Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 dec 2007 - Anul XII, nr. 310 (3677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   23 imagini |   ø fişiere video

Crăciun în doliu

Şuieratul morţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dublă tragedie la Vereşti, acolo unde, sâmbătă şi duminică, două autoturisme au fost spulberate de tren, la trecerile de nivel cu calea ferată, bilanţul terifiantelor accidente fiind de trei morţi şi doi răniţi grav.

Seria nenorocirilor a început sâmbătă dimineaţă, atunci când un „Opel Kadett”, în care se aflau cinci membri ai unei familii din localitate, a fost izbit violent de locomotiva unui tren marfar şi târât câteva sute de metri.

Pentru două persoane din maşină, o tânără de 25 de ani şi o bătrână în vârstă de 71 de ani, nu s-a mai putut face nimic.

Alte două persoane, soţ şi soţie, au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava, starea lor fiind critică.

Singurul care a reuşit să scape fără nici o leziune este un tânăr de 25 de ani, soţul tinerei decedate şi fiul celor doi răniţi grav.

Duminică dimineaţă, tot pe raza comunei Vereşti, un autoturism „Dacia” a ieşit în faţa unui tren personal, impactul fiind nimicitor. În maşină se aflau trei bărbaţi, tată şi fiu. Doi dintre ei au apucat să iasă la timp din Dacie şi să se salveze. Al treilea, însă, nu a mai reuşit.

Tragedie de Crăciun

Şi-a pierdut aproape toată familia

Sărbători în doliu. Pentru cinci dintre membrii familiei Zarif, din satul Hancea, sâmbătă trebuia să fie ziua în care mergeau la Suceava, să-şi facă ultimele cumpărături pentru sărbători. 

În jurul orelor 9:30, Ciprian Zarif şi soţia sa, Nicoleta, ambii în vârstă de 25 de ani, alături de bunica lor, Minodora Zarif , de 71 de ani, şi părinţii tânărului, Adrian, de 49 de ani, şi Georgeta, 46 de ani, s-au urcat într-un autoturism „Opel Kadett” şi s-au pornit spre municipiul Suceava.

Drumul lor avea să se sfârşească tragic la nici un kilometru de casă. Deşi, de obicei, Opel-ul era condus de Ciprian Zarif, de această dată la volan se afla soţia acestuia, Nicoleta, care îşi luase permisul de conducere de doar câteva zile.

La câteva sute de metri de casă, la trecerea de nivel cu calea ferată, semnalizată cu indicatorul „Crucea Sf. Andrei”, Opel-ul Kadett în care se aflau cei cinci a fost izbit în plin de locomotiva marfarului 53325, care circula pe direcţia Bucureşti-Floreni. Maşina a fost târâtă de tren aproximativ 300 de metri, fiind distrusă în proporţie de 90%.

Cadavre lângă calea ferată

La faţa locului au sosit în scurt timp echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Imaginile de la locul accidentului erau de-a dreptul terifiante. La aproximativ 20-30 de metri de locul impactului, la aproape doi metri de calea ferată, zăcea corpul neînsufleţit al Nicoletei Zarif. La mai bine de 200 de metri din acel loc se afla un alt cadavru, cel al Minodorei Zarif. Corpul neînsufleţit al bătrânei se afla la numai câţiva metri de maşina distrusă aproape în totalitate.

Alte două victime, soţii Adrian şi Georgeta Zarif, au fost preluate de ambulanţieri şi transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava, starea lor fiind foarte gravă.

Salvat, pentru că a coborât să împingă maşina

Singurul care a scăpat nevătămat din tot acest carnagiu este Ciprian Zarif. Tânărul a reuşit să iasă din autoturism înainte de producerea nenorocirii. Deşi împrejurările accidentului nu au fost încă stabilite cu exactitate, dat fiind faptul că Ciprian Zarif nu a putut fi audiat, fiind în stare de şoc, poliţiştii cred că accidentul s-a produs ca urmare a lipsei de experienţă la volan a soţiei acestuia. Din câte se pare, la trecerea de nivel cu calea ferată, maşina a început să derapeze, iar tânărul a coborât să împingă maşina.

O altă variantă vehiculată de sătenii care au venit la faţa locului, la câteva minute după producerea tragediei, ar fi aceea că motorul maşinii s-ar fi oprit chiar în timp ce autoturismul se afla pe trecerea la nivel cu calea ferată.

Veşti proaste de la spital

Tragedia e cu atât mai mare cu cât nici de la spital nu sunt veşti prea bune. Cei doi răniţi, Georgeta şi Adrian Zarif, sunt în stare critică.

De altfel, bărbatul a fost transportat, la scurt timp după ce a fost adus la Spitalul Judeţean Suceava, la o clinică din Iaşi, pentru a fi investigat cu computerul tomograf.

