Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 dec 2007 - Anul XII, nr. 310 (3677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solidaritate

Zeci de oameni au sărit în ajutorul lui Petru Sibechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma articolului publicat în Cotidianul „Monitorul de Suceava”, „Boală. Are 40 de kilograme la 1,80 m”, sucevenii s-au solidarizat şi au fost alături de tânărul Petru Sibechi, din Fălticeni, în vârstă de 17 ani, care avea nevoie de ajutor pentru a-şi face investigaţii medicale la o clinică din Târgu Mureş.

Petru Sibechi are doar 40 de kilograme, deşi are o înălţime de 1,80 metri. Adolescentul a fost diagnosticat cu o infecţie din cauza căreia nu asimilează alimentele. Tânărul are vărsături, ameţeli şi nu poate face efort. Medicii l-au diagnosticat cu infecţie gastrică cu helicobacter Pylori, distonie neuro - vegetativă, reflux gastro - esofagian, Sindrom MASS.

Petru locuieşte împreună cu mama sa într-un apartament cu două camere, în care nu au căldură, nici apă caldă. După ce doi ani a întrerupt şcoala din cauza bolilor asociate de care suferă, adolescentul s-a înscris în clasa a IX –a, la Grupul Şcolar „Mihai Băcescu” Fălticeni.

O clasă model

Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava a fost primul care i-a întins o mână de ajutor lui Petru. Clasa a IX-a B, împreună cu diriginta, care nu a dorit să-şi dea numele, a adunat 10 milioane de lei vechi şi i-au dus băiatului acasă. Nu numai banii l-au bucurat pe Petru, ci şi faptul că şi-a făcut prieteni, pentru că pe cei vechi i-a pierdut după ce s-a îmbolnăvit.

Adolescentul a făcut fotografii cu noii prieteni şi le-a mulţumit pentru că povestea sa nu a fost luată în râs (cum, dealtfel, au făcut alţii), ci a ajuns la sufletul unor oameni generoşi. Pe lângă bani, elevii de la „Cantemir” i-au dus în dar lui Petru un brad împodobit şi mai multe cadouri. Salutăm şi noi gestul acestor tineri, dar, în primul rând, îi mulţumim dirigintei, care i-a mobilizat pe copii să facă acest gest de solidaritate.

Oameni generoşi

Diriginta şi o parte dintre colegii de clasă ai lui Petru l-au vizitat pe acesta acasă şi i-au adus o sumă de bani.

Şi alte persoane cu suflet mare au fost alături de Petru. Costică Pintilie, din Suceava, i-a dăruit tânărului 300 de lei, Primăria Fălticeni i-a oferit 400 de lei, o doamnă i-a dus băiatului 300 de lei. Un alt sucevean i-a trimis băiatului, prin mandat poştal, 420 de lei, iar alte persoane, care nu au dorit să îşi dea numele, i-au oferit bani (50 sau 100 de lei) şi alimente. Prin intermediul nostru, Petru a dorit să le mulţumească din suflet acestor oameni, iar Sfintele Sărbători să le aducă bucurii, împliniri şi sănătate, cea după care tânjeşte acum Petru.

Nevoia unei centrale de apartament

Cu sprijinul acestor oameni minunaţi, care au înţeles exact care este suferinţa acestui tânăr, familia Sibechi speră să-şi rezolve cele mai stringente probleme: controlul medical la Târgu Mureş, programat pentru luna aprilie, şi instalaţia de încălzire din apartament.

Tânărul şi-a cumpărat vitaminele de care are absolută nevoie, fructe, legume, şi-a achiziţionat un birou unde să-şi facă temele, iar cu cealaltă parte din bani vrea să îşi cumpere o centrală.

Nu-i vor ajunge banii, dar speră să găsească o soluţie, înţelegere undeva, pentru a putea să-şi cumpere, chiar şi în rate, o astfel de instalaţie. Nu pentru că este un moft, ci pentru că Petru locuieşte împreună cu mama sa într-un apartament fără căldură şi apă caldă. Din lipsa banilor, familia Sibechi s-a debranşat de la reţeaua de termoficare. Toţi ceilalţi locatarii din acel bloc au instalate centrale pe gaz metan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de oameni au sărit în ajutorul lui Petru Sibechi.
 Vizualizări articol: 1077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Zeci de oameni au sărit în ajutorul lui Petru Sibechi4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Omenie trimis de
(24 dec 2007, 11:21:00
Este apreciabil ce-au facut unii din semenii nostri pentru aceasta familie. Trebuie mentionat ca tatal baiatului locuieste la Boroaia intr-o casa in care ar fi loc si pentru Petru si mama sa, iar sora tatalui lui Petru este patroana firmei Spontan di Falticeni. Felicitari celor care din putinul lor au oferit acestor oameni!
2.   Compllimente tuturor trimis de
(25 dec 2007, 13:15:29
Felicitari marilor oameni....si sa nu ne uitam aproapele niciodatra...si multa sanatate baietzelului:* cu ocazia asta....un CRACIUN ERICIT TUTUROR ALATURI DE CEI DRAGI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budincă de tagliatelle cu legume 6 porţii 60 minute700g tagliatelle1 ardei gras roşu2 morcovi6 ouă1 ceapă roşie mare150g caşcaval1 leg. pătrunjel 50ml ulei de măsline Puneţi ceapa curăţată şi tăiată  într-o tigaie cu uleiul de măsline. Adăugaţi... Citeşte