Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2008 - Anul XIII, nr. 2 (3683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Dăscăliuc, dat afară de ministrul Sănătăţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economistul Costică Dăscăliuc, a fost demis ieri din funcţie printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ca urmare a analizării rapoartelor de evaluare a activităţii desfăşurate, întocmite cu ocazia ultimelor controale.

În locul său, conducerea MS l-a numit, cu titlu interimar, pe actualul director adjunct medical al unităţii sanitare, doctorul Doina Ganea Motan.

În timp ce Eugen Nicolăescu a anunţat că pentru perioada imediat următoare fotoliul de manager general va fi ocupat de medicul oncolog, Autoritatea de Sănătate Publică Suceava a comunicat că a înaintat ministerului de resort propunerea de numire în funcţie, cu titlu interimar, pentru o perioadă de 6 luni, a doctorului Cristian Irimie, şeful secţiei Obstetrică - Ginecologie.

Ieri, Costică Dăscăliuc a executat decizia venită de la Bucureşti şi şi-a delegat responsabilităţile.

El nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri, în pofida încercărilor noastre repetate, pentru a-şi exprima poziţia vizavi de decizia ministrului Sănătăţii.

Demis pentru activitatea proastă

Costică Dăscăliuc a fost revocat din funcţie printr-un ordin semnat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, care a invocat managementul defectuos promovat de acesta.

„Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a fost demis din cauza activităţii proaste pe care a avut-o la spital. Rapoartele de evaluare, analiza pe care am făcut-o au demonstrat acest lucru. Interimatul va fi asigurat acum de directorul medical, apoi vom numi un director interimar până când ne vom decide să scoatem din nou postul la concurs. Nu mă interesează ce culoare politică are directorul interimar, poate să fie de la PD-L, de la PSD, de la PRM, nu contează. Trebuie să fie bun, să facă cinste funcţiei pe care o ocupă”, a declarat pentru Monitorul de Suceava ministrul Nicolăescu.

Ieri după-amiază, fostul manager general, Costică Dăscăliuc, a predat ştafeta directorului adjunct medical, dr. Doina Ganea Motan.

Medicul oncolog, care a preluat responsabilităţile, a declarat că a fost chemată din concediu pentru a participa la şedinţa de comitet în cadrul căreia Costică Dăscăliuc a comunicat decizia Ministerului Sănătăţii şi i-a pasat ei atribuţiile de serviciu deţinute.

Dr. Motan a arătat că aşteaptă o confirmare oficială de la Bucureşti şi a precizat că misiunea de a conduce unitatea, chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp, nu este deloc una uşoară.

„Este foarte complicat, pentru că spitalul este o unitate care lucrează la foc continuu. Încărcătura de probleme este mare şi nu pot să spun că va fi uşor, mai ales că vorbim de o perioadă tranzitorie. Totuşi, lucrurile trebuie să meargă înainte, iar fără un ordonator de credite este imposibil. Este extrem de dificil, fiindcă ne aflăm într-o perioadă în care activitatea financiar-contabilă pentru anul care s-a încheiat nu este finalizată şi nici nu suntem în drepturi pentru cel care vine, mă refer aici la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a explicat dr. Motan.

ASP îl cere în funcţie pe Irimie

La rândul său, doctorul Cristian Irimie, propus de Autoritatea de Sănătate Publică în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă, pentru o perioadă de 6 luni, care a condus şi în trecut această unitate sanitară, a declarat că acceptă postul în cazul în care Ministerul Sănătăţii va fi de acord.

„Accept propunerea, nu pot să o refuz. Cred că voi face faţă, dar de acum nu mai depinde se mine”, a punctat dr. Irimie.

Demiterea lui Costică Dăscăliuc a fost cerută, în mai multe rânduri, ministrului Eugen Nicolăescu, atât de autorităţile sanitare – ASP şi CAS, cât şi de cele administrative – prefectul Orest Onofrei şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza.

