Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2007 - Anul XII, nr. 299 (3668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proteste sindicale

Pichetarea Prefecturii, scurtată din cauza ninsorilor abundente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Avântul protestatar al sindicaliştilor suceveni care au pichetat ieri sediul Prefecturii Suceava a fost domolit de vremea nefavorabilă.

Pe de o parte, numărul celor care au venit efectiv să participe la protestele anunţate a fost cu mult mai mic decât cel estimat de către conducerea celor cinci confederaţii sindicale sucevene – BNS, CNSLR – Frăţia, Cartel Alfa, CSDR şi Meridian.

Astfel, cei aproximativ 50 de sindicalişti care au venit să protesteze împotriva propunerii de modificare a Legii 130/1996, referitoare la încheierea contractelor colective de muncă, cât şi a faptului că salariul minim pe economie nu a crescut în aşa fel încât să poată asigura un trai decent, au rezistat „pe baricade” mai puţin de 40 de minute.

După nici jumătate de oră de proteste paşnice, cu pancarte şi bannere în care îşi exprimau solicitările către Guvern, mulţi din ei au considerat că le ajunge cât au stat în stradă, în frig şi sub asaltul nemilos al ninsorilor abundente şi au plecat fie acasă, fie către serviciu.

“Mesajul nostru, cel prin care solicităm salarii mai bune pentru toţi angajaţii, a fost transmis. Din păcate, mulţi aşteaptă ca alţii să se zbată să rezolve problemele pentru ei”, a spus liderul BNS Suceava, Iordănel Secrieru, care s-a arătat dezamăgit de numărul mic de participanţi la acţiunea de pichetare a Prefecturii.

În funcţie de decizia confederaţiilor sindicale, în luna ianuarie, când Parlamentul va adopta legea bugetului pe 2008, ar putea fi organizată o grevă generală.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pichetarea Prefecturii, scurtată din cauza ninsorilor abundente.
 Vizualizări articol: 903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Pichetarea Prefecturii, scurtată din cauza ninsorilor abundente4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da-l in .. trimis de
(13 dec 2007, 21:49:36
Mai du-te in m...ta Secrierule ca mananci banii oamenilor de pomana. Nu te vezi ce fata ai , numai bun de luat pumni in bot. Creti, care nici nu stii sa legi doua propozitii, te-ai ajuns mare aparator al pu__limii. Mars la munca cu toti puturosii tai de lideri sindicali!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci în pâine 4 porţii - 80 minute400g ciuperci100g smântână1 leg. pătrunjel50ml ulei50g unt80g caşcaval2 cepe2 căpăţâni de usturoi4 chifle sau pâini rotunde mai mari1 linguriţă chimen1 linguriţă cimbru uscat1/2... Citeşte