Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2007 - Anul XII, nr. 306 (3674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Blestemul şoferilor

Prizonieri între nămeţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 10 drumuri judeţene au fost blocate, ieri seară, din cauza vântului puternic care a dus la formarea de suluri de zăpadă şi implicit la paralizarea circulaţiei rutiere pe mai multe trasee. Sute de şoferi nu şi-au mai putut continua drumul din cauza vântului care bătea cu aproximativ 70 de kilometri la oră, rămânând ore în şir prizonieri ai troienilor.

„Stau blocaţi acolo de ore în şir şi nimeni nu face nimic”

Cea mai disperată situaţie s-a înregistrat pe DJ 209 C, la ieşirea din localitatea Frumoasa spre municipiul Suceava. În jur de 60 de maşini au rămas înzăpezite, spre disperarea şoferilor şi a pasagerilor.

Un echipaj al Poliţiei s-a postat practic în intersecţia dintre DJ 209 C şi drumul comunal ce duce spre Moara şi a interzis şoferilor să se îndrepte spre Frumoasa, cerându-le să întoarcă spre Suceava.

Îngheţaţi de frig, poliţiştii ne-au mărturisit că, încă de la ora 17:30, au sunat la drumari, însă nici un echipaj de deszăpezire nu a catadicsit să-şi facă apariţia în zonă. O parte dintre şoferi a reuşit în cele din urmă, unii ajutaţi şi de prieteni cu autoturisme 4x4, să-şi scoată maşinile din troiene şi să facă cale întoarsă.

Pentru ceilalţi, însă, disperarea creştea odată cu trecerea timpului.

„Am sunat de două ori până acum la cei de la <Drumuri> şi nimic... E imposibil. Oamenii ăia, săracii, stau blocaţi acolo de ore în şir şi nimeni nu face nimic....”, era revoltat, aseară, în jurul orei 19:30, şeful postului de poliţie al comunei Moara, agentul şef adjunct Romică Albu.

Împreună cu unul dintre ajutoarele sale, omul legii încerca să dirijeze circulaţia pentru a nu cădea capcană troienelor şi alţi şoferi.

Patru ore de coşmar

Situaţia devenea tot mai tensionată de la o oră la alta, iar în zare nu se vedea nici o maşină de deszăpezire.

Unii dintre şoferii ale căror maşini nu mai puteau fi urnite de pe loc îşi luaseră gândul că situaţia se va rezolva până spre dimineaţă şi se gândeau deja să-şi abandoneze autoturismele până a doua zi.

Alţii, însă, care nu erau din zonă, erau practic prizonieri, între sulurile de zăpadă, de mai bine de un metru înălţime.

„Nu ştiu ce-o să facem. Dacă nu se întâmplă nimic, fireşte că nu o să-i lăsăm acolo. O să le găsim un loc de cazare la primărie, la şcoală, vedem noi... dar nu vreau să mă gândesc că o să ajungem în situaţia asta”, a mai izbutit să spună, printre rafalele de vânt care aproape te culcau la pământ, şeful de post de la Moara.

Din fericire, după aproape patru ore de coşmar, directorul unei firme de construcţii care are o casă pe raza comunei Moara a venit cu o volă şi s-a reuşit deszăpezirea drumului de la Moara. Nu a trecut mult şi dinspre Suceava şi-a făcut apariţia şi un alt utilaj de deszăpezire.

Tiruri de-a curmezişul drumului

Şi la Stroieşti, în jurul orei 18:00, DN 17 a fost blocat, coloane întregi de maşini formându-se pe ambele sensuri de mers.

Două tiruri neechipate corespunzător au derapat, punându-se de-a curmezişul drumului.

Până au fost tractate şi scoase în afara carosabilului, de cei de la Drumuri Naţionale, traficul rutier a fost paralizat.

Echipaje ale Poliţiei Rutiere au început să dirijeze circulaţia încă de la Şcheia, tocmai pentru a nu se produce şi alte evenimente rutiere nedorite.

După aproximativ trei sferturi de oră, circulaţia a fost deblocată, dar doar pe un singur fir. În cele din urmă, DN 17 a fost deblocat, iar şoferii au putut să-şi continue drumul.

Prognoză nefavorabilă

Potrivit informaţiilor primite de la Regia Judeţeană de Drumuri, aseară, au fost blocate în jur de 10 drumuri judeţene, cele mai multe în zona Suceava-Fălticeni, dar şi unul în zona Rădăuţi.

În condiţiile în care vântul continua să sufle cu putere, acţiunile de deszăpezire nu aveau mare efect, întrucât în urma utilajelor, zăpada adusă de pe câmp punea din nou stăpânire pe drum.  

Şeful Regia Judeţeane de Drumuri, Eugen Girigan, a declarat că multe dintre maşinile înzăpezite au fost scoase dintre troiene, iar aseară, în jurul orei 20:30, se încerca şi salvarea ultimelor persoane rămase între nămeţi, în zona Moara.

Pe parcursul nopţi nu este exclus să se fi blocat şi alte drumuri din judeţ, dat fiind faptul că prognoza nu era una optimistă şi indica vânt puternic în continuare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prizonieri între nămeţi.
 Vizualizări articol: 2035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Prizonieri între nămeţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iarna trimis de
(20 dec 2007, 20:44:59
iarna nu-i ca vara.. oricum iernile in bucovina sunt vis
2.   Drumuri de iarna trimis de
(21 dec 2007, 09:15:39
Aseara pe la orele 17 am mers p�na la Berchisesti. O masina cu 2 muncitori mergea si arunca cu antiderapant pe drum. Totusi faceau treaba. Eu circul zilnic pe trasee din judet si va spun ca drumul prin Berchisesti, judeteanul e mult mai dezapezit dec�t europeanul prin Stroiesti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulouri la grătar 4 porţii - 60 minute 4 ardei graşi mari roşii 4 felii de şuncă REINERT 200g brânză mozzarella 2 ouă fierte tari 8 frunze de busuioc 80g caşcaval •± sare, piper Se coc ardeii, se presară cu sare şi se acoperă 10... Citeşte