Adrian Zarif a fost diagnosticat cu contuzii cerebrale, toracice, lombare, fracturi de coastă şi de bazin, iar medicii ieşeni au decis că trebuie să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

O maşină a Serviciului de Ambulanţă Suceava s-a deplasat, ieri, la clinica din Iaşi pentru a duce pungile de sânge de care bărbatul avea nevoie.

Bărbatul era amputat de ambele picioare, după ce, în urmă cu aproape un an, a fost victima tot a unui accident de tren.

Internată în „Reanimarea” Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, cu multiple traumatisme, Georgeta Zarif se zbătea, ieri, între viaţă şi moarte. Doctorii care o aveau în grijă au declarat că, în urma accidentului feroviar, femeia a suferit leziuni craniene, toracice şi fracturi la ambele picioare, iar starea sa de sănătate este deosebit de gravă.

 

Neatenţie

Şi-a văzut fiul omorât de tren

La nici 24 de ore de la nenorocirea care s-a abătut asupra familiei Zarif, o altă tragedie avea să se petreacă la Vereşti. Ca un blestem, scenariul a fost aproape identic.

Mihai şi Nicuşor Bujoreanu, tată şi fiu, în vârstă de 56, respectiv 31 de ani, din satul Corocăieşti, şi consăteanul lor, Loghin Petrică, de 27 de ani, mergeau, ieri dimineaţă, spre ogorul de la Vereşti. Nu au mai reuşit, însă, să ajungă, Dacia în care se aflau fiind izbită de tren, în jurul orei 9:00, la trecerea la nivel cu calea ferată, dintre Corocăieşti şi Vereşti.

Deşi, ca şi în primul caz, vizibilitatea în zonă era destul de mare, iar venirea trenului putea fi observată  de la câteva sute de metri, martorii spun că în momentul groaznicului accident zona era acoperită de ceaţă deasă.

„Cu atât mai mult că era ceaţă ar fi trebuit să iasă din maşină şi să se asigure că nu vine trenul”, se mira unul dintre poliţiştii .

Doi dintre cei care se aflau în maşină au reuşit să se salveze cu o fracţiune de secundă înainte de impactul cu trenul. Din păcate, şoferul, Nicuşor Bujoreanu, nu a mai apucat să iasă din Dacie, maşina fiind proiectată aproximativ 30 de metri de locul accidentului.

Deşi poliţiştii îi căutau să îi audieze cu privire la împrejurările în care a avut loc accidentul, cei doi supravieţuitori dispăruseră din zonă, tatăl victimei fiind în stare de şoc.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şuieratul morţii.
 Vizualizări articol: 1543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Şuieratul morţii3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Terifiant...! trimis de
(24 dec 2007, 12:53:34
Dumnezeu sa-i odihneasca in pace! ..iar celor din spital insanatosire grabnica....Of ce tragica poate fi soarta cateodata!..Sergiu Rusu tu de obicei ii injuri pe politisti si ii faci in tot felul insa cand is intr-un necaz din asta nici macar nu ai mentionat ca Zarif Ciprian e politist (ala politia comunala Patrauti)....Condoleante Ciprian ,colegi iti sunt alaturi..sper sa ai puterea sa treci peste asta!Dumnezeu sa te ajute!
2.   De ce?!?? trimis de
(24 dec 2007, 13:37:26
de ce nu se pun bariere la aceste locuri unde se vede ca se intampla asemenea tragedii???????? de ce ???
2.1  RE: De ce?!?? trimis de
(24 dec 2007, 14:19:00
una din treceri este cu semibariere

BOULE

de aia

ca sunt idioti ca tine

moldoveanule
2.2  RE: De ce?!?? trimis de
(26 dec 2007, 20:48:55
vezi ca esti prost gogule... nu acolo unde is semibariere a fost accidentul ci la vreo 100 m de locul ala unde este o trecere nesemnalizata decat cu crucea sf andrei!!! PROSTANE!!!
3.   ... trimis de
(24 dec 2007, 14:12:41
Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca. Condoleante familiilor indoliate.
4.   Tot eu trimis de
(24 dec 2007, 14:17:14
Cum adica "in masina se aflau trei barbati, tata si fiu" ? Aici e ca si faza aia cu "cei patru apostolil erau trei: Luca si Matei" ? N-am inteles eu bine?
5.   Fara comentarii trimis de
(24 dec 2007, 14:37:18
cei din comuna Veresti nu se lasa pana nu rastoarna un tren.E al nu stiu catelea accident de felul asta si tot nu se astampara
6.   Suntem in Ioropa ori ba ...???... !!! trimis de
(24 dec 2007, 20:41:20
"... semnalizata cu indicatorul ,,Crucea Sf. Andrei" " ... si-n Elvetia tot crucea Sf Andrei te opreste sa treci calea ferata ... asta ca si in restul Ioropei Unite ... Tot cu Crucea Sfintului Andrei inainte ... camarazi .... inainte !!!

