Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2008 - Anul XIII, nr. 2 (3683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Un exemplu pentru toţi bunicii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tare mi-a plăcut atitudinea bătrânului înţelept Barron Hilton, care şi-a dezmoştenit stupida sa nepoţică, blondina Paris Hilton, celebră mai ales prin desfrâurile-i istorice, în vâltoarea cărora atâta de confortabil se simte. Bunelului, om cu opt decenii bătute pe muchie în cartea vieţii, îi crapă obrazul mai des din pricina comportamentului neruşinat al descendentei sale, decât din cauza problemelor cutanate specifice vârstei, astfel că a luat măsuri.

 Aşa încât, şi-a pasat fără multe frăsuieli considerabila-i agoniseală unei organizaţii preocupate de soarta celor necăjiţi, fundaţia „Hilton” susţinând proiecte lăudabile, care vizează furnizarea de apă potabilă în Africa, educarea copiilor nevăzători şi asigurarea de cămine pentru bolnavii mintal (nu-i mai puţin adevărat că în această ultimă categorie ar putea intra fără concurs şi nepoata sa).

Pur şi simplu, venerabilul domn şi-a înfrânat indulgenţa specifică bunicilor, considerând că săracii de pe glob merită mai multă consideraţie decât depravata crenguţă care a crescut ca un parazit pe arborele genealogic al familiei sale. Un sincer bravo pentru bunic, care se vede că nu de pomană a trecut prin viaţă!

Grozav mi-ar mai plăcea ca din pilda lui să se adape şi miliardarii noştri, ale căror odrasle o ţin într-un constant dezmăţ. Mi-ar plăcea ca măcar câţiva dintre baronii naţionali ori locali să-şi şteargă de la moştenire plozii, care n-au avut nicio contribuţie la clădirea imperiilor conduse de taţi, iar din banii respectivi să canalizeze, de pildă, satele de unde cei mai mulţi provin.

În fond, o moştenire considerabilă miliardarii români tot le lasă, vrând-nevrând, copiilor: moştenirea genetică. E o avere însemnată. O avere sau, poate, un handicap.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un exemplu pentru toţi bunicii.
 Vizualizări articol: 1429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un exemplu pentru toţi bunicii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dom' plavan trimis de
( 4 ian 2008, 21:31:58
Daca ti-a placut asa tare de ce nu-i spui lu' Barron? de ce trebuie sa citim noi ineptiile tale? FYI Paris a facut anul trecut 7 milioane de dollari prin ce a facut singura. 7 milioane nu ai facut tu cu familia ta de la burebista incoace, plavane!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi roşiile... Citeşte