Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 dec 2007 - Anul XII, nr. 310 (3677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect pilot

Servicii de îngrijire la domiciliu pentru zeci de bătrâni suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de pensionari suceveni, cu venituri foarte mici, au beneficiat în cursul anului 2007 de ajutorul primului “Serviciu de îngrijire şi asistenţă la domiciliu a persoanelor vârstnice”.

Acest serviciu, înfiinţat printr-un parteneriat între Asociaţia „Lumină Lină” şi Consiliul Judeţean Suceava, şi-a început activitatea în urmă cu aproximativ 8 luni, având drept scop sprijinirea  unui număr de 30 de vârstnici fără posibilităţi materiale, lipsiţi de suport social şi sprijin familial, cu posibilităţi minime de deplasare de la domiciliu datorită stării de sănătate precare.

Pe parcursul celor 8 luni, celor 30 de bătrâni selectaţi pentru a fi îngrijiţi în cadrul acestui proiect li s-a asigurat hrana zilnică, chiar şi în funcţie de preferinţe, li s-au administrat medicamentele necesare, le-au fost asigurate consultaţii, tratamente şi îngrijiri medicale la domiciliu, au beneficiat de consiliere psihologică, socială şi religioasă, au fost ajutaţi la cumpărături, iar, în plus, aceştia au beneficiat de ajutor în îngrijirea locuinţei, fiind angajată o menajeră care a răspuns solicitărilor bătrânilor.

Final de proiect

Printre cei care au beneficiat de îngrijiri se numără şi Constantin C., în vârstă de 96 ani, care a povestit cât de mult a contat pentru el acest serviciu:

“Sunt bătrân si singur, am trei copii care locuiesc în alte oraşe, dar sunt şi ei bătrâni şi nu pot fi lângă mine, iar simplul fapt că cineva a venit zilnic la mine şi m-a căutat m-a făcut să nu mă simt uitat de lume. O mare parte  din pensia mea se duce pe medicamente, iar ceea ce-mi rămâne este prea puţin pentru a mai lua şi mâncare”. La fel de mulţumită se arată şi Valeria P., un alt beneficiar al Serviciului de îngrijire la domiciliu: „Pachete cu mâncare au prins foarte bine. Am 78 ani şi sunt pensionară, bolnavă şi cu pensia foarte mică. Pastilele sunt foarte scumpe, mâncarea la fel, iar din pensie trebuie să mai plătesc şi întreţinerea şi mă descurc foarte, foarte greu cu pensia mea de 246 Ron. Mă bucur foarte tare ca s-a gândit cineva la noi, iar ajutorul acordat a contat foarte mult pentru mine”.

Din păcate, acest proiect pilot va fi finalizat în data de 31 decembrie 2007, iar dacă nu vor fi găsite noi surse de finanţare, bătrânii respectivi vor rămâne fără un ajutor preţios.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Servicii de îngrijire la domiciliu pentru zeci de bătrâni suceveni.
 Vizualizări articol: 1453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Servicii de îngrijire la domiciliu pentru zeci de bătrâni suceveni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Multumiri si urari de bine. trimis de
(24 dec 2007, 15:13:28
Multumesc cadrelor medicale incepand cu medicul de familie Dranca Rodica si a celor de la seciile spitalului ;Sf.Ioan Suceava.:Cardiologie,interne,infectioase,O.R.L.,chirurgie maxilo faciala.laboratoarelor de analize medicale si investigatii.Cu ocazia sarbatorilor de Craciun si in prag de an nou le urez la toti SANATATE,Sarbatori fericite si un ca

lduros La multi ani ! Cu stima si respect,un pacient cu multe probleme medicale.
2.   Servicii medicale la domiciliu trimis de
(24 dec 2007, 21:48:37
Cei ajunsi sus,dpdv.material-sa se uite si la cei cu nevoi,al caror numar din pacate ,este in crestere !Faceti tot posibilul,cresteti numarul fundatiilor de ajutor umanitar !Un rol in aceasta directie,cred ca poate sa-l aiba si biserica !Doamne ajuta si La multi ani !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budincă de tagliatelle cu legume 6 porţii 60 minute700g tagliatelle1 ardei gras roşu2 morcovi6 ouă1 ceapă roşie mare150g caşcaval1 leg. pătrunjel 50ml ulei de măsline Puneţi ceapa curăţată şi tăiată  într-o tigaie cu uleiul de măsline. Adăugaţi... Citeşte