Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 dec 2007 - Anul XII, nr. 310 (3677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Frig

Ger aspru în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru prima dată în acest an, gerul şi-a făcut simţită prezenţa cu adevărat în tot judeţul. Aerul extrem de rece a început să fie resimţit în noaptea de vineri spre sâmbătă, spre dimineaţă înregistrându-se şi cele mai scăzute temperaturi din această iarnă.

La Staţia Meteo Suceava termometrele au coborât în zori până la – 11,9 grade Celsius, în timp ce la Rădăuţi a fost şi mai frig, - 13 grade. Ca de obicei, mercurul termometrelor a coborât cel mai mult la Poaina Stampei, unde sâmbătă dimineaţă au fost -19 grade Celsius.

Şi ieri dimineaţă a fost aproape la fel de frig. La Suceava minima a ajuns la -9,7 grade Celsius, la Rădăuţi au fost -13 grade, în timp ce la Poiana Stampei mercurul din termometre a coborât până la -18 grade.

Conform situaţiei hidrologice întocmite ieri de Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, frig a fost peste tot în judeţ. Cel mai cald, -8,2 grade Celsius, a fost în zona oraşului Gura Humorului, la Siret au fost -11,3 grade, în timp ce la Câmpulung Moldovenesc s-au înregistrat -10,5 grade Celsius.

Peste tot temperaturile de la sfârşitul săptămânii reprezintă recordurile de frig din această iarnă.

Poduri de gheaţă

Frigul din ultimele zile a dus la formarea de poduri de gheaţă ori gheaţă la maluri pe majoritatea râurilor din judeţ. Podurile de gheaţă compacte s-au format la Poiana Stampei, pe râul Dornişoara, unde gheaţa avea ieri o grosime de 14 centimetri, şi la Coşna, pe râurile Teşna şi Bancu, aici grosimea gheţii atingând 8 centimetri.

Pe celelalte râuri sunt formate poduri de gheaţă cu ochiuri, apa circulând printre ele. Conform prognozei meteo, vremea va intra, începând de astăzi, într-un uşor proces de încălzire. Situaţia este monitorizată permanent de Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ger aspru în judeţ.
 Vizualizări articol: 1855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Ger aspru în judeţ3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budincă de tagliatelle cu legume 6 porţii 60 minute700g tagliatelle1 ardei gras roşu2 morcovi6 ouă1 ceapă roşie mare150g caşcaval1 leg. pătrunjel 50ml ulei de măsline Puneţi ceapa curăţată şi tăiată  într-o tigaie cu uleiul de măsline. Adăugaţi... Citeşte