Oameni buni dati in judecata autoritatile care nu-si fac job-ul.

Acolo trebuie semnale luminoase puternice si bariere automate care pur si simplu sa nu-ti dea voie sa treci. CIND VINE TRENUL !!! Da ... costa bani. Dar d-aia sunt programe EU sa le finanteze. Ce fac cei de la Veresti / Suceava ... ca judet...???

Bunul Dumnezeu sa-i Ierte pe Cei Plecati si Sa-i Odihneasca in Pace! Si sa Intareasca Familiile celor Ramasi! Un Sfant Craciun ... in Pace si Sanatate tuturor !

'Traiti Multi Ani !!!
7.   Condoleante trimis de
(25 dec 2007, 00:51:20
Regret nespus aceasta cumplita tragedie!Vreau ca toti cei ce citesc aceste randuri sa afle ca Nicoleta,colega noastra,a fost un om minunat,cu nazuinte inalte,cu multa vointa de a schimba lumea in mai bine,un om ambitios si puternic,dar si sensibil in acelasi timp. Te voi purta mereu in suflet,colega draga!Condoleante intregii familii si putere de a trece peste aceasta grea incercare!Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace!
8.   Bariere luminoase trimis de
(25 dec 2007, 09:05:50
salutari si sarbatori fericite tuturor

am circulat destul de mult "afara" si pot sa va zic ca nu am gasit nici macar o trecere peste calea ferata fara bariere, semnal acustic si vizual. nici macar una.

nenorocitilor de sus, care ne hotarati soarta si legile, se aude!?!?
9.   Atentie trimis de
(25 dec 2007, 11:38:33
Mai multa atentie
10.   Neatentia se plateste trimis de
(25 dec 2007, 14:56:27
dar; oricit de atent vei fi ce tii scris in frunte tii pus.
10.1  RE: Neatentia se plateste trimis de
(26 dec 2007, 19:02:12
probabil, esti unul dintre sclavii aia care ii dau sarut mana pe strada, dupa care il injuri pe la spate, impreuna cu prietenii tai complexati. du-te si spune-i-o in fata, daca ai tupeu... apropo, parlitul e corespondent la evenimentul zilei si are si o emisiune si la Prima tv. I-a priit bautura lui Grosarulaughing
11.   Jurmnalist de cicat trimis de
(25 dec 2007, 16:01:18
De unde naiba a iesit acest Sergiu ziarist ind era un pirlit de doi bani si umbla sa faca ros de un pahar de bautura de la Grosaru??? Ce naiba, nu agsiti si voi niste oameni demni care sa scrie articole? Un dobitoc care se crede ziarist, vai de steaua voastra, jurnalisti care va coboriti la nimicuri si pe deasupra habar nu aveti cum sa scrieti...
12.   Actident grav trimis de
(25 dec 2007, 19:49:48
fereasca dumnezeu

13.   Omorari gravnici trimis de
(25 dec 2007, 19:53:46
of doamne ce se may intapla eu am 13 ani de soferie da pana nu ma uit nu trec cu masia nici dak ma impusti fereaca d-zeu ca moartea cand vine nu te intreaba hay vii?

14.   HAYDETI trimis de
(25 dec 2007, 19:58:15
EU IAM LUAt pt. ca ii iubeam si pt. ca iam vrutt
15.   Hritcu adina trimis de
(25 dec 2007, 20:04:45
sunt o zambilica dar numi pare delok bn

16.   Alfabetul trimis de
(25 dec 2007, 22:14:05
Sunt multi pe aici care pe langa faptul ca sunt analfabeti , debiteaza si niste tampenii de bolnavi mintali...alooooo!!!!!...treziti-va tampitzilor!
17.   Vaicareala trimis de
(26 dec 2007, 10:09:06
fereasca dumnezeu de ce sa antanplat.
18.   Condoleante trimis de
(26 dec 2007, 12:11:56
Dumnezeu sa va ierte si sa va odihneasca in pace.Celor ramasi sa va dea putere sa treceti peste aceast cumplita durere.
19.   Crucea Sf.Andrei? trimis de
(26 dec 2007, 18:13:31
Crucea mamii voastre mai bine zis...luat si puneti bariere bai inapoiatilor cei care aveti in grija aceste lucruri, ca voi omorati bietii oameni......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budincă de tagliatelle cu legume 6 porţii 60 minute700g tagliatelle1 ardei gras roşu2 morcovi6 ouă1 ceapă roşie mare150g caşcaval1 leg. pătrunjel 50ml ulei de măsline Puneţi ceapa curăţată şi tăiată  într-o tigaie cu uleiul de măsline. Adăugaţi... Citeşte