Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2007 - Anul XII, nr. 306 (3674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Confiscare cu cântec

Scandal-monstru la confiscarea unor brazi de Crăciun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scandal de la brazii de Crăciun. O acţiune de confiscare a unor brăduţi vânduţi în incinta unui bar-restaurant din Burdujeni s-a transformat într-un tămbălău care a durat câteva ore, după ce proprietarul barului a refuzat să predea brazii pe care nu avea sigiliile crotalii şi le-a interzis jandarmilor şi inspectorilor silvici să mai calce pe „proprietatea sa”.

Restaurantul cu brazi de vânzare

La sesizarea Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, o dubiţă a Jandarmeriei s-a deplasat ieri dimineaţă în Burdujeni, unde, în apropierea Gării, terasa unui bar-restaurant a fost transformată în piaţă de vânzare a brazilor de Crăciun.

Deşi inspectorii ITRSV erau decişi să confişte peste 100 de brazi, câţi erau depozitaţi pe terasa restaurantului, în cele din urmă, captura lor s-a limitat la doar 33 de brazi, după ce proprietarul spaţiului respectiv, Victor Ilisei, s-a opus cu tărie oricărei încercări de a-i fi confiscată marfa.

“Nu atingeţi nimic! E marfa mea şi nu vă dau voie să o luaţi”, le-a spus din start proprietarul, fără să fie câtuşi de puţin intimidat de prezenţa a numeroşi jandarmi şi inspectori silvici.

Mai mult, pe parcursul celor aproape trei ore în care reprezentanţii autorităţilor s-au chinuit să îi confişte marfa, plecând de la faptul că proprietarul restaurantului nu s-a autorizat pentru comercializarea acestora în acea locaţie, cât şi pentru că nu avea crotalii aplicate pe nici unul dintre cei aproximativ 100 de brazi pe care îi avea acolo, angajaţii barului au continuat să vândă brăduţii, fără nici o jenă.

Acuzaţii şi ameninţări

Acţiunea s-a transformat într-un adevărat circ, în care reprezentanţii autorităţilor încercau să-i explice proprietarului brazilor unde a greşit, în vreme ce el îi înjura şi îi făcea “albie de porci”, cele mai blânde apelative fiind “jigodie” şi „curvă”.

Nu de puţine ori, proprietarul a recurs la ameninţări, în principal la adresa inspectorilor ITRSV, toate scenele respective fiind filmate de reprezentanţii Jandarmeriei.

La un moment dat, Victor Ilisei i-a scos pe toţi reprezentanţii autorităţilor în stradă, interzicându-le să mai calce pe terasa restaurantului.

„Este proprietatea mea, deci fac ce vreau eu aici!”, le-a spus el, nervos.

Pe tot parcursul celor trei ore de “discuţii aprinse”, proprietarul restaurantului i-a acuzat pe reprezentanţii ITRSV de abuz în serviciu, susţinând că toată această acţiune a lor este motivată de faptul că nu a vrut să le dea şpaga cerută, spunând că i s-ar fi cerut 500 de euro, pentru ca mai târziu, să spună că de fapt i s-au cerut 1000 de euro.

Mai mult, el susţine că cei de la ITRSV i-au dat jos sigiliile crotalii de pe brazi, în cursul acţiunii precedente, de acum două zile, când i-au fost confiscate 60 de crotalii.

“Nici unul din brazii pe care îi comercializa nu avea aplicat sigiliul crotaliu, cumpărătorilor nu li s-a dat nici un bon şi nici acte de însoţire a mărfii, iar spaţiul respectiv nu este autorizat pentru comercializarea brazilor. În cursul acţiunii trecute am confiscat cele 60 de sigilii crotalii pe care le avea adunate într-o cutie, care au fost desprinse de pe pomii cumpăraţi de la Direcţia Silvică”, a declarat inginerul Vasile Martin, din cadrul compartimentului de Control Regim Silvic al ITRSV Suceava.

La limita legalităţii

Vasile Ilisei susţine că tot ce a făcut el e cît se poate de corect.

