Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2007 - Anul XII, nr. 298 (3667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Accidente multe

Biroul de tamponări, asaltat zilnic de zeci de şoferi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deschis în urmă cu ceva mai mult de două luni de zile, Biroul de Tamponări al Poliţiei Rutiere a municipiului Suceava este asaltat zilnic de zeci de şoferi implicaţi în tamponări.

Dacă până la deschiderea acestui birou accidentele uşoare erau adesea soluţionate de poliţişti la faţa locului, acum toţi cei care îşi lovesc maşina trebuie să vină la etajul I al sediului Poliţiei municipiului Suceava, unde se găseşte Biroul de Tamponări.

Cum de soluţionarea tamponărilor se ocupă un singur poliţist pe schimb, adesea şoferii trebuie să stea şi câteva ore la rând pentru a-şi rezolva problema.

14 tamponări şi 20 de sesizări pe zi

Poliţiştii de la rutieră spun că nu pot asigura mai mult de un lucrător pe schimb la acest birou, şi astfel cei care au ghinionul să vină la poliţie în momentele mai aglomerate au destul de mult de aşteptat.

„În medie, avem 14 tamponări pe zi, plus 20 de sesizări care vin din partea celor care îşi găsesc maşina tamponată în parcare ori şi-au avariat-o din neatenţie. Au fost însă zile în care am avut de soluţionat chiar şi 34 de tamponări, plus zecile de reclamaţii. Creşterea faţă de anul trecut este evidentă”, ne-a declarat subinspectorul Lucian Daneliuc, din cadrul Biroului de Poliţie Rutieră Suceava.

Soluţionarea unei tamponări nu este chiar o formalitate. După ce completează fiecare câte un formular, şoferii implicaţi, alături de poliţist, coboară în parcarea din spatele poliţiei, unde sunt aduse maşinile tamponate. Aici, omul legii stabileşte cum s-a produs accidentul şi întocmeşte actele de constatare, pe baza cărora şoferii îşi pot repara maşinile şi încasa asigurarea.

Nu păstrează distanţa regulamentară

Marea majoritate a tamponărilor se produc deoarece şoferii nu păstrează distanţa regulamentară faţă de maşinile care circulă în faţa lor.

De regulă, cele mai multe accidente uşoare apar după-amiază, atunci când mulţi şoferi ies de la serviciu şi sunt obosiţi.

Biroul de tamponări al poliţiei este deschis în fiecare zi, de la 7.00 la 24.00. Conform legislaţiei rutiere, şoferii implicaţi într-o tamponare sunt obligaţi să se prezinte la poliţie în termen de 24 de ore de la producerea evenimentului rutier. Întârzierea prezentării la poliţie atrage suspendarea permisului de conducere, în timp ce în cazurile în care se constată că şoferul a încercat să-şi repare maşina fără a avea constatarea poliţistului se ajunge la dosar penal.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biroul de tamponări, asaltat zilnic de zeci de şoferi.
 Vizualizări articol: 1007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biroul de tamponări, asaltat zilnic de zeci de şoferi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salata cu omleta 2 porţii - 25 minute 4 ouă2 roşii2 castraveţi1 leg. ceapă verde1 salată verde mai mare2 linguri boabe de porumb fiert3 linguri ulei de măsline1 lămâie1 leg. pătrunjel verdesare, piperFaceţi 2 omlete din câte 2 ouă amestecate cu... Citeşte