Solicitările lor au fost întemeiate pe două rapoarte de audit întocmite de autorităţile sanitare şi pe modul în care a fost condus spitalul din punct de vedere administrativ în mandatul lui Dăscăliuc.

Acuzat de pros management

Din raportul înaintat de Autoritatea de Sănătate Publică şi CAS Suceava către Ministerul Sănătăţii Publice reiese că „managerul nu cunoaşte atât noţiunile elementare privind angajarea şi utilizarea creditelor bugetare, precum şi responsabilităţile în ceea ce îl priveşte ca ordonator de credite”.

Managerul general al Spitalului de Urgenţă Suceava, Costică Dăscăliuc, şi-a exercitat dreptul la apărare, în urma ultimelor controale care au avut ca rezultat propunerea de demitere din funcţia de şef al spitalului, numai că nota explicativă redactată de manager a fost demontată, punct cu punct, într-un raport semnat de directorul executiv adjunct al ASP, dr. Odette Nicolae şi de preşedintele-director al Casei de Asigurări de Sănătate, dr. Cristina Iordăchel.

Concluziile acestuia din urmă sunt şi mai proaste pentru Dăscăliuc, în sensul că, cel puţin în domeniul achiziţiilor de medicamente şi utilizarea creditelor bugetare, acesta este acuzat că a cochetat cu infracţionalul.

Punctul de vedere al managerului şi comentariile pe marginea acestuia ale şefelor ASP şi CAS au fost transmise ministrului Eugen Nicolăescu, preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Vasile Ciurchea şi prefectului de Suceava, Orest Onofrei.
Din toată activitatea de manager la Spitalul de Urgenţă a lui Dăscăliuc, cel mai grav s-a considerat a fi dificultăţile întâmpinate la cheltuirea fondurilor alocate, respectiv economisirea sumei de peste 2 milioane de euro din hrana şi medicamentele bolnavilor şi din reparaţii curente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dăscăliuc, dat afară de ministrul Sănătăţii.
 Vizualizări articol: 2813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Dăscăliuc, dat afară de ministrul Sănătăţii3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
( 4 ian 2008, 11:04:49
In sfarsit! Dar mult le-a mai trebuit sa-si dea seama ce idiot conducea spitalul.
1.1  RE: Bravo trimis de
( 4 ian 2008, 12:02:31
A fost demis un hot si vine in locul lui altul. Daca Irimie a fost demis de curand din acelasi motiv de vor sa-l puna acum inapoi??? Ce nu a mai contribuit Dascaliuc cu dreptul la smecheri???
2.   Altul la fel sau mai rau trimis de
( 4 ian 2008, 12:13:44
nici o graba.O sa-l vedeti si pe Ieremie cite parale face.
2.1  RE: Altul la fel sau mai rau trimis de
( 4 ian 2008, 12:25:10
dar parca nu il stim?este un mare vanator de functii -oare de ce??-si atat...si comunist inversunat pe deasupra;dar pina una alta, se intelege ca se bate la cutite cu motan pentru functie, inca nu s-a cazut la pace
2.2  RE: Altul la fel sau mai rau trimis de
( 4 ian 2008, 15:04:38
Hello

din cate am citit eu ,in momentul de fata e dr.Motan director si mi se face scarba............zau asa.ar fi trebuit si ea demisa caci a condus spitalul impreuna cu dascaliuc.cred ca ar trebui sa scrieti sc.spitalul jud. srl
3.   In goana mare dupa functii trimis de
( 4 ian 2008, 12:30:47
asa e, ambii nu viseaza decat sa stea pe jilturi inalte de unde se invart afaceri mari si se iau comisioane grase.....irimie e mai rau decat gica petrescu, nemuritor in functii, dar nu s-a remarcat cu nimic in toti acesti ani de cand este transcedental.Si unul si altul si cred ca, oricare ar veni, nu urmaresc decat buzunarele proprii
4.   Il recomandat cu caldura trimis de
( 4 ian 2008, 12:45:24
Il recomandat cu caldura pe Irimie. Cand am fost la el la Urgente cu sotia insarcinata s-a purtat ca ultimul porc. Ne-a intrebat ce cautam la el si de ce nu ne caram la medicul de familie (asta se intampla intr-o duminica). Drept pentru care ne-am suit in masina si am plecat la Iasi la spital. Super meseriasi acolo. Toata stima pentru ei.