“Vânzarea brazilor de Crăciun e prinsă în statutul firmei mele. Altfel nu mă mai primeau la licitaţie cei de la Direcţia Silvică. Cu ce drept veniţi să îmi luaţi acum marfa? E cumpărată de la Regie şi am acte pe ea”, le-a spus Victor Ilisei jandarmilor, care i-au solicitat să prezinte acte pentru vânzarea brăduţilor.

Într-adevăr, acesta a participat la o licitaţie a Direcţiei Silvice Suceava, pentru achiziţionarea a 300 de brazi, de la Ocolul Silvic Mălini.

Numai că, după cum au precizat inspectorii ITRSV, acesta a ridicat de acolo doar 60 de brazi, de la care au şi fost găsite crotaliile desfăcute, confiscate cu o zi înainte. Pentru restul de brazi nu exista nici un crotaliu sau vreun document prin care să rezulte că sunt cei aduşi de la Mălini.

De asemenea, cei 60 de brazi care sunt achiziţionaţi legal figurează în acte ca având o înălţime de 1,30 metri, în vreme ce, chiar şi după ce mai mulţi oameni şi-au cumpărat brazi de acolo, pe parcursul scandalului, jandarmii au numărat 67 de brazi scoşi la vânzare şi încă 35 puşi deoparte, cu o înălţime cuprinsă între 1,50 şi 2 metri.

Numai că, după ce proprietarul barului le-a cerut angajaţilor să aleagă cei mai frumoşi brazi şi să îi pună deoparte, ca fiind cei 57 de brazi care i-au rămas în custodie, de la prima acţiune a ITRSV, tot ce s-a mai confiscat au fost 33 de brazi.

Inspectorii ITRSV spun că vor reveni, să confişte şi restul brazilor, dar e posibil să nu mai găsească absolut nimic.

„I-am dat gratis la prieteni! Asta o să vă spun”, le-a transmis proprietarul, care a şi spus că va contesta totul în justiţie. În cele din urmă, Victor Ilisei a fost amendat cu 5000 de lei şi a rămas fără cei 33 de brazi confiscaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal-monstru la confiscarea unor brazi de Crăciun.
 Vizualizări articol: 2184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Scandal-monstru la confiscarea unor brazi de Crăciun5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(20 dec 2007, 11:46:37
Oare sunt controlati si brazii made in Danemarca? Nu cred.
2.   Mai catolici ca papa... trimis de
(20 dec 2007, 12:24:55
politistii sau ma rog cine io fi trimis acolo habar nu au ce vor,doar atit sa jecmaneasca pe oricine face citusi ceva:in vest cumperi bradul si nimeni nu verifica ABSOLUT NIMIC,cu precizarea ca trebuie doar sa aiba autorizatie.Unde se petrece asta si cum ramine la initiativa vinzatorului.Dupa cum in romania nu te poti realiza nicicum daca nu ai pile,nu dai spaga samd.Dea aceea mie frica sa ma gindesc sa vin inapoi in tara si va spun ca,ca si mine sint mii care ar veni inapoi dar se tem de birocratia si mafia care exista la noi.
3.   Bravo patronului trimis de
(20 dec 2007, 13:38:40
felicitari patronului barului ca nu i-a lasat sa-i confiste marfa platita de el si ca nu s-a intimidat.de ce is-au trimis repede controale ca nu vrea sa dea spagile lunare pe la finante,primarie,etc,etc.care nu te lasa in tara ta pe munca si banii tai nici macar un rahat mic de firma sau afacere din care sa-ti castigi existenta ta si a familiei ca sa muncesti ptr.tine si sa nu fii argatul altora.ce nui se stie ca toti functionarasii astia si restul traiesc pe spatele oamenilor care au cate o afacere iar daca nu le dai te freaca de sa te lasi.romania lui rahat sau mai bine suceava spagarilor.bravo patronului inca o data iar alta data pe proprietatea lui sai impuste pe rahati astia de inspectorasi cu vile.felicitari d-le patron.
4.   Ne-am saturat Kaltabosilor spagari trimis de
(20 dec 2007, 15:07:13
Voi chiar nu constientizati ca in halul asta o sa fie in curand o rascoala si nu un puci ca acum optisprezece ani cand tataia Iliescu a rasturnat un dictator pt. a putea veni la putere el , alt comunist infect.

