Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2008 - Anul XIII, nr. 2 (3683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

văzută de primarul Sucevei, Ion Lungu

Zonă de agrement pentru suceveni

Realizarea unei zone de agrement undeva aproape de oraş, pentru ca cetăţenii să poată ajunge acolo cu uşurinţă, este o dorinţă mai veche a Primăriei Suceava şi a Consiliului Local.

În urma demersurilor făcute la Regia Autonomă a Protocolului şi Patrimoniului de Stat, am reuşit în cele din urmă să transferăm în proprietatea Primăriei o suprafaţă de 7,5 hectare de teren de lângă Casa de Oaspeţi.

Pentru amenajarea bazei de agrement au fost transferate Primăriei Suceava 4,7 hectare de teren, în care sunt cuprinse două iazuri, livezi şi un teren de tenis. Vom face predarea - primirea acestor terenuri după care vom stabili o strategie de amenajare a bazei de agrement şi eventualele sume care trebuie alocate de la buget. Este o zonă frumoasă, chiar în apropierea sediului Primăriei, încât vor putea ajunge acolo cu uşurinţă toţi sucevenii, dar mai ales persoanele în vârstă, care nu au posibilităţi materiale de a se deplasa în alte zone care oferă astfel de facilităţi. Foarte mulţi suceveni preferă să-şi petreacă timpul liber de la finele săptămânii undeva în afara oraşului, dar pentru cei mai în vârstă este mai greu realizabilă această dorinţă.

Odată cu transferul terenurilor pentru baza de agrement, ne-au mai fost transferate de către Guvern încă 2,8 hectare de pădure, în imediata apropiere a Casei de Oaspeţi, care este prinsă în proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun. Pentru acest proiect au fost alocate deja 32 de miliarde de lei vechi. S-a făcut un studiu de eligibilitate, în urma căruia a rezultat că proiectul este unul eligibil.

Aceste realizări vin în întâmpinarea strategiei de turism a municipiului Suceava, care va căpăta contur odată cu reabilitarea Cetăţii de Scaun, amenajarea zonei de agrement şi implementarea circuitelor turistice care au ca punct de pornire Cetatea de Scaun, spre bisericile şi mănăstirile din municipiu, dar şi un circuit mai mare, care vrea să lege municipiul Suceava de Mănăstirea Dragomirna, care nu e cu nimic mai prejos decât mănăstirile din zona de munte – Suceviţa, Voroneţ sau Moldoviţa, doar că este mai izolată.

Strategia de turism a Sucevei este una din principalele priorităţi pe care le avem, pentru că de aceasta depinde şi dezvoltarea oraşului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zonă de agrement pentru suceveni.
 Vizualizări articol: 8063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Zonă de agrement pentru suceveni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dar cu CARTODROMUL cum ram�ne? trimis de
( 6 ian 2008, 03:50:40
Dar cu CARTODROMUL cum ram�ne? Era vorba ca se va face schimb de terenuri si acolo pentru a se amenaja un spatiu destinat copiilor si batrinilor,da?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi roşiile... Citeşte