Asa ca daca tot am spus ca e un porc mizerabil , atunci poate fi si director. E pentru el functia asta de oportunist. Ca altfel de unde palatul de pe strada Armeneasca si Volvo-ul din dotare? Din salariul lui amarat. Nu?
5.   Cine poate oase roade... trimis de
( 4 ian 2008, 13:24:37
a plecat un hot dascaliuc si vine altul mai mare irimia un betivan inrait umbla numai dupa afaceri dv. nu vedeti la fel se intampla si la bai la nevasta lui irimia ...daca esti bolnav nai loc sa faci bai si fizioterapie caci fac cei sanatosi cu pile si care da banul jos ...sa le fie rusine de oameni care au stat la usa cabinetelor de la spital ...oare nu vede nimeni aspectul acesta sa-u santeti toti o apa si un pamint,mai ganditiva si la oameni de rand care sant bolnavi .rusine sa va fie.nu va mai saturati de bani si plocoane.nesimtitilor.p.s mai sant in institutie si oameni cu suflet bun si care isi merita statutul de doctor sa-u asistent ...dar putini de tot.
6.   CITITI spusele dr. Irimie! trimis de
( 4 ian 2008, 14:50:17
Uitati ce zice dr. Irimie si analizati :,,Accept propunerea, nu pot sa o refuz. Cred ca voi face fata, dar de acum nu mai depinde se mine", a punctat dr. Irimie.

Din start vrea functia numai de dragul de a fi SEF! Va dati seama ca va fi si mai rau?!...

