Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2007 - Anul XII, nr. 298 (3667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Concurs Lions

„Afişe pentru pace”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Galeria de Artă “Ion Irimescu” din municipiul Suceava a găzduit, cu câteva zile în urmă, expoziţia şi festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului „Afişe pentru pace”.

Concursul, care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, se desfăşoară începând cu anul 1988 sub îndrumarea şi cu susţinerea financiară a Cluburilor Lions International.

Între programele Lions destinate tinerilor, programe derulate în scopul cunoaşterii şi înţelegerii diferitelor culturi şi crearea unui spirit de prietenie şi colaborare se înscrie şi acest concurs menit să educe tinerii în spiritul înţelegerii şi deschiderii spre dialog, care-şi propune să sădească în sufletul şi mintea acestora ideea de pace.

Desenele, cu ideile şi visele copiilor, sunt selectate de Cluburile Lions locale, trimise la nivel de district, până la alegerea unui singur desen care reprezintă fiecare ţară participantă.

Un juriu internaţional acordă în fiecare an, în luna ianuarie, Marele Premiu care constă într-o excursie la New York, oferită copilului, care călătoreşte împreună cu părinţii, precum şi o plachetă gravată cu numele câştigătorului şi suma de 2500 dolari. Se mai acordă alte 23 de premii speciale în valoare de 500 de dolari. Desenele-afişe câştigătoare sunt expuse în muzee din SUA, prezentate în expoziţii itinerante şi reproduse pe cărţi poştale electronice (e-card).

Un desen din Suceava va reprezenta România

Lucrările micilor creatori suceveni de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, îndrumaţi de profesorii lor Sorin Baciu, Cătălin Alexandru Chifan, Narcis Tabarcea, Oana Chinchişan, au fost expuse şi premiate în seara de Sf. Nicolae.

Preşedintele Clubului Lions Suceava, dr. Cristina David, copreşedintele Comisiei districtuale de specialitate, Georgeta Martiniuc, ceilalţi „lei” locali şi artista plastică Lucia Puşcaşu, care a coordonat desfăşurarea concursului în cadrul colegiului de artă sucevean, au apreciat meritele artistice ale copiilor şi originalitatea desenelor.

Surpriza a fost anunţarea Marelui Premiu pe ţară, care a fost câştigat de eleva Roxana Fediuc, din clasa a VI-a B, desenul ei urmând să reprezinte Lions România la Concursul Internaţional de la New York.

Premiile II şi III au fost acordate copiilor Teodora Holenciuc şi Florea Mihai Enochevici. Membri Clubului Lions Suceava le-au oferit micilor creatori diplome, premii în bani, dulciuri şi materiale pentru pictură.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Afişe pentru pace”.
 Vizualizări articol: 2162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Afişe pentru pace”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salata cu omleta 2 porţii - 25 minute 4 ouă2 roşii2 castraveţi1 leg. ceapă verde1 salată verde mai mare2 linguri boabe de porumb fiert3 linguri ulei de măsline1 lămâie1 leg. pătrunjel verdesare, piperFaceţi 2 omlete din câte 2 ouă amestecate cu... Citeşte