Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2008 - Anul XIII, nr. 2 (3683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Mediului continuă programul de înfiinţare de noi parcuri

Vineri, 4 Ianuarie 2008 (18:47:06)


Ministerul Mediului a început a doua etapă a Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi, informează, vineri, biroul de presă al instituţiei.
  Ministerul Mediului şi Dezvoltarii Durabile a demarat, joi, etapa a doua a Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi, programul fiind aprobat de Guvern anul trecut prin OUG 59/2007.

Conform Ghidului de Finanţare, aprobat prin Ordinul ministrului Mediului şi Dezvoltării Durabile, autorităţile locale au din nou posibilitatea de a solicita fonduri nerambursabile de la Guvern pentru înfiinţarea de noi parcuri sau pentru extinderea şi reabilitarea celor existente.

Sumele puse la dispoziţia autorităţilor locale pentru parcuri, în anul 2008, sunt estimate la aproximativ 60.000.000 de lei. Proiectele pot fi depuse până pe 31 ianuarie, la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, conform Ghidului de finanţare aprobat.

Ministrul Mediului, Atilla Korodi, anunţa, în luna iunie a anului trecut, că Guvernul a alocat MMDR, pentru construcţia de spaţii verzi în interiorul localităţilor, în 2007, opt milioane de euro.

"Pregătim lărgirea unui act legislativ pentru a finanţa arii protejate, grădini zoologie în reabilitare şi alte infrastructuri de mediu, pentru că am observat că este nevoie de implicare din ce în ce mai mare a autorităţilor centrale în privinţa proiectelor autorităţilor locale", afirma Korodi.

Secretarul de stat din MMDD Lucia Varga declara atunci că proiectul aprobat de Executiv prevede investiţii în amenajarea zonelor verzi din oraşe pentru următorii trei ani. Pentru 2007 au fost alocaţi opt milioane de euro, urmând ca pentru următorii doi ani finanţarea să se facă prin hotărâri de Guvern.

Banii de care dispune Ministerul Mediului vor fi investiţi numai în localităţile în care autorităţile locale vor elabora proiecte eligibile. Primăriile au putut depune proiecte de finanţare la MMDD, până la începutul lunii octombrie.

"Cu alte cuvinte, începând cu 1 octombrie vrem ca autorităţile locale să poată începe amenajarea unor parcuri", explica atunci secretarul de stat din MMDD.

Varga a mai spus că nu există limite în privinţa fondurilor pe care le primesc autorităţile locale, dar că vor fi încurajate, în special, proiectele pentru care există cofinanţare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Mediului continuă programul de înfiinţare de noi parcuri .
 Vizualizări articol: 1030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Mediului continuă programul de înfiinţare de noi parcuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi roşiile... Citeşte