Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 dec 2007 - Anul XII, nr. 310 (3677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Centrul de Transfuzii

Stocuri de sânge pentru perioada Sărbătorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Judeţean de Transfuzie Sangvină Suceava are rezerve de sânge pentru a asigura eventualele urgenţe din perioada Sărbătorilor. Potrivit directorului Maria Pilat, cu o singură excepţie, la grupa AB IV, unde stocurile sunt mici, recoltările din ultimele zile au permis strângerea unei cantităţi suficiente.

Grupa de sânge deficitară ar putea fi însă acoperită, în caz de nevoie, de unitatea similară, din judeţul vecin, Botoşani, cu care se va menţine legătura în acest sens.

În săptămâna premergătoare Crăciunului, numărul celor veniţi să dea sânge s-a menţinut la un nivel constant. În total, de la începutul lui decembrie, peste 400 de persoane, în general donatori fidelizaţi, au dat sânge. Unitatea continuă să facă recoltări, inclusiv astăzi şi în ultima zi din lună când programul de lucru va fi normal, 8.00 - 12.30, pentru public. Pe 25 şi 26 decembrie activitatea va fi sistată, la fel pe 1 şi 2 ianuarie.

Reparaţii interioare limitate

Pentru Transfuzia suceveană, bilanţul de sfârşit de an nu cuprinde prea multe realizări, în condiţiile în care bani pentru investiţii nu au fost.

În ceea ce priveşte reparaţiile, tot din lipsă de fonduri, acestea au fost limitate.

În baza rectificării de buget, de-abia acum, la finele lui 2007, s-a demarat o acţiune de igienizare, dar şi aceasta foarte restrânsă, respectiv văruirea şi montarea de termopane în două camere de depozitare a plasmei şi sângelui, precum şi în sala de recoltare.

“Potrivit normelor europene, avem nevoie de un spaţiu care să întrunească anumite condiţii. Nu putem schimba structura şi circuitele clădirii, dar încercăm pe cât se poate să păstrăm igiena. Nu avem mulţi bani pentru reparaţii, anul trecut, de exemplu, am primit doar 200 milioane de lei vechi, cu care am văruit şi am pus termopane şi faianţă într-un laborator. Rezolvăm problemele stringente, cele cu impact asupra donatorilor şi care influenţează procesul de recoltare şi procesare”, a arătat Maria Pilat.

Imobil în stare avansată de degradare

Sursa citată a precizat că, pentru 2008, are promisiunea că vor fi posibile o serie de investiţii. Se doreşte schimbarea aparaturii din dotare cu una mult mai performantă, chiar dacă cea existentă la ora actuală este sigură şi funcţionează corespunzător, precum şi achiziţionarea a două refrigeratoare, unul pentru menţinerea sângelui şi altul pentru plasmă.

Ar fi nevoie însă şi de lucrări serioase de consolidare şi renovare a clădirii.

Centrul Judeţean de Transfuzie Sangvină Suceava funcţionează într-un imobil aflat într-o stare avansată de degradare, cu pereţi scorojiţi şi cărămida ornamentală lipsă pe exterior, în unele locuri, şi cu tencuiala căzută din cauza infiltraţiilor, în câteva spaţii din interior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stocuri de sânge pentru perioada Sărbătorilor.
 Vizualizări articol: 914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Stocuri de sânge pentru perioada Sărbătorilor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budincă de tagliatelle cu legume 6 porţii 60 minute700g tagliatelle1 ardei gras roşu2 morcovi6 ouă1 ceapă roşie mare150g caşcaval1 leg. pătrunjel 50ml ulei de măsline Puneţi ceapa curăţată şi tăiată  într-o tigaie cu uleiul de măsline. Adăugaţi... Citeşte