6.1  RE: CITITI spusele dr. Irimie! trimis de
( 5 ian 2008, 21:35:49
Bineanteles. De aia impreuna cu Avram l-a sapat pe Dascaliuc.
7.   TUPEIST trimis de
( 4 ian 2008, 16:46:32
Nu mai mira pe nimeni, dr. Irimia a fost demis de incompetent si acum este popus de A.S.P. pentru a-i lua locul lui DASCALIUC. Este de inteles acest aspect in anumite limite pentru ca in perioada cat a fost director la A.S..P. dr. irimia a dat dovada de medic, ulterior ca director de spital s-a dovedit atat nepriceput dar si marlan cu colegii. Daca ar avea caracter nu ar mai cere o asemenea functie...dar de unde. La tradat pe dl. Marza, care i-a dat o paine alba, dupa ce acesta nu a mai fost la putere, la parasit la modul las si s-a refugiat la alt stapan Flutur care acuza permanent comunismul si pe reprezentantul acestuia, dupa parerea sa in zona. A uitat ca are puternice radacini... Asta este caracterul lui Ieremie, poate de asta l-a schimbat Paziuc, pentru ca incerca sa-l eclipseze...Asta da caracter.
8.   Pt. Mihai trimis de
( 4 ian 2008, 20:23:19
Ofticosule..... happy
9.   De ce trimis de
( 4 ian 2008, 20:32:01
motan ganea parasuta spitalului de ce nu este si ea data afara...sa profeseze ca medic nu ca director..sa spuna cum a aranjat licitatiile impreuna cu dascaliuc..dar revelionul unde l-au facut...sculati oameni buni ptr ce dam banii la sanatate..sa-i sustinem pe netoti..cica si postul de director administrativ sa ocupat de un securist....afara nemernicilor...pe banii cui va jucati
10.   Cum studiaza unii? trimis de
( 4 ian 2008, 20:53:29
Sunteti curiosi cum a facut doamna doctor Motan masteratul?Management public,doi ani in care nu a fost la cursuri,la examene f.f.f.f.rar in primul an,de disertatie nu mai vorbim!A lut nota ZECE la disertatie,desi nimeni nu a vazut-o la examen.E normal?Ma refer la cei care fac masteratul,dau o gramada de bani taxa,merg la cursuri,de examene nu mai vorbim!...Asa e la noi si asa va fi!Banul e la putere!
11.   Vietatea cu 13 vieti trimis de
( 4 ian 2008, 21:20:51
As dori sa va aduc la cunostinta ,fiindca am luat contact cu sectiile spitalului judetean ca lucrurile in spital merg spre tineri. Cu toate neajunsurile ,mergand de la paturi aflate in ultimul stadiu de degradare la sectia de chirurgie si ortopedie, targi cu plasa pntru cei ce trec in nefiinta-fiindca dupa ce ne-am dat duhul nu mai suntem decat materie in descopunere- exista ceva ce nu se destrama in spitalulSf Ioan adica profesionalismul si omenia unor medici ,surori si infirmiere care incearca sa -si duca la bun sfarsit misiunea. SA LE DEA DUMNEZEU LA FEL DE MULTA SANATATE CAT FIECARE DINTRE EI DARUIESC APROA[WLUI. As vrea sa -l vad pe primul care ridica piatra si sa-l pun pe acesta manager si director economic dupa d-nul Dascaliuc . ROMANIA TREZESTETE IN 200...spe
12.   IMPORTANT trimis de
( 4 ian 2008, 22:04:27
ADUCETI OAMENI BUNI SI PERSOANE COMPETENTE-POATE MAI TINERI-SUNT SIGURA CA CEI CARE NU SUNT DIN SISTEM VOR FACE TREABA BUNA-NE-AM SATURAT DE HOTII CARE SUNT SI CARE AU MAI FOST
13.   Din nou EL..... trimis de
( 5 ian 2008, 11:01:22
E chiar comica aceasta "propunere" a ASP de a readuce aceasta "somitate" directorala numita dr.Irimie.Dupa toate "aprecierile" dinsului la adresa medicilor din Spitalul Judetean,facute in anii trecuti ,acum chiar cred ca tot personalul spitalului va fi "incintat" sa_l aiba din nou "conducator".Un om lipsit de caracter ,lipsit de cele mai elementare notiuni de respect pentru colegi......Pacat pentru toti si pacat pentru sistemul sanitar romanesc ."Zimbiti ,miine poate fi mai rau".
14.   Interesant trimis de
( 5 ian 2008, 11:56:17
interesant ........articolu este despre demiterea lui dascaliuc dar marea majoritate a comentariilor sunt despre "performantele" lui (i)riemie si (m)otan

interesant ......... cat a condus irimia nu avut nici un plan de management si dupa ce a fost maturat a aparut si planu de management cu care sta in poseta de 2 ani , adica de cand vaneaza postul lui dascaliuc

da prosti ne mai cred si asta nu mai este interesant

15.   Sacali trimis de
( 5 ian 2008, 13:27:10
FACATURA NICOLAE.NICOLAIE??? VIVA ALCOOL

16.   ROMULUS trimis de
( 5 ian 2008, 13:28:55
ROMULUS A CISTIGAT

17.   DILETANTISM... trimis de
( 5 ian 2008, 16:24:24
Este un moment rusinos si extrem de jenant pentru cei ce propun,promoveaza si numesc neprofesionisti,diletanti si amatori �n posturi de conducere.Cu ajutorul lor s-a distrus Rom�nia,credibilitatea �n institutii,agricultura,indust si serviciile...

Stimate D-LE PREFECT-ce parere aveti acum???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi roşiile... Citeşte