Daca esti unu simplu si ai cat de cat o afacere toti sunt calare pe tine . Sa fie clar pt. toata lumea , Romania nici in 50 de ani nu va fi tara in care sa faci o afacere legala si sa mai si gastigi ceva.

Am sa arat KURU gol autoritatilor din avionul spre Canada si ca mine o sa faca si multi altii cu alte destinatii.

Numai bine si sa ne intalnim sa va mananc coliva oligarhilor de 2 lei.
5.   Munca inobileaza prostii trimis de
(20 dec 2007, 15:56:23
re GYGEL.In canada o sa gasesti o haita de caini cu multi multi colacei pe coada.Mergi prietene cu bine.Sper sa nu se prabuseasca avionul in ocean ca sa poti fi exploatat de romanii de acolo.
5.1  RE: Munca inobileaza prostii trimis de
(21 dec 2007, 08:59:43
si ce faceai, te luai de fundul pantalonilor si ti-o s----i singur
5.2  RE: Munca inobileaza prostii trimis de
(21 dec 2007, 09:49:48
EFECT, de unde sa vrei mai mult de la viata daca de cand te-a adus mama pe lume nu cred ca ai iesit din catunul in care te-ai nascut si traiesti si in continuare.
6.   Pacat ca n-am fost acolo trimis de
(20 dec 2007, 17:31:49
bine a facut victor ca nu s-a lasat intimidat de aceste lepre care sunt platiti din impozitele oamenilor trebuia sa -i rupa capul unuia drept exemplu
7.   Titlul comentariului trimis de
(20 dec 2007, 18:17:34
BRAVO. Un singur om a reusit sa intimideze 20 si ceva de jandarmi si alti functionari publici si sa ii dea afara dintr-un local public. Am trait sa o vad si pe astahappy

Cine spunea ca America ar fi tara tuturor posibilitatilor ? Romania a lasat-o mult in urma.
8.   Saracu trimis de
(20 dec 2007, 18:57:24
O fi avind si Victor dreptate,dar interesati-va cum a ajuns el in posesia actualului spatiu. Intrebati in blocul IRE-ului cite victime a facut ,,marele" Victor. Cum a obtinut garsonierele de la parter prin forta si santaj........Mai vorbim
9.   Grobianu trimis de
(20 dec 2007, 21:09:27
cine nu-l cunoaste pe acest ins grobian,fara scrupule,venit din tenebrele pamintului,il felicita,vai saracul patron,ce curaj a avut sa se ia cu autoritatile,dar cei care il cunosc si au avut de-a face cu el n-ar spune asta,ci dimpotriva ar zice ca cel mai bun lucru pe care l-ar putea face asemenea [ne]oameni e sa coboare din nou in iadul din care au venit sa ne chinue si sa lase lumea in pace.
10.   Prea moi cu hotii trimis de
(20 dec 2007, 21:27:34
ce slabi sunteti!!!!!!!!nu mai stati si va rugati de hoti!!!!!!!!!!1confiscati tot.CE? e mare patron,sa fie sanatos si sa respecte legea.nimeni nu-i mai presus de lege.dreptate are cel care a zis ca Romanica a luat-o inaintea sua,fiind chiar tara tuturor posibilitatilor.e posibil sa faca gat un patron hot la atatia jandarmi?rusine romania

