Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2008 - Anul XIII, nr. 2 (3683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie

Cozi la uşa Urgenţelor de la Spitalul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandal la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Sfântul Ioan cel Nou Suceava, unde zeci de pacienţi s-au îngrămădit ieri la uşile doctorilor care asigură asistenţa sanitară în acest regim.

Bolnavii s-au plâns de faptul că trebuie să aştepte ore în şir până când sunt consultaţi şi investigaţi. Cele mai multe reclamaţii au fost însă înregistrate la adresa medicilor specialişti în ortopedie, închişi toată dimineaţa în sălile de operaţii, care ar fi trebuit să preia o parte a cazurilor din sistemul de urgenţă, dar care au fost reţinuţi de intervenţiile chirurgicale pe care le aveau de efectuat.

Pacienţii cu diverse probleme la mâini sau picioare care au făcut coadă la Spitalul Judeţean Suceava au declarat că, după ce au aşteptat mai mult timp să fie consultaţi de medicul urgentist şi apoi să primească rezultatele investigaţiilor, au fost supuşi unor alte ore de chin, în condiţiile în care nici un medic specialist în ortopedie care ar fi urmat să-i preia nu era disponibil, nici măcar în jurul amiezii.

Aflux crescut de pacienţi

Nemulţumirile bolnavilor, care au declanşat un adevărat scandal la cea mai mare unitate sanitară, au fost explicate de dr. Liviu Cîrlan, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor, prin numărul mic de medici care activează în serviciul pe care-l conduce, dar în special prin lipsa de la serviciu, în cursul zilei de ieri, a unor specialişti în ortopedie, care ar fi trebuit să preia o parte din pacienţi pentru consultaţii de specialitate.

„La UPU sunt foarte puţini medici angajaţi, care fac cu greu faţă solicitărilor pe care le au. Este început de an, multe cabinete sunt probabil încă închise, şi se înregistrează, zilnic, între 120 şi 140 de cazuri. Bolnavii în stare critică, cei cu infarct sau cu traumatisme grave au întâietate. Încercăm să îi rezolvăm pe toţi cât se poate de repede, îi consultăm, le facem investigaţii, le dăm calmante, dar restul nu mai depinde de noi. Azi (n. r. ieri), în spital, nu s-au aflat decât doi medici ortopezi, care au fost reţinuţi în sala de operaţii. Este trecut de prânz şi nu am nici o idee când vor termina intervenţiile chirurgicale şi se vor putea ocupa şi de pacienţii care aşteaptă în Urgenţe. Adresaţi-vă şefului secţiei de Ortopedie, doctorul Săvescu, pentru a vă explica el de ce nu sunt disponibili ceilalţi specialişti”, a spus dr. Liviu Cîrlan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cozi la uşa Urgenţelor de la Spitalul Judeţean.
 Vizualizări articol: 1333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Cozi la uşa Urgenţelor de la Spitalul Judeţean2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cati ani are dr.Savescu,nu-i de pensie??? trimis de
( 4 ian 2008, 16:04:42
Aduceti medici tineri ,apti de munca si care nu fac mofturi,suplimentati numarul ca nu saraceste bugetul cu 8,9 milioane cat i-a un dr.tanar.
2.   Incredere trimis de
( 4 ian 2008, 19:32:57
Am foarte mare incredere in ceea ce priveste profesionalismul majoritatilor cadre medicale,dar si aici sunt uscaturi chiar prea multe si cu deprinderi ce nu au de a face cu acea de medic sau cadru sanitar.Prea multa nepasare si prea multe naravuri nevindecabile in ceea ce priveste SPAGA.
3.   Intelegere pentru cei din UPU trimis de
( 5 ian 2008, 11:25:14
Cred ca cel mai corect ar fi sa se reorganizeze aceasta Urgenta ,unde ,este un haos general ,din totdeauna si cei "mari si tari" mai bine ar gasi "solutia " pt .o Urgenta "solubila" atit pt pacienti cit si personalul de acolo.Liniile de garda ,a celorlalte specialitati ,trebuie sa fie prezente in Urgenta,dar vina nu este a Sucevei ,vina este a Ministerului ,a celor care habar nu au ce inseamna Urgenta si numarul necesar de personal raportat la numarul de prezentari.Sistemul de asistenta medicala ,este gresit din start ,nu se stie ce inseamna "urgenta "triajul prezentarilor ,trebuie facut ,regulile trebuie stabilite de urgentisti si nu de pacienti.Cel care are o gripa va astepta mereu in fata unui infarct sau accident vascular.Dragi ,URGENTISTI ,faceti voi regulile in Urgenta ,reconstruiti urgenta ,de la 0 ,ca sa puteti continua.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi roşiile... Citeşte