Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2007 - Anul XII, nr. 306 (3674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Licitaţia cu strigare pentru preluarea Antibiotice Iaşi va porni de la 136 mil. euro

Joi, 20 Decembrie 2007 (18:24:53)

 Ofertele pentru Antibiotice Iaşi vor putea fi depuse până la 17 martie, iar licitaţia cu strigare, organizată o zi mai târziu, va porni de la un preţ de 136 milioane euro, cu 5% peste valoarea din raportul de evaluare, a anunţat, joi, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Anunţul de vânzare a pachetului de 53% din acţiuni deţinut de stat, prin AVAS, la Antibiotice Iaşi va fi publicat în presa naţională şi internaţională luni, 24 decembrie, iar dosarele de prezentare a companiei vor putea fi achiziţionate începând cu 14 ianuarie 2008, conform calendarului stabilit de instituţie.

Ofertele vor putea fi depuse începând tot cu data de 14 ianuarie.

"Oferta va sta în piaţă peste 80 de zile, dublu faţă de practica AVAS referitoare la prezenţa ofertelor în piaţă", se arată în comunicat.

Documentele şi garanţia de participare la licitaţie vor putea fi depuse de către potenţialii investitori până la 17 martie 2008, iar licitaţia publică de vânzare a acţiunilor va fi organizată o zi mai târziu, la 18 martie 2008, cu un preţ de pornire de 136 milioane euro, cu aproximativ 5% faţă de valoarea propusă de evaluator.

Licitaţia va fi organizată astfel de la un preţ pe acţiune de 2 lei, mai mare decât valoarea medie de tranzacţionare pe bursă în ultimele 12 luni a companiei Antibiotice Iaşi, de 1,8 lei, potrivit AVAS.

Garanţia de participare la licitaţie a fost stabilită la un milion de euro, a declarat, joi, preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

El a precizat că, în perioada 2006-2007, un număr de 56 de companii au transmis AVAS scrisori de intenţie, neangajante, pentru preluarea Antibiotice.

Atanasiu a spus că AVAS nu va impune viitorului acţionar majoritar al Antibiotice clauze sociale.

Potrivit lui Atanasiu, valoarea de piaţă a companiei depăşeşte cu mult suma care ar fi fost obţinută prin vânzarea activelor producătorului de medicamente.

Procedura de vânzare a acţiunilor prin licitaţie cu strigare elimină orice suspiciune legată de un ajutor de stat şi asigură obţinerea celui mai bun preţ, a spus Atanasiu.

Şeful AVAS a adăugat că instituţia a respins cererea sindicatelor privind cumpărarea a 10% din titlurile Antibiotice, întrucât o astfel de tranzacţie ar fi încălcat regulile UE, iar preţul ar fi fost de 20 de ori mai redus decât propunerea instituţiei.

Guvernul a decis, la finele lunii octombrie, că pachetul majoritar de acţiuni deţinut de AVAS la Antibiotice Iaşi va fi vândut prin licitaţie cu strigare, pentru a elimina "elemente susceptibile" să atragă un ajutor de stat în procesul de privatizare, precum şi pentru a accelera procesul de trecere în proprietate privată a companiei.

Decizia de vânzare a acţiunilor prin licitaţie cu strigare a fost contestată de membrii sindicatului din companie.

AVAS a primit, în toamna anului trecut, 22 de oferte neangajante pentru privatizarea Antibiotice. Un număr de 12 scrisori de intenţie au fost depuse de către fonduri de investiţii, iar alte şapte oferte au venit din partea unor companii din domeniul farmaceutic. Alte trei scrisori de intenţie au fost depuse de către distribuitori de medicamente.

În acest an, alţi opt investitori şi-au exprimat interesul pentru cumpărarea pachetului de 53,01% din acţiunile Antibiotice.

Vânzările nete ale Antibiotice Iaşi au atins, în primele şase luni, valoarea de 102 milioane lei (32 milioane euro), în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă din 2006, cea mai mare pondere fiind deţinută de vânzările pe piaţa internă - 90%, iar restul de exporturi.

Din acţionariatul companiei face parte şi SIF Oltenia, care deţine 10,1% din capital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţia cu strigare pentru preluarea Antibiotice Iaşi va porni de la 136 mil. euro.
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licitaţia cu strigare pentru preluarea Antibiotice Iaşi va porni de la 136 mil. euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulouri la grătar 4 porţii - 60 minute 4 ardei graşi mari roşii 4 felii de şuncă REINERT 200g brânză mozzarella 2 ouă fierte tari 8 frunze de busuioc 80g caşcaval •± sare, piper Se coc ardeii, se presară cu sare şi se acoperă 10... Citeşte