11.   La coada trimis de
(20 dec 2007, 21:40:46
Dupa opiniile exprimate aici de majoritatea comentatorilor, e clar: nici in o suta de ani Romania nu se va desprinde de practicile care au aruncat-o in coada Europei.Mentalitatea multora este nerespectarea legilor, scandalul, ilegalitatea ca stil de viata... Traiasca infractorii si oamenii de nimic!! Fiecare tzara isi are oamenii pe care ii merita.
12.   Vde la v trimis de
(20 dec 2007, 21:59:19
mai cosmine ce ai scris articolul,e vasile sau victor ,ca de i vasile ,merg la el cu semanatul ,pen tai, de nu spune mi,si nu mai zapaci lumea!
13.   Fara mila trimis de
(20 dec 2007, 22:04:24
pe ei,victoras,rupe le coastele.poate n ai sponzorizat la partid,ca de,se poarta.te lasau in pace ,dulaii.noroc de tine ca esti mai dolofan,ca de era unu mai amarat,il bumbaceau de i mergeau fulgii,ca pe pensionarii de la fni,saracii.asta s a ajuns in tara asta ;care pe care,ca legea o fac tot ei,cu****nu!
14.   Pt blade trimis de
(20 dec 2007, 22:11:29
blade,blade,se vede treaba ca ai actiuni la jandarmeria romana,sau esti unul din subnutritii care a confiscat bradutii.ia zi,cati copaci ai primit cadou de mos.sa nu spui ca ai dat bani pe ei,chiar si pe cel care i lai daruit lu' sefu?!
15.   Cine poate.... trimis de
(20 dec 2007, 22:25:47
asta s a ajuns :cine poate oase roade,ca de nu,la batranete,mori de foame,la cata grija are statul de tine.ajungi sa te omori pt un bilet la sovata,la trratament!
16.   Asta-i democratia, legea junglei?! trimis de
(21 dec 2007, 02:11:04
Individul asta e reprezentantul tipic al "noii noastre generatii" de capitalisti sadea. Tupeul, nesimtirea si nerusinarea sunt argumentele forte ale oamenilor de afaceri de teapa "felicitatului" de mai sus. Evaziunea fiscala, teapa trasa celorlalti, hotia, santajul si argumentul fortei, acestea sunt ingredientele "succesului" majoritatii miliardarilor de carton. Si toate acestea pe fondul unei autoritati publice din ce in ce mai diluate. Rezultatul, vorba lui OMU VINERI, cine poate oase roade....in detrimentul acelora care vor saraci tot mai mult, mai ales pentru ca le lipseste tupeul. Parafrazand, nimic nu se castiga, nimic nu se pierde, totul se transfera... de la cei "slabi" la cei "tari", pentru ca celui care are i se va da, iar celui care n-are i se va lua....
17.   Bradutii,,bradutii trimis de
(21 dec 2007, 19:45:24
mai baieti,,de ce va frisonati degeaba,,,,voi stiti s-au va trece prin cap unde ajung acei brazi ????/ dupa ori ce confiscare sau ridicare se face un proces verbal pe care poti sa-l contesti in instanta si care poti sa-l si castigi,,,,,,,da beleaua mare este ca daca tot ai castigat de unde mai iei bradutii ,,,cine tii mai returneaza ??? ca doar nu te vei duce prin casele si apartamentele pompoase ale saracilor politisti si sefi mari sa le iei bradutu de la gura copiilor,,,,de multi ani ma dic in piata la cumparat brazi,,dar jur ca niciodata nu am vazut un POLITIST cumparand braduti,,,,,,,asa ca dativa seama de ce asa mare zarva si de ce atata interes mai ales la confiscare si la ridicare,,,,,ganditiva,,,,,ori ce este moca si pe degeaba prima oara revine politistilor,,,si degeaba dai toata saptamana spagi,,,,daca n-ai dat si sambata ca e de pomana tot degeaba,,,,,vai de capu si de mama noastra care platim 96,,de taxe si impozite sa tinem acesti paraziti in spinare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulouri la grătar 4 porţii - 60 minute 4 ardei graşi mari roşii 4 felii de şuncă REINERT 200g brânză mozzarella 2 ouă fierte tari 8 frunze de busuioc 80g caşcaval •± sare, piper Se coc ardeii, se presară cu sare şi se acoperă 10... Citeşte