta ale raposatului parinte Ilie Cleopa care avea si el, asa, cate ceva de impartit cu stilistii! Ce sa-i faci, nu le poti avea pe toate!

Cand mai scrii astfel de articole, documenteaza-te bine mai intai astfel incat sa nu scrii tampenii sau ceea ce iti dicteaza ai de-i fac pe "stilisti" intunecati la minte si cu capetele bolnave de ... stilism! Uita-te pe cer si vezi mersul Lunii asa cum recomanda Pimen Suceveanul! Vei afla multe daca studiezi nitel si dreptul canonic! ... si multe altele! Avand in vedere modul cum ati facut recensamantul am senzatia ca stilistii nici macar nu exista!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi roşiile... Citeşte